Skocz do zawartości
Nerwica.com

ESCITALOPRAM(Aciprex, ApoExcitaxin ORO, Betesda, Depralin, Depralin ODT, Elicea, Elicea Q-Tab, Escipram, Escitalopram Actavis/ Aurovitas/ Bluefish/ Genoptim, Escitil, Lexapro, Mozarin, Mozarin Swift, Nexpram, Oroes, Pralex, Pramatis, Symescital)

Martka

Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?  

413 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      251
    • Nie
      122
    • Zaszkodził
      59

Rekomendowane odpowiedzi

Luki chcesz żeby wrócił normalny naturalny sen bez tabletek ,a bierzesz paro 40 mg ?

Ja nie mam problemow ze snem od dawien dawna;)) Często mnie zamula o 22 jak przetrzymam ,to 2 h siedze normalnie i znow mnie dopada zamuła ide wtedy spać i jest ok ;) Pomiędzy tymi falami zamułowymi niema opcji żebym zasnął.

Problem miałem ze spaniem za młodu i wiem ,że tą cała bezsenność powodowała nerwica natręctw...

Ile teraz masz lat ,tak z ciekawości jeśli można wiedzieć.

Lunatic zdarza się apatia wywołana przez leki.Jak często nie wiem ,ale napotkałem na swojej drodze dużą ilość ludzi którym ,to uczucie doskwierało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Wszystkich

Apatia....apatia powstaje przez kurwice,a potem to juz biedne kolo.Im wiecej skupiamy sie na kurwicy,tym bardziej spada nastrój i pojawia sie apatia.....wtedy chwytamy sie wszelkich sposobow,Np.leki....gdy to nam nie daje pożądanego efektu znowu spada nastrój,bo bierzemy leki,a one g...daja i znowu pojawia sie apatia.Ale leki to nie wszystko....No,ja to widzę w ten sposób:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Luki_Nerwusik, czy coś nowego przyniosles od psycholozki?? Moja dr twierdzi, ze mi na razie nie jest potrzebna psychoterapia? Czyżby ze mną było aż tak dobrze? A moze tak złe, ze nie ma co tracić czasu na mnie? :( ona twierdzi, ze powinnam sama zadbać o swoje zdrowie, ograniczyć prace i "spuszczanie" sie w niej. Ja jako dziecko tez miałam akcje z wkrecaniem sobie jakichś głupot i spinaniem sie z tego powodu. Poza tym byłam molestowanie dzieckiem, ale o tym juz nie chce pisać.

Domysłasz sie co mogło wywołać ten atak akurat w tym czasie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twierdzisz ,że jest warstewka pod którą płyną tłumione uczucia....

Moim zdaniem nic się nie kumuluje ,bo niema negatywnych uczuć.Jeśli czegoś niema to dlaczego miało by się gdzieś ukrywać i kumulować ?

Oczywiście ze są, tylko tłumione przez leki ich nie odczuwasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Luki chcesz żeby wrócił normalny naturalny sen bez tabletek ,a bierzesz paro 40 mg ?

Ile teraz masz lat ,tak z ciekawości jeśli można wiedzieć.

Paro to paro. Będę pewnie łykał do końca życia.

Chodzi mi o tabletki ułatwiające zasypianie, czy nasenne, brane przed spaniem.

Chcę zasypiać bez nich. Żona we wczesnej ciąży. Nie chcę żeby wstawała do naszego starszego dziecka, czy wypuścić w nocy kota na dwór. A tak teraz jest. Jak biorę chlora na noc to śpię twardo do 4:30 i przedtem nie wiem co się dzieje. O 4:30 i tak się budzę i koniec spania. Pewnie tabletka przestaje działać.

33 lata.

-- 05 lut 2014, 12:44 --

Luki_Nerwusik, czy coś nowego przyniosles od psycholozki?? Moja dr twierdzi, ze mi na razie nie jest potrzebna psychoterapia? Czyżby ze mną było aż tak dobrze? A moze tak złe, ze nie ma co tracić czasu na mnie? :( ona twierdzi, ze powinnam sama zadbać o swoje zdrowie, ograniczyć prace i "spuszczanie" sie w niej. Ja jako dziecko tez miałam akcje z wkrecaniem sobie jakichś głupot i spinaniem sie z tego powodu. Poza tym byłam molestowanie dzieckiem, ale o tym juz nie chce pisać.

Domysłasz sie co mogło wywołać ten atak akurat w tym czasie?

Każdemu psychoterapia się przyda, każdy ma coś do poprawy.

Ty chociażby wspominałaś o braku pewności siebie. Po to jest m.in. psychoterapia aby to poprawić.

Atak nastąpił tydzień po powrocie z urlopu do pracy. Dużo zaległej roboty po urlopie, stres i wysiadłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak lunatic ,ale co jeśli czuje się dobrze ,naprawdę przez większość czasu odczuwam radośc,satysfakcje ze swojego życia...Oczywiście pojawia się czasami gniew złość ,ale niema lęków.Jeśli leki u Ciebie tłumią wszystkie emocje ,to można napisać ,że jesteś w stanie apati i depresji.

Luki_Nerwusik Mam nadzieje ,że wróci spokojne spanie bez doraznych ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak lunatic ,ale co jeśli czuje się dobrze ,naprawdę przez większość czasu odczuwam radośc,satysfakcje ze swojego życia...Oczywiście pojawia się czasami gniew złość ,ale niema lęków.

Tzn ze w tym momencie działają chyba dobrze i nie przerzucają ze skrajności w skrajność, z nadwrażliwości do dużego zobojętnienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Luki_Nerwusik Mam nadzieje ,że wróci spokojne spanie bez doraznych

Luki Nerwusik , kup sobie chłopie na sen suplement diety 5HTP 100mg i bierz bezpośrednio przed snem . Lepiej będziesz spał i jest mozliwość ,że zmniejszysz dawki Paro . Ta to działa . A na wyciszenie skombinuj sobie baclofen .Pokombinuj trochę , samo stękjanie nie zaltwi wszystkiego ( sorry , jeśli nie stękasz ).

Codziennie walczę o Przetrwanie,dobieram leki ,,, i chyba dopłynę do Drugiego Brzegu . Chyba ? Napewno , z taką ilościa zeżartych prochów nie może byc inaczej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kalebx3

Dzięki za radę. Nie stękam, odpowiadam tylko na zadane mi pytania.

Mimo wszelkich dolegliwości jestem pozytywnie nastawiony do życia, serio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brałem jak dotąd z dwóch firm , Putitan's Pride i Vitastore ( czy jakoś tak ) . Ten drugi tańszy , ale jakościowo słabszy . Jak następnym razem będę brał to od Puritanów. Po niczym nie spałem tak naturalnie , bez rannego " kaca "-benzo , ani bez przebudzeń. Niby to tylko supla , a jednak nawet na moją zrytą przez lata banię dziala to super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lunatic wydaje mi się ,że te przechodzenie ze skrajności w skrajnośc to nic innego jak chemia mózgu ,a nie wyniki "kumulacji".Człowiek zaczyna kuracje SSRI i jest zamulony odstawia ssri jest nadwrazliwy i wtedy psychoterapeuta mówi "to wina skumulowanych emocji będąc na lekach ,tylko psychoterapia pomoże".

Baclofen daje radę ;)

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mimo wszelkich dolegliwości jestem pozytywnie nastawiony do życia, serio.

No chyba inaczej by się dało przeżyć nawet jednego dnia. Musi być jakieśchociażby nikłe światełko , malutka nadzieja , marzenia,,,

-- 05 lut 2014, 12:03 --

Baclofen ,to naprawdę dobry lek

Nie może byc inaczej :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich

No i zaczęła się jazda,mąż wyjechał na kilka dni do Niemiec a ja czuje jakis cholerny niepokój nawet jakby powrócił lęk,do cholery jestem piąty miesiąc na elicea, powracają czarne mysli, a było tak super czasami tylko lekki niepokój, a tu proszę,moze się za bardzo zestresowałam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi