Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemnikami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 26.09.2025 o 23:41, Muchos potatos napisał(a):

no dajo w kość człowiek nie jest przyzwyczajony do takiego trybu życia

A mój tak pracował kilkanaście lat, dzień w dzień. Plusy takie, że mógł wiele zrobić i załatwić w dzień.

8 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

To współczuję. Nic nie można zaplanować.

Taki problem, to Pikuś.

Mam już na nosie okulary progresywne. Kicha 😏

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

57 minut temu, babba napisał(a):

Mam już na nosie okulary progresywne. Kicha 😏

Nie łapiesz ostrości? Ja mam krótkowzroczność z astygmatyzmem i każda zmiana mocy to dla mnie koszmar dostosowywania się mózgu do nowych parametrów. Kilka lat temu męczyłam się kilka miesięcy z zagiętymi futrynami, jajowatymi talerzami na pochyłym stole i trapezowym telefonem. Na szczęście póki co do dali i bliży mam te same okulary. Jeśli będę potrzebowała do czytania innych, to na progresywne się nie zdecyduję, za duże ryzyko chorych jazd 😛

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Nie łapiesz ostrości? Ja mam krótkowzroczność z astygmatyzmem i każda zmiana mocy to dla mnie koszmar dostosowywania się mózgu do nowych parametrów. Kilka lat temu męczyłam się kilka miesięcy z zagiętymi futrynami, jajowatymi talerzami na pochyłym stole i trapezowym telefonem. Na szczęście póki co do dali i bliży mam te same okulary. Jeśli będę potrzebowała do czytania innych, to na progresywne się nie zdecyduję, za duże ryzyko chorych jazd 😛

Do tej pory używałam tylko do czytania i łapałam ostrość z każdego punktu widzenia. Teraz  oczami muszę wyłapać dolną część szkła a głowa wyprostowana. 

Żałuję zakupu i kasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Nie znam się na tych wadach wzroku za bardzo ale syn ma astygmatyzm i nadzwroczność to pewnie coś podobnie? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, babba napisał(a):

Pokaż ta cuda 😜

Właśnie zwyczajne ona nazwała je z ‚szwem’. Pakowałam sie na szybko myslalam ze biorę zwykle gładkie a zakładając patrzę ze maja te krechę z tylu i sie wkurzylam bo miałam spódnice w wzory i myslalam ze nie pasuje. A ta babka zagadala a to jakaś elegantka była i mowi ze co za klasa dawno takich nie widziała i ze miała takie 40 lat temu 😝

potem poszukam linka jesli nadal są, a były z calzedonii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Krejzi1 napisał(a):

Właśnie zwyczajne ona nazwała je z ‚szwem’. Pakowałam sie na szybko myslalam ze biorę zwykle gładkie a zakładając patrzę ze maja te krechę z tylu i sie wkurzylam bo miałam spódnice w wzory i myslalam ze nie pasuje. A ta babka zagadala a to jakaś elegantka była i mowi ze co za klasa dawno takich nie widziała i ze miała takie 40 lat temu 😝

potem poszukam linka jesli nadal są, a były z calzedonii.

Bo nadal są modne na wieczorowe imprezki do "prostej" kreacji.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

28 minut temu, babba napisał(a):

Musisz mieć ładne nogi, a pasek na rajstopach bardziej to uwidocznił 😉

No nogi mam akurat ok, to chyba jedyna cześć ciała do której nie mogę sie sama do siebie dowalic dlatego bawia mnie te wyzwiska na Kafe ze mam jak

kolumny Zygmunta bo tak postanowiła rada kafeterii na podst  odbicia w  butelce na którym  miałam srakowory założone które jak wiadomo raczej nog nie podkreślają 😛

Kochałam te spodnie, ale niestety uwalilam je jakims pomidorem ktory

sie nie spral i oddałam je jakiejś dziewczynie która je sobie pofarbowala. Jeansy ale wygodne jak dres. Ale jak widac model mom jeans nie jest zbyt sexy wg kafeterian😝 ale i tak je nosiłam w kolko i nosilabym dalej gdybym nie zniszczyła.

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, babba napisał(a):

Do tej pory używałam tylko do czytania i łapałam ostrość z każdego punktu widzenia. Teraz  oczami muszę wyłapać dolną część szkła a głowa wyprostowana. 

Żałuję zakupu i kasy.

Nikt ci tego nie objaśnił, że to tak będzie wyglądać? Może jeszcze przywykniesz...

Godzinę temu, Elciaa napisał(a):

Nie znam się na tych wadach wzroku za bardzo ale syn ma astygmatyzm i nadzwroczność to pewnie coś podobnie? 

Tzn., że on pewnie nosi plusy a ja minusy 😉

Godzinę temu, Krejzi1 napisał(a):

maja te krechę z tylu

Mama mówiła, że w epoce dinozaurów jak była bieda, dziewczyny sobie malowały taką kreskę na nogach żeby udawać, że mają takie elegansie pończoszki 🤭

Zaprawdę powiadam ci, wstawienie do internetu zdjęcia rajstop wywołuje progresję chorób przewlekłych u osobników zaburzonych 😅

24 minuty temu, Krejzi1 napisał(a):

ale i tak je nosiłam w kolko i nosilabym dalej gdybym nie zniszczyła.

I co, nie ma już takich modeli w sklepie 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi