Skocz do zawartości
Nerwica.com

Mężczyźni, przeszkadza lub przeszkadzałoby wam że partnerka nosi wyzywające prowokujące stroje?

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

Libed odbiegając już od tematu zwiazanego z tą seksualnością. To jeszcze wróce do twoich wpisów odnośnie migracji. Zadałeś mi kiedyś pytanie w jakich regionach Ci migranci częsciej popelniaja przestepstwa. Ja Ci wyslę ogolnie artykuły z statystyk przestepczosci zwiazanej z naplywem uchodzcow. https://wyborcza.pl/7,75399,30874823,przestepczosc-w-niemczech-osiagnela-nowy-rekord-skrajna-prawica.html Tutaj zaznacze że wyborcza to jest gazeta o charakterze lewicowym i nawet oni piszą o tym ze uchodzcy popelniaja wiecej przestepstw od zwyczajnych obywateli. Do tego tu jesi inny dla przykladu artykuł jakich jest pelno: https://wei.org.pl/2025/publikacje/raporty/wojciech-wyszomierski/raport-przestepczosc-wsrod-imigrantow-a-polityki-publiczne/ Tutaj jest napisane tak: ,,Napływ imigrantów socjalnych często wiąże się ze wzrostem przestępczości. W Niemczech cudzoziemcy stanowili w 2024 r. ok. 17 proc. populacji, ale odpowiadali już za ponad 40 proc. przestępstw. W Szwecji w 2023 r. udział imigrantów w społeczeństwie wyniósł 20 proc., przy czym odpowiadali oni aż 37 proc. populacji więziennej. W mniej socjalnie hojnej Polsce sytuacja jest jednak znacznie bardziej korzystna – udział obcokrajowców w populacji wynosi około 6,6 proc., przy czym odpowiadają oni jedynie za ok. 5 proc. przestępstw oraz stanowią oni 4,2 proc. populacji więziennej'' .  I co do uchodzcow w Polsce  to oni nie popelniaja duzo przestepstw, miales racje z tym co pisales. Ale to dlatego bo przyjmowalismy wlasnie pracownikow, lub tez matki z dziecmi z Ukrainy . Natomiast do Niemiec i innych krajow w Europie przyjmuje sie uchodzcow, którym oferuje sie socjal za darmo. I duza część wlasnie z tych ludzi, popelnia przestepstwa. Dajmy tu porownanie:Z tych statystyk wychodzi, że statystyczny cudzoziemiec w Niemczech popelnia o 2,35x wiecej przestepstw od obywatela Niemieckiego.  A mi sie wydaje ze te statystyki sa znacznie obnizone. Bo juz nawet nie patrząc na to, że wiadomo ze nie kazdy obywatel zglasza przestepstwa. Bo to jest oczywiste. Ale chodzi mi o to, że policja potrafi nie przyjmować zgłoszeń. Jak bylem w Szwecji, ukradli narzedzia pracownicze naszym pracownikom z samochodu. To policja nie przyjela zgłoszenia bo powiedzieli ze za mala szkodliwosc czynu. Mieszkalismy na dzielnicy gdzie byly sami czarnoskorzy w okol.  A szacowali straty na kilkadziesiat tysiecy zloty. Ale statystycznie w przypadku niemiec wyglada po obliczeniach to tak: 

Niemcy: 40% ÷ 17% = 2,35       

Polska: 5% ÷ 6,6% = 0,76  Jest roznica jak się przyjmuje zwyklego uchodzce co wczesniej pracowal i byl mozna to powiedziec normalnym obywatelem. A jak sie przyjmuje ludzi z lasu co nie potrafia pracować. Bo tacy ludzie beda popelniac czesciej przestepstwa od zwyczajnego obywatela. I wiele ludzi boi się tych uchodzcow na ulicach. I nie rozumiem jak ktoś ma zlość do osób co są przeciwny ich przyjmowaniu. Bo jest na prawde wiele osób co nazywa rasistami ludzi, co nie chcą przyjmować do siebie osob z innych krajow. Aha i dodam ze mowisz ze za bardzo ufam mediom. To powiem Ci ze od czasu od 2015 roku gdzie zaczeli to sprowadzać hordy tych uchodzcow do Europy, naogladalem sie na internecie wiele filmow z ich rozrubami na miescie... I to byly oczywiscie faktycznie nagrane filmy a nie przerobki. Wtedy jeszcze AI nie generowalo filmikow... Wiec ja wiem swoje, ze nie warto ich przyjmować. Jestem za tym by tym ludziom pomagać u nich w kraju. Ale jestem przeciwny takiemu mieszaniu populacji.  Wczesniej uwazalem, że nie warto przyjmować nawet zwyczajnych pracownikow, ale co prawda nakierowales mnie by inaczej na tą kwestię spojrzeć bo pisales o tym ze Ci pracownicy u nas nie poleniaja duzo przestepstw i statystyka to potwierdza. No ale z drugiej strony do Niemiec i innych krajow sa brani uchodzcy co zyli w dziczy i nie maja w sobie kultury. Zobacz np. tu takiego osobnika co trafil do Warszawy... Po mordzie widać ze to zwykly bandzior ja, watpie ze on sie kiedys zresocjalizuje. 

Czy jak by taki ktoś mieszkał gdzieś obok Ciebie i byś miał dzieci z żoną. Nie bałbyś się ich wypuścić samemu z domu? 

Albo zobacz tu ten filmik z tego co pamietam chyba był z Poznania a takich filmow jest pelno. To nie są raczej zadni pracownicy. To są ludzie z buszu, których przyslali nam nielegalnie niemcy. Bo pozbywali sie najgorszego sortu tych uchodzcow bo mieli ich dosc. 

Edytowane przez Pssd98

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze mi ktoś napisać, że mozna i znalesc filmiki z rozrubami bialych ludzi i z roznymi zachowaniami odbiegającymi od przyjętych norm społecznych. Ale nawet lewicowe gazety piszą ze popelniaja Ci uchodzcy wiecej przestepstw. Tacy ludzie z dziczy nie są w Polsce potrzebni i są zagrozeniem dla ludzi! Dobrze jest przyjmowac ludzi z innych slabiej rozwinietych gospodarczo krajow do pracy,  ale trzeba brac zwyczajnych pracownikow co byli u siebie w kraju przykladnymi obywatelami, ale nie ludzi z buszu! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

53 minuty temu, Pssd98 napisał(a):

apływ imigrantów socjalnych często wiąże się ze wzrostem przestępczości. W Niemczech cudzoziemcy stanowili w 2024 r. ok. 17 proc. populacji,

ale przeciez oni m.in o polakach pisza ci migranci socjalni to też polak z 5 dzieci 

przeciez w tych statystykach masz tez polska patologie ujeta gb wyszla z unii wlasnie przez polakow i cyganow i takie same statystyki podawali wiec tu nie chodzi o czarnych czy talibow tylko bezroboli. 

czemu nie jestes za likwidacja zasilkow i socjalu ? nie bedzie zasilkow nie bedzie po co przyjezdzac i po problemie. 

56 minut temu, Pssd98 napisał(a):

Mieszkalismy na dzielnicy gdzie byly sami czarnoskorzy w okol. 

no wlasnie jak inni migranci mieszkales w getcie i masz doswiadczneia jakei masz ja ci pisalem ze tubbylcy nie mieszkaja w takich dzielnicach i oni nie maja takich problemow z dziki jak ty. co za roznica czy patologia czarna czy biala, w pl w jakichs kamienicach socjalnych gdzie menele i patola tez kradna

57 minut temu, Pssd98 napisał(a):

naogladalem sie na internecie wiele filmow

no wlasnie to twoj problem podstawowy za duzo internetow odstaw to wiele problemow sie rozwiaze

Jestem za tym by tym ludziom pomagać u nich w kraju.

a ja jestem za tym zeby nierobom nie pomagac nigdzie jako pomoc mozna im prace dac a nie zasilki. dzieciorobom i nierobom nie powinno sie pomagac bo w ten sposob sie tylko zwieksza ich ilosc

58 minut temu, Pssd98 napisał(a):

Po mordzie widać ze to zwykly bandzior ja,

ja bylem wiele razy na dworcu w warszawie i 100 razy wiecej polskich meneli i kiboli o takich mordach widzialem niz tych mitycznych czarnych inzynierow 

59 minut temu, Pssd98 napisał(a):

Czy jak by taki ktoś mieszkał gdzieś obok Ciebie i byś miał dzieci z żoną. Nie bałbyś się ich wypuścić samemu z domu?

u mnie hołota jak ze stadionu 20 lat temu wychodzila to tez skakala po stadionach teraz maja dzieci pewnie ktore skacza a oni sami maja pewnie poglady jak twoje

jestem za tym aby mozna zastrzelic czlowieka ktopry ci skacze po samochodzie wszystko jedno jak on wyglada to szybko przestana skakac bo takiego jak ten dzikus to z okna by mozna nawet z kazdej broni sportowej w leb trafic i po problemie. jestem jak najbardziej za dostepem do broni i strzelaniu do bydla, tych obroncow granic tez od razy by sie szeregi przerzedziły bo tam wiekszosc to bandytka. 

Godzinę temu, Pssd98 napisał(a):

o są ludzie z buszu, których przyslali nam nielegalnie niemcy

ale dla mnie ty tez jestes z budzu bo masz poglady jak talib na pewno chcesz zeby mozna sie pozbywac ludzi uznanych przez wiekszosc za tych z buszu ? dla mnie od taliba nie roznisz sie wcale. 

44 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Już myślałam że curtuois wygląda jak libed xd

a dlaczego niby ? kompletnie niepodobny do mnie typ

44 minuty temu, Pssd98 napisał(a):

Ale nawet lewicowe gazety piszą ze popelniaja Ci uchodzcy wiecej przestepstw.

czy ty nie rozumiesz ze w tych statystykach tych sa tez polacy ? prawie wszyscy kibiole i bandyci jakich znam z dawnych lat ktorzy jeszzcze żyja pracuja w panstwach jak niemcy holenadia irlandia itd. jak teraz zamiast u nas kogos pobija i zabiora mu tel. to sa tam w statystyce jako  imigranci bo nie maja obywatelstywa a ty myslisz ze to sami czarni z pontonow. 

pamietam jak czytalem gdzie jak polka wyzywala pakistanke od imigrantek w pociagu w gb a po wszystkim okazalo sie ze pakistanka tam zyje od dziecka i ma obywatelstwo a imgrantka byla ta pijana polka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, libed napisał(a):

ale przeciez oni m.in o polakach pisza ci migranci socjalni to też polak z 5 dzieci 

przeciez w tych statystykach masz tez polska patologie ujeta gb wyszla z unii wlasnie przez polakow i cyganow i takie same statystyki podawali wiec tu nie chodzi o czarnych czy talibow tylko bezroboli. 

https://kresy.pl/wydarzenia/niemcy-za-wzrost-przestepczosci-w-niemczech-odpowiadaja-imigranci/ Tutaj pisze, że za dodatkowy wzrost liczby przestepstw odpowiadaja uchodzcy. I tez czytalem inne artykuly. W Niemczech jak byl ten naplyw migrantow, byl wzrost przestepczosci o 10% niz roku z przed. A to duza roznica. I nie wiem czy policja nie zaklamuje statystyk z zgloszonymi przestepstwami. Jak pisalem w Szwecji zgloszenia Polakow nie przyjeli!

czemu nie jestes za likwidacja zasilkow i socjalu ? nie bedzie zasilkow nie bedzie po co przyjezdzac i po problemie. 

Jestem za likwidacja zasilkow i socjalu. 

no wlasnie jak inni migranci mieszkales w getcie i masz doswiadczneia jakei masz ja ci pisalem ze tubbylcy nie mieszkaja w takich dzielnicach i oni nie maja takich problemow z dziki jak ty. co za roznica czy patologia czarna czy biala, w pl w jakichs kamienicach socjalnych gdzie menele i patola tez kradna

Mają problem. Bo musieli się z przymusu i troski o swoje bezpieczenstwo wyprowadzić z wielu dzielnic gdzie teraz mieszkają uchodzcy. Duzo czy to Holendrow, czy Szwedow i Niemcow zaczeli wyprowadzać się z duzych miast do mniejszych miejscowosci gdzie nie bylo imigrantów... Czytałem na innych forach czy jest nie bezpiecznie Hamburgu kiedys to wiele niemcow pisalo ze jest nie bezpiecznie przez imigrantow.Po za tym ja nie mieszkalem w Szwecji w gettcie, mieszkalem w zwyczajnym domu. Gdzie bylo pelno czarnoskorych mezczyzn. I tam ukrywaja statystyke przestepstw. 

ja bylem wiele razy na dworcu w warszawie i 100 razy wiecej polskich meneli i kiboli o takich mordach widzialem niz tych mitycznych czarnych inzynierow 

u mnie hołota jak ze stadionu 20 lat temu wychodzila to tez skakala po stadionach teraz maja dzieci pewnie ktore skacza a oni sami maja pewnie poglady jak twoje

Tylko tacy ludzie w przypadku wybuchu wojny, często bronili by Polski albo walczyli z rządem jak by byla taka potrzeba. Taki imigrant co jest patusem nie bedzie bronil Polski w razie potrzeby. Więc wolę już nasza spolecznosc patologiczną mieć u siebie niz dodatkowo obcych sprowadzac z ktorych nie bedzie pozytku. Oczywiscie nie toleruje patologii. Ale wiem ze duzo tych meneli, czy osob z patologicznego srodowiska w razie potrzeby stanela by za Polska. I z tego wzgledu ich juz wole. Po zatym nie kazdy kibol jest do konca zły. W tym środowisku jest duzo osob co normalnie pracuje, nie krzywdzi innych ludzi, a walczy tylko z innymi kibicami. Nie robiąc innym osobą postronnym krzywdy! Oczywiscie w tym srodowisku kibicow jest tez duzo ludzi co krzywdza innych ludzi bez zadnych skrupolow to fakt. I bez przymusu. Skopią kogos bo nie jest od nich z osiedla, czy miejscowosci. Chociaz teraz juz jest mniej takich zachowan. I takich ludzi nie toleruje! Ale jak mam wybierac to wolę ich niz dodatkowo miala by tu kolejna horda patologiczna zjechać. 

jestem za tym aby mozna zastrzelic czlowieka ktopry ci skacze po samochodzie wszystko jedno jak on wyglada to szybko przestana skakac bo takiego jak ten dzikus to z okna by mozna nawet z kazdej broni sportowej w leb trafic i po problemie. jestem jak najbardziej za dostepem do broni i strzelaniu do bydla, tych obroncow granic tez od razy by sie szeregi przerzedziły bo tam wiekszosc to bandytka. 

No masz bardzo skrajnie represyjne podejście... Jak by jakiś polak tak robil uwazam ze powinno się go jakoś ukarać. A takiego uchodzce odeslac do siebie do kraju. Co do trzelania do obroncow granic. To juz kompletna przesada a nawet zwykly zamordyzm. Chcesz zabijac ludzi co w trosce o swoje bezpieczenstwo chcą bronić granic kraju, by nie wszedł do niego ktoś z krajów III świata, lub afryki. Bo obawia się o skrzywdzenie ich rodziny, czy dzieci? Ty masz chore podejscie... Jeszcze ty zarzucasz mi ze mam poglądy tak restrykcyjne jak talib... A to tobie blizej do nich niz mi... Do ludzi o takich chorych pogladach  powinno sie strzelac a nie do obroncow granic! Ludzi co chcą bronić swoich rodzin i siebie! Juz dalej mi sie nie chce odpisywać. Koncze z tobą rozmowę, bo masz ty na prawdę chore, nie logiczne poglądy w tej kwestii.  To co tutaj napisaleś to juz jest totalny przesadyzm pisac o zamordyzmie na polskich patriotach. Konczę rozmowę z tobą. 

Edytowane przez Pssd98

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

59 minut temu, Dalila_ napisał(a):

No bo wczoraj Krejzi napisała że thibot czy jak się pisze to imię. Łatwiej mi pisać fonetycznie ale wstyd

nie thibot tylko tillet maurice tillet pierwowzór shreka to on jest do mnie podobny a nie ten bramkarz :D

49 minut temu, Pssd98 napisał(a):

pisze, że za dodatkowy wzrost liczby przestepstw odpowiadaja uchodzcy. I tez czytalem inne artykuly. W Niemczech jak byl ten naplyw migrantow, byl wzrost przestepczosci o 10% niz roku z przed. A to duza roznica. I nie wiem czy policja nie zaklamuje statystyk z zgloszonymi przestepstwami. Jak pisalem w Szwecji zgloszenia Polakow nie przyjeli!

ale co ty mi czlowieku podajesz jakies dane z tylka dla jakichs ciemnych ludzi na podlasiu ktorych strasza dzikimi zeby sie bali i glosowali na swirow z gasnicami ? 

50 minut temu, Pssd98 napisał(a):

Jak pisalem w Szwecji zgloszenia Polakow nie przyjeli!

pewnie z lenistwa w pl tez jest limit od ilu cos jest przestepstwem a co wykroczeniem moze tam bylo podobnie i zapomnieliscie im powiedziec ile to warte albo nie zneliscie na tyle jezyka wiec was olali. trzeba bylo zlozyc zazalenia i sprawa wtedy trafia do prokuratury

52 minuty temu, Pssd98 napisał(a):

Tylko tacy ludzie w przypadku wybuchu wojny, często bronili by Polski albo walczyli z rządem jak by byla taka potrzeba

tak zgadza sie kryminaliscie, kibole i wszelkiej masci półglowki przydaje sie tylko w czasie wojny. na razie wojny nie mamy wiec ja bym ich trzymal za kratami. zreszta z jednej strony narzekasz na kryminalistow bo skacza po samochodach a za chwile ze sa potrzebni w wojnie. 

przez kilkadzisiat lat placi sie ludziom i daje emerytury po 20 latach pracy to niech walcza ci co cale zycie za to kase biora a nie jakas dzicz ze stadionow. 

53 minuty temu, Pssd98 napisał(a):

Jestem za likwidacja zasilkow i socjalu. 

no wiec jak zlikwiduja to nikt po nie nie przyjedzie proste. 

jakos nie widze zeby oni zostawiali w tych panstwach ktore przemierzyli w afryce gdzie jest bezpiecznie ale nie ma zasilkow :D pozza tym to sztuczny problem zadni migranci w polsce nie chca mieszkac tu przyjezdzaja ludzie do pracy.

55 minut temu, Pssd98 napisał(a):

o za tym ja nie mieszkalem w Szwecji w gettcie, mieszkalem w zwyczajnym domu. Gdzie bylo pelno czarnoskorych mezczyzn.

znaczy w gettcie rodzimi szewdzi ktorzy potrafia czytac i pisac nie sa czarni i nie mieszkaja tam gdzie ty. raczej szwed ma jasna karnacje bo slonca tam neiwiele wiec jak mieszkales wsord czarnych toi mieszkales w slamsach dla imigrantow i stad twoje problemy. jak sie nauczysz szwedzkiego znajdziesz lepsza prace to nie bedziesz mieszkal z nimi i po problemie. 

Więc wolę już nasza spolecznosc patologiczną mieć u siebie niz dodatkowo obcych sprowadzac z ktorych nie bedzie pozytku.

a ja wole obcych do pracy niz rodzima patole ktora nie pracuje. 

58 minut temu, Pssd98 napisał(a):

W tym środowisku jest duzo osob co normalnie pracuje, nie krzywdzi innych ludzi, a walczy tylko z innymi kibicami.

pierwsza czesc zdnaia zaprzecza drugiej dlatego wlasnie logika u ciebie kuleje nie mozna byc normalnym a walczyc tylko z innymi kibicami to sie wyklucza i to sie nazywa patologia jak dzicz biega z maczetami za kims bo kibicuje komus innemu albo w lesie umawia sie na "aktywnosci sportowe 70 na 70" to jest wlasnie patologia i ci ludzie sa zbedni. tyle dobrego ze wielu z nich wyjechalo do bogatszych panstw i tam teraz sie z nimi policja użera. 

Nie robiąc innym osobą postronnym krzywdy!

to jest bzdura kibol z innym kibolem walczy raz na pol roku a na co  dzien okrada tego kto sie napatoczy takei sa fakty znam wielu kiboli i w zyciu nie widzialem takiego ktory ogranicza swoja bandycka dzialnosc tylko do innych kiboli wrecz przeciwnie czasmai z innymi kibolami ktorych rzekomo nie lubi prowadza dzialnosc porzestepcza skierowana przeciw normalnym ludziom np. kradna samochody

dobbry kibiol to jest albo martwy kibol albo kibol z jakiegos serialu. 

Jak by jakiś polak tak robil uwazam ze powinno się go jakoś ukarać. A takiego uchodzce odeslac do siebie do kraju.

no widzisz ty chcesz za to samo roznie karac w zaleznosci czy ci sie ktops podoba czy nie a ja mam sprawiedliwa kare kula w łeb dla kazdego za to samo.

Chcesz zabijac ludzi co w trosce o swoje bezpieczenstwo chcą bronić granic kraju, by nie wszedł do niego ktoś z krajów III świata, lub afryki.

tak bo to w wiekszosci bandyci sa ktorzy szukaja okazji do skopania i okradzenia kogos. tylko ludzie jak ty czytajacy jakies kresy.pl wierza ze to fajne mile chlopaki tylko wygladaja jak kryminalisci ale babci by pomogli zakupy niesc. 

Jeszcze ty zarzucasz mi ze mam poglądy tak restrykcyjne jak talib... A to tobie blizej do nich niz mi...

ale talibowie bandytow lubi tylko kobiet z dekoltami nie wiec jestes jak talib. przeciez oni swoich braci w wierze czy handlarzy opium nie zabijaja nawet im pomagaja talibowie czerpia ogromne zyski np. z handlu narkotykami czy z porwan. 

Ludzi co chcą bronić swoich rodzin i siebie!

idioci ktorym politycy wmowili ze ich rodzinom cos zagraża. rownie dobrze moga nas bronic przed ufo. wymyslili ludzie ktorzy zyja z op[owiadania glupot ze tu zaraz przyjda dzikusy i oni sie boja/ zaden dzikus nie przyjdzie po zasilek tam gdzie nie ma zasilku.

pisac o zamordyzmie na polskich patriotach.

tak tak co 5 z tych patriotow ma tatuza wielbiacy hitlera i poglady jak adolf. se wez tych patriotow i jedzcie do szewcji walczyc o prace i zasilki z dzikimi z afryki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Dalila_ napisał(a):

Nie lepiej już przeglądać informacje w głównym nurcie mediów, kresy to prawicowe jest propaganda chyba 

Sorry nie czytam dyskusji tylko że zajrzę. Nie zwracaj uwagi  

no juz po 5 sekundach widac ze to jakas propaganda dla ubogich intelektualnie. pewnie stoi za tym jakis matecki czy inny cwaniak smiejacy sie ze ktos lyka te jego kity

sprawdzilem i widze ze sie nie mylilem Tomasz Jacek Rola

Cytat
  • W przeszłości był związany z Ligą Polskich Rodzin (LPR) i pełnił funkcję radnego Sejmiku Województwa Dolnośląskiego z list tej partii.
  • Był redaktorem naczelnym pisma „Wszechpolak”, wydawanego przez środowiska narodowe.
  • Publikował również teksty w innych mediach o profilu konserwatywno-narodowym, m.in. w „Nowej Konfederacji”, oraz był związany z Fundacją Inicjatyw Polskich, wydawcą czasopisma „Polityka Narodowa”.

jak byl mlody to chodzil w mundurku przypominajacym te hitlerjugend a teraz portal zalozyl pewnie finansowany przez rosje typowy p[olski patriota na pewno ze slaboscia do adolfa

Edytowane przez libed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Dalila_ napisał(a):

🙈🙈

Ale wiecie że obecnie to z 1/3 Polaków jak nie wiecej to tacy narodowcy i konfiarze co jest dosyc niepokojące

Ale nie wchodzę w ten temat ja nie mogę bo się wkurwiam i na zdrowie źle wpływa mi 

tak wiemy ze patola sie liczniej rozmnaza bo nie rozumie jak dziala antykoncepcja a i zasilki na dzieci temu sprzyjaja poza tym zwykle glupich jest wiecej niz madrych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

34 minuty temu, libed napisał(a):

zreszta z jednej strony narzekasz na kryminalistow bo skacza po samochodach a za chwile ze sa potrzebni w wojnie. 

Ale tez pisałem że ich zachowania nie popieram. I napisalem tylko że wolę ludzi z patologicznego środowiska od uchodzcow co tez beda rozruby robic, bo przynajmniej Ci polacy stana za Polską w razie potrzeby. Ja nie mowilem ze ich zachowania popieram. Ja bym chcial by takich osob w Polsce nie bylo, co krzywdzą przypadkowe osoby. 

38 minut temu, libed napisał(a):

a ja wole obcych do pracy niz rodzima patole ktora nie pracuje. 

Ale ja pisalem ze osoby ktore pojda do pracy mozna przyjac, jesli sie ich zweryfikuje jakos, ale nie popieram przywozenia tu uchodzcow z Niemiec co nie nadaja sie do pracy i moga tylko przestepstwa popelniac. Napisalem wczesniej ze zmienilem zdanie w tej kwestii... Ale każdy ma inne zdanie w tej kwestii, rozumiem Polakow co nie chca tu przyjmowac osob z poza Europy. 

40 minut temu, libed napisał(a):

pierwsza czesc zdnaia zaprzecza drugiej dlatego wlasnie logika u ciebie kuleje nie mozna byc normalnym a walczyc tylko z innymi kibicami to sie wyklucza i to sie nazywa patologia jak dzicz biega z maczetami za kims bo kibicuje komus innemu albo w lesie umawia sie na "aktywnosci sportowe 70 na 70" to jest wlasnie patologia i ci ludzie sa zbedni. tyle dobrego ze wielu z nich wyjechalo do bogatszych panstw i tam teraz sie z nimi policja użera. 

to jest bzdura kibol z innym kibolem walczy raz na pol roku a na co  dzien okrada tego kto sie napatoczy takei sa fakty znam wielu kiboli i w zyciu nie widzialem takiego ktory ogranicza swoja bandycka dzialnosc tylko do innych kiboli wrecz przeciwnie czasmai z innymi kibolami ktorych rzekomo nie lubi prowadza dzialnosc porzestepcza skierowana przeciw normalnym ludziom np. kradna samochody

ja nie mowie ze bicie się z innymi kibicami jest normalne :D . Ale pisalem, że w srodowisku kibicowskim są osoby, które biją się tylko między sobą i nie popelniaja innych przestepstw. Nie kazdy kibol, jest osobą co bedzie bila przypadkowych ludzi. Jest roznica jak kibol pobije sie na ulicy z kibolem, a jak jakis hooligan, zlapie zwyczajnego kibica i go pobije.Czy innego obywatela bez powodu. Są osoby w tym srodowisku co mają zasady i walczą tylko z osobami się udzielającymi się hooligansko a pikników zostawiają w spokoju... Ja przeciez pisalem ze są w tym srodowisku osoby zle co krzywdza nie winnych ludzi, ale są i tacy co krzywdzą ale tylko tych kiboli, z którzy chcą skrzywdzic ich samych i ich kolegów... Nie bede sie na ten temato rozpisywał. Ale nie uwazam ze bicie sie o klub jest normalne. Ale stwierdzam tylko fakt, że są kibole co nie krzywdza postronnych osob. Ja jestem taką osobą co patrzy na ich zachowania z boku i staram sie ich nie oceniac, jezeli nie krzywdza postronnych osob. Jezeli biją się sami ze sobą i nie krzywdza zwyczajnych osob to ich sprawa. Nie oceniam ich. Ale uwazam ze takie bicie się jest głupotą. Lecz to tez jest z pewnych wzgledow skomplikowane, ale nie bede tutaj się wypowiadał na takie tematy bo mam tez glebsze przemyslenia w tej kwestii. Bo są też osoby co są po częsci zmuszone do wejscia w takie srodowisko, brak odpowiedniego wzorca za dziecka, trudną sytuację rodzinna przez którą są zmuszone zarabiac pieniadze by przeżyć itp. Ale tu sięz tobą zgadzam ze wsród tych srodowisk kibicowskich są osoby co krzywdzą zwyczajnych ludzi i takich zachowan nie znoszę. 

46 minut temu, libed napisał(a):

no widzisz ty chcesz za to samo roznie karac w zaleznosci czy ci sie ktops podoba czy nie a ja mam sprawiedliwa kare kula w łeb dla kazdego za to samo.

tak bo to w wiekszosci bandyci sa ktorzy szukaja okazji do skopania i okradzenia kogos. 

No jak chcialbys strzelać tylko do osob co kradną i krzywdzą bezbronne osoby, to juz inna kwestia. Ale są w tym ruchu obrony granic tez zwyczajne osoby, co nie są zadnymi przestępcami a zwyczajni ojcowie co boją się o swoje dzieci. A nawet na zdjeciach widzialem ze tez kobiety tam działają. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz tu nie piszmy na temat kibicow, bo to nie jest do tego forum i temat. Po prostu w srodowisku kibolskim są rozni ludzie. Są zwyczajni degeneraci, których fascynuje skrzywdzenie drugiego człowieka, nawet nie winnego. Ale są też osoby, których po prostu fascynują bójki i walczą tylko między sobą. Ja mam zdanie ze jak sie tacy kibole ustawia w lesie by sie tluc to ich sprawa. Co mi do tego. Ale jesli jakas czesc tych osob krzywdzi zwyczajnych kibicow co się nie udzielaja, albo zwyczajnych ludzi, to takich zachowan nie toleruje. No są różni ludzie. Nie kazdy kibol to bandyta, jak media promują. To środowisko prowadzi wiele zbiorek dla chorych ludzi, jezdza po domach dziecka etc. Jak pisalem tam są na prawdę rozni ludzie. A nie ktorzy są zmuszeni do przestepstw bo jako dzieci wychowywują się w patologicznym domu, gdzie nie maja pieniedzy na jedzenie... A nie chca tego zglaszać nigdzie bo wiele tych dzieci woli mieszkać z pijanymi rodzicami, niz mieszkać w domu dziecka. W  tym srodowisku hooliganskim, jest wiele osob z takich patologicznych rodzin. Ale to nie jest temat na to forum, bo odbilismy juz od tematu. Myslalem ze byles za tym by zabijac zwyczajnych ludzi,co bronili granicy ale powiedziales ze chodzilo CI tylko o tych patusow wiec ok. Bo mialem Cie za osobe co popiera zamordyzm, bo tak pisales. Ale widze ze jednak taka osoba nie jestes za jaka Cie odebralem, wiec Ci napisze trzymaj sie i nie rozpisujmy sie juz tu dalej na ten temat.  Ja jeszcze na koniec dodam, że w Szwecji jest po 400 okolo strzelanin rocznie i strzelaja to glownie uchodzcy. Patologiczni Polacy nie strzelaja sie tam na ulicach... To Ci uchodzcy z afryki takie przestepstwa popelniaja. Podam wam tu linki: https://demagog.org.pl/wypowiedzi/prawie-400-strzelanin-w-szwecji-co-wiemy-o-sprawcach/ https://oko.press/strzelaniny-w-szwecji-i-pobicia-w-niemczech-sprawdzamy-mentzena https://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-strzelaniny-w-szwecji-co-o-sprawcach-mowia-statystyki,nId,5692419   https://adarma.pl/2021/12/09/kim-sa-sprawcy-strzelanin-w-szwecji   https://wiadomosci.wp.pl/kim-sa-sprawcy-strzelanin-w-szwecji-to-pierwszy-raport-zdradzajacy-ich-pochodzenie-6713683912600256a   https://www.wnp.pl/rynki/szwecja-dagens-nyheter-sprawcami-strzelanin-glownie-mlodzi-mezczyzni-z-bliskiego-wschodu,514186.html  Tutaj powolalem sie na wiele zrodel. I wszyscy twierdza ze sprawcami strzelanin sa osoby z Bliskiego Wschodu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak cos podajesz to najpierw to pr[zeczytaj bo kliknalem na jeden link oko bo lubie ten portal i pisza wlasnie ze populiscie specjalnei tak podaja te dane zeby mozna nimi manipulowac albo klamia masz tam wykres strzelanim w szwecji 

Cytat

„Zasadnie można stwierdzić, że Sławomir Mentzen nie może wiedzieć, jaka część wszystkich strzelanin w Szwecji jest popełniana przez imigrantów”

mas zpotwierdzenie tego co ci pisalem

Cytat

To prawda, że do strzelanin często dochodzi na obszarach z wysokim odsetkiem migrantów. Według Szwedzkiej Rady ds. Zapobiegania Przestępczości na wskaźnik przestępstw wśród osób zagranicznego pochodzenia wpływają zwykle czynniki związane z segregacją, takie jak niski poziom wykształcenia czy brak zatrudnienia.

mieszkasz w getcie z analfabetami ktorzy jezyka nie znaja to jest wiecej przestepstw niz gdybys mieszkal wsrod szwedow. w polsce jest identycznie ze wsrod mopsiarzy i patologii jest wiecej przestepstw. lokatorow niektorych blokow policja zna na pamiec. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Szwecji nie podaje się do publicznej wiadomości pochodzenia sprawców strzelanin ulicznych. Bo chcą statystyke ukryć. Nawet na portalu TVN 24 wyczytalem, ze wiekszosc osob odpowiadajacych za te strzelaniny, nie ma pochodzenia Szwedzkiego. Tam polacy nie nabijaja tych statystyk. Tylko glownie czarno skore osoby. Fakt są też tam gangi Serbow. Ale w duzej mierze to ludzie ciemniejszej karnacji się tam strzelaja. I jak pisalem widzialem wiele filmow z ich rozrob co byly faktem. Po za tym wpisalem w internecie spis roznych zamachow i wyskoczylo: 

• Madryt (Hiszpania, 2004) – zamachy bombowe w pociągach. Zginęły 193 osoby, ponad 2 tys. zostało rannych.
  • Londyn (Wielka Brytania, 2005) – wybuchy w metrze i autobusie. Zginęły 52 osoby.
  • Oslo i wyspa Utøya (Norwegia, 2011) – zamach przeprowadzony przez skrajnie prawicowego ekstremistę Andersa Breivika. Zginęło 77 osób.
  • Paryż (Francja, styczeń 2015) – atak na redakcję Charlie Hebdo i późniejsze ataki. Zginęło 17 ofiar.
  • Paryż (Francja, listopad 2015) – skoordynowane ataki m.in. na salę koncertową Bataclan, restauracje i stadion. Zginęło 130 ofiar (137 licząc sprawców).
  • Bruksela (Belgia, 2016) – zamachy na lotnisku i w metrze. Zginęły 32 osoby.
  • Nicea (Francja, 2016) – ciężarówka wjechała w tłum podczas obchodów 14 lipca. Zginęło 86 osób.
  • Berlin (Niemcy, 2016) – atak ciężarówką na jarmark bożonarodzeniowy. Zginęło 12 osób.
  • Manchester (Wielka Brytania, 2017) – zamach bombowy po koncercie Ariany Grande. Zginęły 22 osoby.
  • Londyn (2017) – atak na London Bridge i Borough Market. Zginęło 8 osób.
  • Sztokholm (Szwecja, 2017) – zamach ciężarówką w centrum miasta. Zginęło 5 osób.
  • Barcelona i Cambrils (Hiszpania, 2017) – ataki z użyciem samochodu i noży. Zginęło 16 osób. 

Zamach Sprawcy
Madryt (2004) Islamiści inspirowani ideologią Al-Kaidy, głównie obywatele Maroka oraz osoby z innych krajów Afryki Północnej.
Londyn (2005) Czterech zamachowców-samobójców powiązanych z islamistycznym ekstremizmem i inspirowanych Al-Kaidą.
Oslo i Utøya (2011) Anders Behring Breivik, norweski skrajnie prawicowy terrorysta. Działał sam.
Paryż – Charlie Hebdo (styczeń 2015) Bracia Saïd i Chérif Kouachi, islamiści związani z Al-Kaidą Półwyspu Arabskiego (AQAP). Powiązany z nimi Amedy Coulibaly, lojalny wobec tzw. Państwa Islamskiego (ISIS), zabił zakładników w sklepie koszernym.
Paryż (listopad 2015) Komórka terrorystyczna Państwa Islamskiego (ISIS).
Bruksela (2016) Członkowie komórki Państwa Islamskiego (ISIS), częściowo ci sami, którzy uczestniczyli w przygotowaniu zamachów w Paryżu.
Nicea (2016) Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, Tunezyjczyk mieszkający we Francji. Atak został później uznany za inspirowany przez Państwo Islamskie (ISIS), które przyznało się do niego propagandowo.
Berlin (2016) Anis Amri, Tunezyjczyk deklarujący lojalność wobec Państwa Islamskiego (ISIS).
Manchester (2017) Salman Abedi, brytyjski obywatel libijskiego pochodzenia, radykalny islamista powiązany ideologicznie z ISIS.
Londyn – London Bridge (2017) Trzech islamistów inspirowanych Państwem Islamskim (ISIS).
Sztokholm (2017) Rakhmat Akilov, obywatel Uzbekistanu, sympatyk Państwa Islamskiego (ISIS)

Barcelona i Cambrils (2017)Komórka islamistyczna z Ripoll w Hiszpanii, zainspirowana ideologią Państa Islamskiego(ISIS)

Ludzie wiedząc ze wśród ludzi z krajow afryki, mogą przybyć tacy mordercy co przyjezdzaja do Europy na wojne religijną, mają prawo się bać o swoje zdrowie i dzieci. I ja ruch obrony granic popieram. I nie rozumiem ludzi co nazywaja rasistami ludzi, co nie chcą tu uchodzcow! Isis jest juz slabsze niz dawniej. Ale ludzie mają prawo się bać... 

Edytowane przez Pssd98

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, Pssd98 napisał(a):

W Szwecji nie podaje się do publicznej wiadomości pochodzenia sprawców strzelanin ulicznych. Bo chcą statystyke ukryć

To skad wiesz jak jest jesli nie ma na to statystyk?

W Wielkiej Brytanii rzeczywiscie cudzoziemcy czesciej sa skazywani za przestepstwa niz srednia krajowa, ale w topce sa akurat ludzie z krajow Europy Wschodniej.

Co tez moze znaczyc rozne rzeczy, bo to, ze ktos jest czesciej skazywany tez moze zalezec od roznych czynnikow, np. czarnoskorych ludzi czesciej zatrzymuje policja, moze ludzi z Europy Wschodniej tez. Albo moze trudniej im sie obronic, bo nie znaja jezyka, trudno powiedziec, czasem rozne czynniki wplywaja na statystyki wiec trzeba do nich podchodzic ze sceptyzmem. 

Nie wiem jaka jest sytuacja w Szwecji, ale tez bym sceptycznie podchodzila do wypowiedzi politykow i malo zaufanych mediow.

image.png.27631bd770cea44a66dbc4fda493d8fb.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Logika mi to podpowiada. Mieszkalem w pewnym miescie gdzie byla znaczaca przewaga osob o ciemnej karnacji. I w czasie mojego tam pobytu było kilka strzelanin... To prawie pewne, że to Ci czarnoskorzy się strzelali. Ja widywalem rozne zachowania tych uchodzcow a widzialem mniej nie odpowiednich zachowan ludzi bialych. Na ulicach. Stąd tez mam swoją opinię na ich temat. I widzialem wiele statystyk dawniej w internecie i artykulow gdzie wiele nie zaleznych mediow pisało ze to glownie Ci ludzie z bliskiego wschodu popelniaja duzo przestepstw. Po zatym patrzylem tez na statytstyke przestepstw ludzi z tych krajow i stosunkowo popelniaja u siebie w kraju wiecej przestepstw od np Polakow. Gdy porowna się liczbe przestepstw do liczby mieszkancow. Wiem, tam wiele osob jest zmuszonych do przestepstw. I duza czesc osob moglo popelniac przestepstwa u siebie a po przyjedzie do europy sie zasymilowali. Ja mowilem ze wiekszosc ich sie asymiluje od poczatku tutaj. Tylko mowilem ze popelniaja wiecej przestepstw od statystycznego Niemca, Szweda, Norwega, Francuza, Dunczyka etc... Co tez potwierdzilas. Do tego u siebie w kraju bardzo często muzulmanie zle traktuja kobiety, wiec logika mi podpowiada ze jakas czesc tych osob moze trakrowac bez szancunku kobiety w Polsce. Mowil mi nawet znajomy ze jak byl w Paryzu tu jacys islamisci cos wolali do jego zony i mowil ze zaczepiali ją... Bo tak zaczepiaja kobiety na ulicach, bo ich nie szanuja. To zaczepienie mialo kontekst czesciowo seksualny. Do tego z opowiesci wiem od ludzi co byli za granica, ze mieli sytuacje jak do nich jakiś czarnuch się darł w Europie, bo wszedl na ulice gdzie ten czarnuch mieszkał... Znam sytuacje jak kolega moj pil piwo w Niemczech w jakims miejscu gdzie byla muzulmanska dzielnica, gdzie jacys radykalni islamisci mieszkali prawdopodobnie i go pogonili... Panoszą się jak chcą... I chodzi mi o to ze widzialem wiele rozrob z ich udzialem wiec mam powody by sadzic ze to wlasnie tacy ludzie popelniaja duza wieksza czesc przestepstw od zwyczajnego europejczyka. A jesli chodzi o wschodnich europejczykow to fakt oni tez popelniaja duzo przestepstw. Ale chodzi mi o to ze Ci uchodzcy popelniaja czesciej przestepstwa od takiego zachodniego rdzennego europejczyka. I czytalem duzo razyt w mediach ze jakis tam gosc o ciemniejszej karnacji kogos pocial. Fakt czytem  tez o ludziach bialych... Ale wiecej artykulow pisze o ludziach co kogos zazynaja z ciemna karnacją. Wiec mam prawo ich w Poslce nie chciec. Chodzi mi o to ze mozna dawac szanse jakies tam odpowiedniej grupie tych osob jesli byli przykladnymi obywatelami i przyjda do Polski pracować. Ja nie chce by tutaj siedzieli na socjalu. Bo tez duzo takich osob co siedzi na socjalu moze popelniac przestepstwa. Mam prawo sie ich obawiac i mam prawo obawiac sie o zdrowie swojej rodziny. 

Edytowane przez Pssd98

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam, ze obawiam się glownie tych uchodzcow co siedzą na socjalu w niemczech i przez ten czas nie poszli tam do pracy. Bo takich nam tu chca podsylać, tak przynajmniej czytalem w wielu artykulach i mam w to prawo wierzyc. Wiem ze tacy ludzie moga statystycznie popelniac wiecej przestepstw od Polakow. Więc takich ludzi w Polsce nie chcę. Jakiś ludzi co pracowali w niemczech i nie popelniali tam przestepstw, mozna przyjac ale odpowiednia ilosc. I pod warunkiem ze udowodnią że nie byli wczesniej karani w kraju ich pochodzenia. Tacy ludzie powinni byc weryfikowani przed przyjazdem do Polski. Zdecydowanie znaczna wiekszosc zamachow byla przeprowadzona przez wlasnie ludzi z tych krajow... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Pssd98 napisał(a):

Dodam, ze obawiam się glownie tych uchodzcow co siedzą na socjalu w niemczech i przez ten czas nie poszli tam do pracy. Bo takich nam tu chca podsylać, tak przynajmniej czytalem w wielu artykulach i mam w to prawo wierzyc. Wiem ze tacy ludzie moga statystycznie popelniac wiecej przestepstw od Polakow. Więc takich ludzi w Polsce nie chcę. Jakiś ludzi co pracowali w niemczech i nie popelniali tam przestepstw, mozna przyjac ale odpowiednia ilosc. I pod warunkiem ze udowodnią że nie byli wczesniej karani w kraju ich pochodzenia. Tacy ludzie powinni byc weryfikowani przed przyjazdem do Polski. Zdecydowanie znaczna wiekszosc zamachow byla przeprowadzona przez wlasnie ludzi z tych krajow... 

Czyli jesteś imigrantem w Szwecji i nie chcesz imigrantów z Niemiec w Polsce. Ciekawy masz problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Żaba Monika napisał(a):

Czyli jesteś imigrantem w Szwecji i nie chcesz imigrantów z Niemiec w Polsce. Ciekawy masz problem.

A co też pisałem innego? Ze osoby, które nie popelnialy przestepstw w swoim kraju i ktorzy pracowali w Europie mozna jakas ilość przyjąć... Ja mowilem ze nie chce ludzi co przyjda tu na socjalu siedzieć, bo moga popelniac wiecej przestepstw. Ja nie bylem karany w Polsce. A pisalem o tym ze nie chce u siebie osob co byli karani. Wiec bez sensowny ten wpis. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi