Skocz do zawartości
Nerwica.com

Nocne Darki - czynne 23:00 - 6:00

scrat

Rekomendowane odpowiedzi

monk.2000, Nie oglądam filmów stricte historycznych , tylko raczej takie z tłem historycznym .

Róża z Mazur w tle powojenna Polska , Przeminęło z wiatrem pokazuje Wojnę Secesyjną , Rodzina Borgiów serial o zbrodniczej rodzinie , na której czele stał papież .

Sześć stóp pod ziemią , Skazani na Shawshank , Zielona Mila , Piękny Umysł czy Ojciec Chrzestny . Mógłbym tak wymieniać i wymieniać :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

monk.2000, przeczytałam dopiero Twój post w dziennych. no i przede wszystkim co mi się rzuca od razu w oczyska - zazdroszczę Ci że masz taki wewnętrzny pęd do nauki. bo u mnie to raczej awersja, może nie od zawsze.

Muzyka gra u mnie od rana do wieczora. Często puszczam to co już znam, ale bywa że szukam czegoś nowego.

Kiedyś pisałeś coś o Led Zeppelin, nie? :)

słuchałeś kiedyś coś z rapu? :) chciałbyś posłuchać? :D

Zawodowo jestem na rencie jeszcze przez rok, zastanawiam się nad podjęciem pracy, oraz jestem w połowie szkoły policealnej o profilu informatycznym.

Łooooł, znasz się na informatyce 8) ja jestem pod tym względem totalnie zacofana :roll: Zastanawiasz się nad podjęciem pracy- w sensie że rozważasz taką opcję czy przeglądasz ogłoszenia? w jakim kierunku chciałbyś pójść- co chcesz robić, jaka praca? :)

Rodzina natomiast potrafi tylko stawiać dziwne wymagania, natomiast nie potrafi nic bezinteresownie dać od siebie. Stąd kontakty z nimi traktuję tylko jako mój społeczny obowiązek.

taaaaa, z rodziną wychodzi się dobrze TYLKO na zdjęciu :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1234qwerty, ok. Ale Ogniem i Mieczem mi się podobało, co teraz? :D

Dodam że mam słabo wyrobiony gust, bo mało oglądam. Łatwiej mnie zadowolić.

socorro, kiedyś słuchałem O.S.T.R. z kuzynem i nawet mi przypadło. Na pewno nie będę lubił jakiegoś typowego gangsta rapu, gdzie wrogiem numer jeden jest policja, a cała subkultura to mega-kozacy i liczy się dla nich szacunek ludzi ulicy. Prędzej coś bardziej ambitnego, a liczę że taki istnieje. No i nie przepadam ogólnie za cwaniactwem, dlatego tego typu beaty do wystawienie łokcia za okno i dania Technicsa po dziadku na full mnie nie przekonują.

Ostry był nawet okej, jak podasz kilka podobnych, tzw. rap z wyższej półki to mogę posłuchać dla urozmaicenia. Dobre, inteligentne teksty zawsze pożądane.

Jeśli chodzi o pracę, powoli będę przeglądał oferty, udało mi się zdobyć drugą grupę na parę lat, więc liczę że jakoś uda się coś chwycić co nie będzie ponad siły. A pracę już próbowałem podejmować i nie dałem rady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z rapu dobry jest Eripe , ale to bardziej taki bragga styl , gdzie stara się pokazać swoją wyższość nad innymi raperami ;) dużo porównań , dwuznaczności , metafor , naprawdę inteligentnie złożonych :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypomniało mi się, 'Duchy Goi', nie wiem czemu akurat mi to do głowy przyszło bo widziałem to dawno, dupy też nie urywam choć dobry na pewno, nie typowo historyczny ale tło historyczne i klimat ówczesnych czasów pamiętam, że bogato odwzorowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żartowałem, wiedziałem, że to nie Piasek ale gdy nie pamiętam wykonawcy jakiegoś polskiego przeboju lat 90-tych to zawsze mówię, że Piasek :>

edit. w ogóle to nie mogę słuchać takiej muzyki, przypomina mi błogość dzieciństwa i wywołuje smutek, mimo, że ją lubię... ale i tak nigdy nie pamiętam kto co śpiewał :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.