Skocz do zawartości
Nerwica.com

Filmy i seriale

Magnolia

Rekomendowane odpowiedzi

detektywmonk, ogladałam 3 razy, świetny jak dla mnie ;)

'Jeśli nie umiesz latać, biegnij. Jeśli nie umiesz biegać, chodz. Jeśli nie umiesz chodzić czołgaj się. Ale bez względu na wszystko- Posuwaj się naprzód '

M. Luther King

'jak o mnie ktoś zapyta powiedzcie mu że znikam, za równoległym światem, gdzie liczby nie są ważne'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio po raz kolejny obejrzałem "Bękarty wojny" Quentina Tarantino. Świetny film! Uwielbiam Mélanie Laurent, która wcieliła się w genialną rolę Shosanny. Piękno samo w sobie.

"Życie jest za krótkie, żeby się nad sobą użalać. Zajmij się życiem albo zajmij się umieraniem..."

Regina Brett, Bóg nigdy nie mruga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja wolę polskie filmy np. Dług,Żółty szalik,Wszystko będzie dobrze,Panna Nikt,Wszystko co kocham,Sala samobójców...jeśli mam ochotę obejrzeć jakiś film w tv to włączam tvp kultura-tam zazwyczaj leci coś ciekawego

-- 09 wrz 2014, 10:56 --

AKTUALIZACJA Przypomniało mi się kilka filmów-polskie:Trzy kolory,Cześć Tereska,Tylko strach,Pręgi,Wszyscy jesteśmy Chrystusami,Eddi. Zagraniczne:Szkoła uczuć,Trzy metry nad niebem,Oskar i Pani Róża(chociaż wolę książkę)Ps.Kocham Cię,Nigdy nie będę twoja,Pamiętnik,Chłopiec w pasiastej pizamie,Mój przyjaciel Hachiko

-- 09 wrz 2014, 11:15 --

I jeszcze: Ostatnia Piosenka,I wciąż ją kocham,Słodki listopad,Dirty dancing,Labamba,Pearl Harbor

Urodzona w1992r. Od 2006r z przerwami przerobiłam Relanium, Citabax, Arketis, Anafranil, Afobam, Fluanxol, Hydroxyzynę, Setaloft, Propranolol,Pramolan i Trittico. Po 9 latach walki radzę sobie sama, bez leków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dzisiaj zaczynam oglądać "Zakazane imperium" - ciekawy jestem! ;)

Bardzo dobry, ale to serial a nie film :P Akurat na dniach zaczyna się finałowy sezon.

Jest temat na forum odnośnie seriali.

"Siadaj koło mnie,

to dla Ciebie jest ławka.

Posłuchaj, jak pięknie o miłości gada,

ten który miłości nigdy nie zazna"

:yeah::yeah::yeah::yeah::yeah:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PannaNatalia, "Chłopiec w pasiastej pidżamie" zrobił wrażenie

choć mi brakowało końca jakby choroby psychicznej taj matki albo jak sobie ten ss-man w łeb palnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Utopia,Dexter,Breaking Bad,Luther,Sherlock,Gra o Tron i kilka innych ;p polecam zacząć od Utopi genialny :mrgreen: Zresztą Brytyjskie seriale są aktualnie number 1

"Oj mój człowieku, jak ja to życie kocham

Kocham, i nie na prochach pokonać cię zdołam

Bo kiedy człowiek woła, inny go nie słyszy

Rośnie w siłę"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Alpha Dog - http://www.filmweb.pl/film/Alpha+Dog-2006-116804 (wczoraj kolejny raz leciał na polsacie)

Adam - http://www.filmweb.pl/film/Adam-2009-475159 Adam ma zespół Aspergera, który utrudnia nawiązanie kontaktu z otoczeniem, co nie przeszkadza sąsiadce Beth się z nim zaprzyjaźnić

Chłopiec w pasiastej pidżamie - rzeczywiście też dobry, oglądałem

"Rodzimy się, krótko żyjemy i umieramy. Tak się dzieje od dawna" by Steve Jobs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądał ktoś "Głęboką wodę"? Świetny serial.

Oglądałem pierwszy sezon i nawet mi się podobał. ;)

Ostatnio dopiero ogarnąłem że zaczął się drugi sezon Under the Dome a ja nie mam jak ściągnąć. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja oglądam - http://www.filmweb.pl/serial/Gomorra-2014-615608

Co mi się podoba w serialu? Brud, natrętny realizm, oraz to, że nie znajdziemy tu ani jednej postaci, którą można polubić. Dla mnie to coś nowego.

"nerwice upaństwowić moderacje wypierdolić"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w tym sezonie w telewizji publicznej to tylko Barwy szczęścia i Czas honoru.

A jakbym sobie coś miała ściągnąć, to najwyżej jakieś anime. Albo skończę chociaż ten sezon DW z 11 doktorem, z tym że nie na pewno. Albo Wojny Klonów, lol.

Głosy w mojej głowie czyta Maciej Orłoś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość SmutnaTęcza

Zostały mi 2 odcinki do końca drugiego sezonu Gry o tron i podoba mi się, Arya jest świetna. :D Ale wolałabym przeczytać książki. :smile: Jeśli fundusze pozwolą, to sobie kupię. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zostały mi 2 odcinki do końca drugiego sezonu Gry o tron i podoba mi się, Arya jest świetna. :D Ale wolałabym przeczytać książki. :smile: Jeśli fundusze pozwolą, to sobie kupię. ;)

Żeby nie kupować dodatkowego regału na ten cykl myślałam nad eBookiem (wtedy po angielsku), albo zupełnie "bezinteresownie" odwiedzić dawno niewidzianego kuzyna i się zapożyczyć ;)

Głosy w mojej głowie czyta Maciej Orłoś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi