Skocz do zawartości
Nerwica.com

ESCITALOPRAM(Aciprex, ApoExcitaxin ORO, Betesda, Depralin, Depralin ODT, Elicea, Elicea Q-Tab, Escipram, Escitalopram Actavis/ Aurovitas/ Bluefish/ Genoptim, Escitil, Lexapro, Mozarin, Mozarin Swift, Nexpram, Oroes, Pralex, Pramatis, Symescital)

Martka

Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?  

413 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      251
    • Nie
      122
    • Zaszkodził
      59

Rekomendowane odpowiedzi

gdzie wiosna idzie tam jå czuc :mrgreen: , do nas jeszcze nie dotarla choc zima tego roku wyjåtkowo lagodna i niemal bezsniezna.

Wrocilam do domku duzo wczesniej bo pewnie nadszedl jeden z gorszych dni :( ale nie poddaje sie. Akurat zjezdalam z lotniska z VIPem i tak mi sie zakrecilo w glowie jak przed leczeniem. Zawiozlam klienta na poludnie Stockholmu a stamtåd do mnie to juz jak rzut kamieniem wiec zjechalam do domu. Jutro zrobie sobie wolne i pewnie moj organizm wypocznie. Nie pozostane dzis wieczorem dluzej z Wami tylko poloze sie. Odczytalam zalegle posty z dnia i jutro nadrobie te poranne.

Witajcie gargul oraz nowi Peter88 i ket.jow milo,ze zaglådacie do nas i zasilacie nasze szeregi. Ja z obozu citalopramu ale juz dawno przenioslam sie do tego forum z uwagi na blizniacze dzialania lekow :mrgreen: i wesolå atmosfere jaka tu panuje. Obiecuje, ze nie bedziecie sie z nami nudzic hehehe :D

Mykam do lozeczka, padam na ryjka. Papatki :papa::papa::papa:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

elmopl79, czy zimne dlonie ? Wiesz, ja nie czuje bo prowadze w rekawiczkach wiec trudno mi powiedziec. Ale nie skupialam sie na swoim organizmie w tym momencie, poprostu poczulam jak strasznie mi sie kreci w glowie i staralam sie rozluznic miesnie barkow oraz skoncentrowac sie na drodze. Uczucie bardzo niemile i trwalo okolo 5-6 minut. Pomyslalam sobie, ze to pewnie jeden z tych gorszych dni, ktore powracajå i przeszlam do porzådku dziennego. Jak klient wysiadl to poczulam sie bardzo spiåca i zmeczona choc pojezdzilam dzisiaj moze z 5 godzin tylko. Podjelam decyzje o powrocie do domu i odpoczne sobie caly jutrzejszy piåtkowy dzien. Wydaje mi sie, ze znow przegielam pale bo przeciez mialam jezdzic tylko 5 dni w tygodniu a dzis byl to moj szosty dzien za kolkiem. Ech... na pracocholizm nie ma lekarstwa. Powinnam dostac baty od szefa i siedziec w domu na dupsku jak mi kazano obowiåzkowe 2 dni w tygodniu. Tylko.... ze ja nie potrafie :(

Jejku, zaraz 12 w nocy. Uciekam. 143.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uciekacie a ja dopiero dotarłam

-- 06 lut 2014, 23:52 --

Zrobiłam kroczek..do przodu.A mianowicie wyszłam z mężem do baru w którym spotkaliśmy się ze znajomym.Czułam lekką chwilową spinkę która przeła i zawroty głowy ale one towarzyszą mi od dawna..powolutku przechodzą :D jestem zadowona zsiebie, a banan od ucha do ucha jeszcze mi nie zszedł z buzi...czuję się szczęśliwa :D

-- 06 lut 2014, 23:58 --

To i ja zmykam spać.Do jutra.Kolorowych snów :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sobie nowe konto zalozcie :P

-- 07 lut 2014, 06:30 --

Przeczytałem ten pdf, który ktoś wrzucił i jestem zawiedziony w bo opowieść przypadku się urywa w połowie :/

-- 07 lut 2014, 06:32 --

Coś się skopalo. Nieważne. Ściągnąłem drugi raz i smiga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:-) jedni mogą spać non stop a inni wręcz przeciwnie...powymeniajmy się to się jakoś utabilizuje..h ha :D

-- 07 lut 2014, 11:18 --

:-) jedni mogą spać non stop a inni wręcz przeciwnie...powymeniajmy się to się jakoś utabilizuje..h ha :D

-- 07 lut 2014, 11:20 --

Jak tu cichutko...luki zapracowany?

Gradrec a tą Twoją arorofobię starasz się przezwyciężyć czy jeszcze nie jesteś na siłach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cżesc z rana. Poranki jak zwykle kijowe, mega szybkie mozdzenie w pracy nie jest łatwe. Cieżko mi zebrać myśli. Dzieki Gargul, ze cieszysz sie moim szczęściem :mrgreen: jak Wy dziś czujecie sie? Elmopl, Eliora, krista, Gradrec i reszta co rano odwiedza forum. Tak sobie myśle o tym, co ktoś kiedyś pisał, ze nasze cudowne piguleczki z czasem przestają działać? Czy naprawde tak jest? Przecież ludzie leczą sie na przewlekle choroby np.nadcisnienie i wiele innych i te leki MUSZĄ działać bez względu jak długo sa przyjmowane.sama jestem alergiczka i gdyby przyjmowane od lat leki przestały na mnie działać, to chyba udusilabym sie. No więc dlaczego ssri przestają działać po pewnym czasie jak mam dobrze sie czuć, to mogę je zrec do końca swoich dni.

Luuuuuuukkkkkkkiiiiiiii cżesc :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś mi się błędy wkradają :D

-- 07 lut 2014, 11:30 --

Tojkaaa czytając Cię wydaje się że u Ciebe wszystko podąża w dobrym kierunku :P super Przyznam że muszę wziąć z Was przykład-mam namyśli novąlukiego,dajcie siłę do walki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Luuuuuuukkkkkkkiiiiiiii cżesc :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Jeju, tak krzyknęłaś, że aż podskoczyłem. Nieładnie tak nerwicowcowi krzyczeć do ucha :-)

Forum śledzę i czytam, co nowego się w nim pokazuję.

Super, że dajecie sobie radę. Że przełamujecie własne lęki.

Co do leków, sam nie wiem. Niektórzy biorą je latami i działają. Inni twierdzą, że po 1-2 latach straciły własną moc.

Nie mam zamiaru martwić się tym na zapas. Liczy się tylko dzisiejszy dzień. A dalej. Da Bóg dzień, da i radę.

Mam pewne problemy osobiste i przede mną tydzień niepewności. Nie będę Wam tu smęcił, bo ja tu mam etat pocieszacza :-)

Trzymajcie się ciepło.

A jeszcze coś. Tojaaa, dokładasz jutro do pieca paro?

Jeśli mnie pamięć nie myli, to w piątek miały się spotkać w Kielcach 2 osoby z tego forum. Spotkanie dojdzie do skutku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie myśle o tym, co ktoś kiedyś pisał, ze nasze cudowne piguleczki z czasem przestają działać? Czy naprawde tak jest? No więc dlaczego ssri przestają działać po pewnym czasie jak mam dobrze sie czuć, to mogę je zrec do końca swoich dni.

Kiedyś lekarz powiedział mi coś co mi bardzo utkwiło i pozwoliło czasem zrozumieć reakcje na pewne leki

"Jeżeli organizmowi czegoś brakuje nie powinien źle reagować gdy to dostanie"

Można to odwrócić w drugą stronę i powiedzieć że kiedy organizmowi czegoś nie już brakuje a będzie to dostawał w nadmiarze to zareaguje w końcu źle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hejka wszystkim z rana :mrgreen:

dzieki Tojaaa, ze krzyknelas do Luki i tym samym mnie wybudzilas bo pewnie spalabym do 14.00 a mam tyle roboty dzis, ze "szok w trampkach" :D Niby wzielam sobie wolny dzien a odpoczne pioråc, sprzåtajåc i gotujåc na zapas. Normalka.... :P

Dark Passenger, niemozliwe ! Ty czegos nie mozesz na forum ??? To degradacja :why: Ale z drugiej strony rozumiem, jakby tak kazdy sobie zmienial nicki to ciezko byloby wszystkim sie odnalezc po czasie. Mam nadzieje, ze admin zrobi wyjåtek dla Wojtka a jesli nie bedzie takiej mozliwosci to zaproponuje zalozenie nowego konta. Jesli zas chodzi o lunatica to mysle, ze wraz z nowå decyzjå o odstawieniu lekow moglby zalozyc nowego nicka jako symbol porzucenia dawnego lunatica na rzecz nowego i zwycieskiego forumowicza. Co dawne minelo, a nowe powstalo. Tutaj faktycznie zmiana nicku i rozpoczecie "nowego zycia" na forum z nowym kontem ma gleboki i bardzo symboliczny sens.

Jak Wasze nastroje i humory Kochani ? Zycze wszystkim aby dziesiejsze notowania nastrojow poszly w gore. Jak wspolnie osiågniemy cel i wywindujemy naszå gielde to bedziemy mogli pomyslec o sprzedazy naszych akcji. Na naszym rynku bedzie mozna kupowac i sprzedawac takze obligacje typu : dobry humor, usmiech, radosc, euforia, bol glowy, zawroty, szumy w uszach, ataki paniki, trzesawke. Poki co najwyzsze notowania ma na razie nerwica choc zauwazylam systematycznå tendencje spadkowå. To chyba dlatego, ze rynek farmaceutyczny i dzialania psychoterapeutyczne wzmocnily swoje wplywy na terenach ogarnietych depresjå i apatiå.

Jaka u Was pogoda ludki ? W Stockholmie od 2 tygodni nie widzialam nawet promyka slonca, niebo zachmurzone, jeno cieplawo troszku jak na zime. Za to dluzsze dnie i przyplyw wewnetrznej energii zyciowej. Coraz blizej nadejscie wiosny :great: , ptaszki juz wesolo cwierkajå i zapowiadajå optymistyczny rok.

Mam jednå takå sikorke, z ktorå sie wyklocam ;) Przylatuje kazdego dnia i siada na drzewie vis a vis mojego balkonu i zaczyna swoje gwizdzåce serenady, no to ja tez jej odgwizduje :105:

A teraz Moi Drodzy Wielka Siostra idzie doprowadzic mieszkanko do porzådku. Trzymajcie sie nerwuski i pamietajcie : dzis jest zakaz martwienia sie czymkolwiek !!! Bo czym chcesz sie martwic dzisiaj, przeloz to na jutro a bedziesz mial dzis dzien wolny od zmartwien :mrgreen: Sciskam Was mocno i do uslyszenia :papa::papa::papa:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie taki szary dzionek, bez słońca. Ze 3*C, jeśli mnie moje stare kości nie oszukują.

Wczoraj słyszałem, że po 20 lutego ma wrócić zima z mrozem i dużymi opadami śniegu. Oby się pomylili, bo w zeszłym roku, jak przyszła w lutym zima to trzymała do kwietnia.

Wiecie, ja też chciałbym zmienić nick, bo ten wydaje mi się zbyt infantylny, jak na 33 letniego chłopa :)

Tylko jeszcze nie mam pomysłu na nowy. Lucky Luki, zasugerowała kiedyś nova. Może pójdę w tym kierunku.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich w ten piątkowy dzień :-)

Trochę próbuję nadążyć za tym co piszecie ale, gdzie tam, tempo macie jak Kubica nie przymierzając :-). Ale widzę że ogólnie w miarę Ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi