Skocz do zawartości
Nerwica.com

Zaburzenia osobowości (cz.I)

Słowianka

Rekomendowane odpowiedzi

Monika1974Zastanawia mnie wciąż, wciąż nie mogę zrozumieć DLACZEGO on o mnie dba, darzy mnie takimi uczuciami. Nie mogę.

Dlatego o Ciebie dba, darzy uczuciami, ponieważ to są ludzkie , naturalne zachowania, gesty, którymi obdarza się osobę, na której komuś zależy. To powinno być normalne-darzenie osoby, którą się kocha uczuciami.

Masz problem. Tato też Cię kochał. MOżliwe,że nie potrafił okazywać swoich uczuć w taki sposób. Z jakiś przyczyn stał za barykadą, która utrudniała mu powiedzieć to, jak bardzo mu na Tobie zależało. Wiesz.......przeważnie rani się osoby, na których nam zależy. Resztę dopowiedz sobie sama.

A to,że zasługujesz na uczucia jest oczywiste. Nie wiesz co zrobić z uczuciami K bo niezbyt pasują do Twojego wzorca, który nieświadomie wypracowałaś dorastając. Dlatego nie rozumiesz dlaczego on o Ciebie dba. Dba....bo Cię kocha, zależy mu na Tobie, jesteś mu bliska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sunset, zaraz mnie zjedzą wyrzuty sumienia

Korba, Anusia Cię utula, chociaż nie wiem, czy lubisz, to i tak. Ciepło do chojrakowego serduszka.

[Dodane po edycji:]

Monika1974, nie, mój ojciec mnie nie kochał i nie kocha nadal. Nie.

A co do reszty... twoje słowa są prawdziwe, ale bardzo trudne, chyba za trudne dla mnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chojrakowa, rozumiem Cię... Też zawsze się tak czuję.

Co chwilę jak debil sprawdzam czy może odpisał na mojego maila, albo czy chociaż przeczytał to co mu napisałam... Ale niestety, ani jedno ani drugie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chojrakowa, Aniu, jeszcze teraz nasunęła mi się taka myśl.

K. jest od Ciebie starszy.Chcesz mieć kogoś bliskiego, chłopaka, a nieswiadomie możesz szukać ojca. A,że K jest Twoim chłopakiem, zachowuje się jak chłopak......to Ty nadal masz w sobie zachowania ojca, które Cię krzywdziły. A tak naprawdę mozesz pragnąć uczuć jakimi darzy ojciec córkę.

Uczucia K nieswiadomie kojarzysz z uczuciami ojca i tu powstaje konflikt.

Chyba musiałabyś chcieć oddzielić uczucia do K od uczuć do ojca. Są tak bardzo skrajne,że aż sama dostrzegam,że są czarno-białe.

Aniu? Czujesz żal do ojca? (jeśli nie chcesz o tym rozmawiać..powiedz, zrozumiem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

paradoksy, ale nie piszesz tego tak jak milano. Twoje posty czyta się przyjemnie. A jego... no nie bardzo. Ciągle zrzuca winę na bordera. A to jest część jego. To nie jest trzecia ręka, która sobie robi to co chce. On ma swój rozum. Robi to co chce, a nie to co podpowiada mu border. To nie schizofrenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

milano3, Prawda jest taka,ze kazdy lubi gdy zwraca się na niego uwagę. Ty tej uwagi potrzebujesz w swoim mniemaniu więcej. Obojętnie jaka by nie była to uwaga. Krytyczna lub nie.

Zauważyłeś,że niektóre osoby piszą między sobą więc mogleś poczuć się odrzucony, ale piszesz też,że nie masz żalu o to.

Myślę,że jest Tobie przykro,że czujesz żal.

Prawdą jest,ze zmuszanie kogokolwiek do czegokolwiek nie jest na miejscu.

Dlaczego uważasz,że zmuszasz nas do czegoś?

A może Ty masz potrzebę,żeby ktoś się Tobą zajął?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.