Skocz do zawartości
Nerwica.com

Co teraz robisz?

Anja01

Rekomendowane odpowiedzi

14 minut temu, Melodiaa napisał(a):

Jak ci idzie rolkowanie? 😀

No właśnie ostatnio nie idzie... A tak bym pojeździła. Nie mogę przez kolano. Jeszcze piłam, to byłoby nieodpowiedzialne.

Kocham płynąć na rolkach, potrafię jeździć slalomem, na jednym kółku, hamować pługiem i różne rzeczy wyczyniać, z każdą jazdą coraz więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, czarna rzodkiew napisał(a):

No właśnie ostatnio nie idzie... A tak bym pojeździła. Nie mogę przez kolano. Jeszcze piłam, to byłoby nieodpowiedzialne.

Miałaś jakiś wypadek na rolkach?

Jak pokonasz sam siebie to już nic nie stanie Ci na drodze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Melodiaa napisał(a):

Miałaś jakiś wypadek na rolkach?

Tak, wyszłam po alkoholu i wyrżnęłam w nocy na nierównym podłożu, wiedziałam, że trzeba tam uważać, nie było żadnego oświetlenia, ale to było z górki i za bardzo się rozpędziłam... Mam rany praktycznie na każdej kończynie, ale najbardziej ucierpiało kolano, które miało przedtem jeszcze dwa inne wypadki, więc trzeci raz z rzędu dostaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, czarna rzodkiew napisał(a):

Tak, wyszłam po alkoholu i wyrżnęłam w nocy na nierównym podłożu, wiedziałam, że trzeba tam uważać, nie było żadnego oświetlenia, ale to było z górki i za bardzo się rozpędziłam... Mam rany praktycznie na każdej kończynie, ale najbardziej ucierpiało kolano, które miało przedtem jeszcze dwa inne wypadki, więc trzeci raz z rzędu dostaje.

Jakieś unieruchomienie kolana? 

Jak pokonasz sam siebie to już nic nie stanie Ci na drodze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, KochamElciee napisał(a):

Nabombałem się dzisiaj kawy i mam pospane:P

Tak czytam że masz ponad 30 lat i się zastanawiam - ty pracujesz czy jesteś rencistą?

Teraz, Prince of darkness napisał(a):

Podsumowuję poprzedni dzień i powoli szykuje się do spania 

Ja spałem 20-24 niecałe 4h i już wiem że nie pośpię. Ostatnio ratowałem się kwetapiną ale nie mam już jej. Najgorsze że ostatnio i tak nawet jak nie mogę spać to nie chce mi się siedzieć przy kompie, widziałem już na internecie dosłownie wszystko i zaczyna mnie korzystanie z komputera irytować. I mówi to ktoś kto wysiadywał 12-16h przy komputerze na dobę.

Listening to: "Keane - Somewhere Only We Know"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, libed napisał(a):

w tym momencie pewnie trafiles u niego do ignorowanych :D

A nie wiem, wydawało mi się że normalnie z nim piszę. Sam byłem rencistą między 2015-2017 a potem pracowałem za śmieszne pieniądze jako programista Django bo moje zarobki oscylowały między 4k-5k netto w Olsztynie. Rentę w dodatku mi zabrali, a siedzenie nonstop w pracy skończyło się u mnie atakiem epilepsji po którym miałem robione TK i MRI głowy (które chciałem mieć zrobione od conajmniej 10 lat, ale jak mnie lekarze wyzywali od hipochondryków to już zacząłem mieć wywalone jaja). Jedynie co mnie ratuje to to, że mieszkam u rodziców i brałem kasę z uczelni - wystarczyło wypełnić wnioski o stypendium i refundacje czesnych z MZON. No i pół roku miałem stypę rektora też.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Tibijczyk napisał(a):

A nie wiem, wydawało mi się że normalnie z nim piszę. Sam byłem rencistą między 2015-2017 a potem pracowałem za śmieszne pieniądze jako programista Django bo moje zarobki oscylowały między 4k-5k netto w Olsztynie. Rentę w dodatku mi zabrali, a siedzenie nonstop w pracy skończyło się u mnie atakiem epilepsji po którym miałem robione TK i MRI głowy (które chciałem mieć zrobione od conajmniej 10 lat, ale jak mnie lekarze wyzywali od hipochondryków to już zacząłem mieć wywalone jaja). Jedynie co mnie ratuje to to, że mieszkam u rodziców i brałem kasę z uczelni - wystarczyło wypełnić wnioski o stypendium i refundacje czesnych z MZON. No i pół roku miałem stypę rektora też.

tak z ciekawosci jest teraz zapotrzebowanie na programistow pythona ?

jak na poczatkujjacego w olsztynie prawie dekade temu to chyba nie tak zle. 

Edytowane przez libed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, KochamElciee napisał(a):

Nie mam ani renty ani nie pracuje.

To tłumaczy siedzenie po nocach ;)

Teraz, libed napisał(a):

tak z ciekawosci jest teraz zapotrzebowanie na programistow pythona ?

W innych miastach poza Olsztynem jakieś tam jest, w Olsztynie większość firm które zatrudnia ludzi bierze masowo spachlą z UWM'u z uczelnianych praktyk, jeszcze 3 lata temu UWM oferował też programy stażowe dla studentów gdzie dostawało się bodajże 3K zwrotu z UE + zwrot za mieszkanie + catering i sam 3 razy (albo 4?) byłem wpisany jako opiekun stażowy ale tylko "po to" aby pobrać wynagrodzenie a czy zajmowałem się studentami - i tak i nie, na początku się angażowałem potem zacząłem mieć wywalone jak widziałem co się dzieje. Od 3 lat nie ma kasy z UE na tego typu programy. Olsztyn to inny świat, w innych miastach programiści mówią o zarobkach powyżej 15-20K na B2B / UoP a tutaj programista dostaje minimalną krajową i często gęsto na śmieciówkach. Dlatego te miasto się zaczyna powoli coraz bardziej wyludniać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Tibijczyk napisał(a):

Olsztyn to inny świat, w innych miastach programiści mówią o zarobkach powyżej 15-20K na B2B / UoP

tyle to zarabia czlowiek co ogarnia bardzo duzo i ma z dwie dekady doswiadczenia. z pol roku temu widzialem jak duze firmy wywalaly setki programistow, wydaje mi sie ze to co piszesz to jakies mity sprzed 2-3 lat. sa i tacy co zarabiaja po 30-50 ale to jest takich w kazdym duzym miescie 2-3 i rzadko zmieniaja prace. 

szukaj zdalnej moj znajomy programuje w pythonie ale swietnie tez zna excela i ma doktorat z matematyki i znalazl zdalna ale tez nie zarabia tego co napisales. to sie przydaje w analizie danych wlasnie python pluus excel i wiele firm szuka takich ludzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, libed napisał(a):

tyle to zarabia czlowiek co ogarnia bardzo duzo i ma z dwie dekady doswiadczenia. z pol roku temu widzialem jak duze firmy wywalaly setki programistow, wydaje mi sie ze to co piszesz to jakies mity sprzed 2-3 lat. sa i tacy co zarabiaja po 30-50 ale to jest takich w kazdym duzym miescie 2-3 i rzadko zmieniaja prace. 

szukaj zdalnej moj znajomy programuje w pythonie ale swietnie tez zna excela i ma doktorat z matematyki i znalazl zdalna ale tez nie zarabia tego co napisales. to sie przydaje w analizie danych wlasnie python pluus excel i wiele firm szuka takich ludzi

Nie no, wydaje mi się że dużo osób dostaje te 10-15k nawet wśród studentów. Często ludzie po studiach w miastach takich jak Wro / Wawa / Gdańsk są też zatrudniani na UZ gdzie brutto staje się netto poniżej 26 roku życia jeżeli się ma status studenta. Ale wiesz ja akurat mam wyobrażenie świata na podstawie czytania wykopu, gdzie na wykopie masz pełen odsetek ludzi zaburzonych, być może nawet bardziej niż na tym forum.

Ten doktorat też może mieć sens na uczelniach poza Olsztynem, tutaj nie musisz mieć nawet mocno zdanej matury żeby przejść etap edukacji, sam znam osoby co infę zdały z 40% podstawy z matmy co w innych miastach jest komiczne. Kiedyś nawet sam wykładowca powiedział że doktoraty tutaj wyjątkowo mało osób ludzi robi bo nie chce się wiązać z uczelnią właśnie przez pryzmat niskich zarobków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi