Skocz do zawartości
Nerwica.com

Co teraz robisz?

Anja01

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Purpurowy napisał(a):

AI czy nie, grunt że przystojny. Reszta już nie ma jak widać znaczenia.

Kiedyś zrobiłem taki sam numer na sympatii, tylko ze zdjęciem mojego starszego brata (był modelem zanim zaczął ćpać) skrzynka od razu pełna.

Dziwi mnie tylko że niektórzy nie rozróżniają ai od prawdziwego zdjęcia, w sensie te laski na tinderze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Raccoon napisał(a):

Dziwi mnie tylko że niektórzy nie rozróżniają ai od prawdziwego zdjęcia, w sensie te laski na tinderze

Jest przystojniak? Jest. Po co wnikać dalej. Grunt aby był ładny i to wszystko czego ludzie potrzebują żeby ocenić czy ktoś jest wart ich zainteresowania czy nie.

Żeby nie było, mam świadomość, że gdybym założył konto ze zdjęciem jakiejś ślicznotki z AI i dokładnie takim samym opisem jak wcześniej, to też by było dużo chętnych facetów.

Większość ludzi, niezależnie od płci, ocenia wartość człowieka na podstawie jego wyglądu, więcej im nie potrzeba.

Edytowane przez Purpurowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Purpurowy napisał(a):

Jest przystojniak? Jest. Po co wnikać dalej. Grunt aby był ładny i to wszystko czego ludzie potrzebują żeby ocenić czy ktoś jest wart ich zainteresowania czy nie.

Żeby nie było, mam świadomość, że gdybym założył konto ze zdjęciem jakiejś ślicznotki z AI i dokładnie takim samym opisem jak wcześniej, to też by było dużo chętnych facetów.

Ja tam nie wiem, nigdy nie miałem konta na tinderze ani żadnej innej apce randkowej. Stary jestem 😆

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie są dziwni @Purpurowymnie samo zdjęcie, nie urzeka, chociaż jak to fotomodel to musi ładnie wyglądać, pokazać jakieś emocje ciałem czy na twarzy i tyle wystarczy mu do pracy czy dla ludzi, którzy go oceniają, a ja ktoś na wybieg to sposób poruszania się, ale tak nawet względem seksu się zastanawiałam jak na niektórych patrzę, niby wygląd może być pociągający, ale jak jest drewno jak to mówią to nawet pociągająca buźka nie wystarczy. Jednak ważny jest ruch, energia, charakter. Zresztą to też zależy od upodobań. Ja lubię tajemnicze osoby, mój ukochany niewiele mówi, ale też swoimi ruchami, czynnościami jest wku*wiąjący. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, You know nothing, Jon Snow napisał(a):

Ludzie są dziwni @Purpurowymnie samo zdjęcie, nie urzeka, chociaż jak to fotomodel to musi ładnie wyglądać, pokazać jakieś emocje ciałem czy na twarzy i tyle wystarczy mu do pracy czy dla ludzi, którzy go oceniają, a ja ktoś na wybieg to sposób poruszania się, ale tak nawet względem seksu się zastanawiałam jak na niektórych patrzę, niby wygląd może być pociągający, ale jak jest drewno jak to mówią to nawet pociągająca buźka nie wystarczy. Jednak ważny jest ruch, energia, charakter. Zresztą to też zależy od upodobań. Ja lubię tajemnicze osoby, mój ukochany niewiele mówi, ale też swoimi ruchami, czynnościami jest wku*wiąjący. 

Szkoda że większość osób nie ma takiego podejścia. Niestety w większości przypadków działa to zero-jedynkowo. Ładny/ładna - dam szansę 

Brzydki/brzydka - nie dam szansy 

Właściwie to sam nie wiem jaki efekt chciałem osiągnąć robiąc ten test na tinderze. Jak już wspomniałem, kiedyś przeprowadziłem identyczny test na innym portalu i wyniki były identyczne. Chyba po prostu się łudziłem że przez te kilka lat ludzie stali się mniej puści. Ale się przeliczyłem.

Edytowane przez Purpurowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnośnie Ciebie tak obiektywnie mówiąc to Ty w ogóle nie powinieneś mieć takich problemów @Purpurowy w moim odczuciu. Różne są gusta, ale na pewno nie zaliczasz się do kategorii brzydki czy przeciętny. Masz też fajną osobowość. Czasem głupoty Twoje wynikają z tego, że masz jakieś problemy psychiczne, ale najważniejsze że nad tym pracujesz. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, You know nothing, Jon Snow napisał(a):

Odnośnie Ciebie tak obiektywnie mówiąc to Ty w ogóle nie powinieneś mieć takich problemów @Purpurowy w moim odczuciu. Różne są gusta, ale na pewno nie zaliczasz się do kategorii brzydki czy przeciętny. Masz też fajną osobowość. Czasem głupoty Twoje wynikają z tego, że masz jakieś problemy psychiczne, ale najważniejsze że nad tym pracujesz. 

Jak widać nie spełniam standardów wyglądu na tyle żeby ktokolwiek się mną zainteresował. Kacper ma na ten moment więcej polubień profilu niż ja przez całe życie. Wiesz, mu tu piszemy, więc możesz poznać moją osobowość. A tak to mało kto sobie zada trud żeby ją poznać, tylko poprzestanie na ocenie wyglądu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 godzin temu, Purpurowy napisał(a):

Większość ludzi, niezależnie od płci, ocenia wartość człowieka na podstawie jego wyglądu, więcej im nie potrzeba.

No ja się nie uważam się za pustaka, a dla mnie wygląd potencjalnej partnerki ma duże znaczenie. Z resztą w takich apkach to jedyna rzecz, którą można jakoś tam ocenić, co głębokiego można wpisać w takim opisie na dwa zdania? Niczego nie można po nim wywnioskować, można tam wpisać w zasadzie dowolne banały i nie da się tego w żaden sposób zweryfikować. 

Te apki chyba się po prostu nie nadają do szukania czegoś poza jednorazowym ruchańskiem. 

Gdy poznajesz kogoś na żywo, w grupie, oceniasz go sobie powoli - czy Ci się podoba z wyglądu, czy wydaje Ci się inteligenty, ciekawy, czy nadajecie na podobnych falach. Apki takiej możliwości nie dają. 

No i jest też problem nieograniczonej podaży "towaru" na tych aplikacjach

- po co interesować się kimś nieidealnym z wyglądu, skoro na jego miejsce mam kolejnych, może lepszych?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi