Skocz do zawartości
Nerwica.com

ESCITALOPRAM(Aciprex, ApoExcitaxin ORO, Betesda, Depralin, Depralin ODT, Elicea, Elicea Q-Tab, Escipram, Escitalopram Actavis/ Aurovitas/ Bluefish/ Genoptim, Escitil, Lexapro, Mozarin, Mozarin Swift, Nexpram, Oroes, Pralex, Pramatis, Symescital)

Martka

Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?  

413 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      251
    • Nie
      122
    • Zaszkodził
      59

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiejś bardziej głębokiej nie mam, ale czasem pamięc i koncentracja mi szwankuje, zapominam słów. Bardzo mi to przeszkadza w funkcjonowaniu.

Jak na razie pozostaje czekać na dalsze działanie leku.

Jeszcze jakby poranki nie były takie ciężkie to byłoby super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od 5 dni biorę escytalopram( Oroes) pół tabletki i na noc trittico ale czuję się tak strasznie nie umiem. się podnieść z łóżka głową ciężka w głowie pustka to jest coś strasznego lekarz owszem mówił że mój stan ma początku brania tabletek będzie gorszy ale to jest tragedia nie jestem w stanie funkcjonować... dosłownie czuje się tak jak po zastrzyku morfiny po.cesarce na znieczulenie co kompletnie mi się nie podoba... czy to minie ??? czy może tabletki źle dobrane??? czy też tak mieliście..?? proszę poradzcie coś???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 mg oroes po 7 dniach mam brać 10 mg ale szczeze to się boję co to będzie jak po pół pływać i snuje się po domu jak cień czlowieka a mam dom rodzinę syna ... i 1/3 trittico czyli 75mg na noc... nawet przy mojej nerwicy takich stanów nie miałam lub przez chwilę a tu od rana do wieczora mnie trzyma ten dziwny stan...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki jest wpływ alkoholu na ten lek?

Ile czasu trwa leczenie? W ulotce jest napisane, że minimum 6 miesięcy. Ile trwa to u was?

W najlepszym wypadku urwie Ci się film po alko, w najgorszym na chleb zaczniesz mówić beb i sikać w pampersa.

Leczenie trwa minimum pół roku, ale prędzej czy później wrócisz z powrotem, bo znowu dostaniesz nerwicy czy depresji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi