Skocz do zawartości
Nerwica.com

Czy macie pasję?

Minhoi

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Heledore napisał(a):

Zawsze się da :D tylko trzeba się odpowiednio przygotować mentalnie- tzn. zebrać duuuuuuużo cierpliwości :P 

To już plany na raczej dalsza przyszłość 😀 zobaczymy jak mi pójdzie z najłatwiejszym instrumentem 😀

a z pianinem to akurat kolega mnie zainspirował który sie nauczył po 30

Moja nauczycielka tez gra i mowi, ze sie da. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

w ogóle podobno najciężej jest śpiewać jednocześnie i grać na perkusji 

Dlatego siadamy i oglądamy i podziwiamy: https://www.youtube.com/watch?v=09839DpTctU

Mistrze... I ten basssssssss, aaaaaaa. Trudne to bardzooooo i mam cel by to zagrać kiedyś. 

A co do śpiewu to ja fabrycznie strasznie fałszuje nawet słysząc to nie umiem poprawić. Więc tylko pod prysznicem albo w samochodzie xd a bas wybrałem ze względu na to, że perkusja za głośna i ciężko cwiczyć ale pierwszym wyborem byłaby perka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, shadow_no napisał(a):

Dlatego siadamy i oglądamy i podziwiamy: https://www.youtube.com/watch?v=09839DpTctU

Mistrze... I ten basssssssss, aaaaaaa. Trudne to bardzooooo i mam cel by to zagrać kiedyś. 

A co do śpiewu to ja fabrycznie strasznie fałszuje nawet słysząc to nie umiem poprawić. Więc tylko pod prysznicem albo w samochodzie xd a bas wybrałem ze względu na to, że perkusja za głośna i ciężko cwiczyć ale pierwszym wyborem byłaby perka

No gitara praktyczniejsza można ja gdzieś zabrać;) a ukulele to w ogóle zaden bagaż 😀

ale to basowa nie jest głośna? Ćwiczysz w domu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Krejzi1 napisał(a):

No gitara praktyczniejsza można ja gdzieś zabrać;) a ukulele to w ogóle zaden bagaż 😀

ale to basowa nie jest głośna? Ćwiczysz w domu?

Nie słychać jej prawie wcale bo na słuchawkach tylko gram. Więc jedynie brzdąknięcia głuche są. Często po nocach też gram i jak testowałem to nawet w drugim pokoju niewiele było słychać więc przez ścianę raczej tym bardziej. Nigdy sąsiedzi się nie skarżyli 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ogóle z ta pasja to śmieszny temat bo tez pare lat temu bym powiedziala

ze nie mam i zawsze mi sie tak wydawało ze nie mam 😀 a ja po prostu nie zauwazylam/nie poświęcałam czasu, wiadomo ze do tego potrzeba tez trochę kasy.

Bo widze tu post na gorze ze ktos nie ma i mu smutno, pewnie masz tylko niezidentyfikowana;)

poza tym pasja może być zwykla, nie musi być spektakularna 

Moja pasja jest tez siedzenie w necie i pisanie głupot 😅

1 minutę temu, shadow_no napisał(a):

Nie słychać jej prawie wcale bo na słuchawkach tylko gram. Więc jedynie brzdąknięcia głuche są. Często po nocach też gram i jak testowałem to nawet w drugim pokoju niewiele było słychać więc przez ścianę raczej tym bardziej. Nigdy sąsiedzi się nie skarżyli 🙂

Aaaa na słuchawkach ok.

Ja właśnie często pozno siadam,

bo dopiero mam czas ok 23 czasem, ale chyba tez ok bo nikt sie nie skarżył.

na wycie tez nie 😀 ale wycie to już ma bank słyszą (za to nie wyje w nocy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, shadow_no napisał(a):

@Krejzi1 @Heledore a macie gdzieś nagrane te Wasze wyczyny muzyczne? Chętnie bym przesłuchał. Ja swoich jeszcze publicznie nie udostępnialem ale mogę na priva parę nagrań wysłać 

Ja mam nagrane tzn tylko śpiewanie ale nie wyślę 😛 bo rodo;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Heledore napisał(a):

@shadow_no a gdzie tam Paaaaaaanie. Nigdy w życiu nie zrobiłabym nagrania swojego pitulenia :P 

Czyli jedyna okazja to usłyszeć na żywo, ojoj

1 minutę temu, Krejzi1 napisał(a):

Tak, o swoich wrażliwych wątkach duszy :D 

To pewnie piosenka Sanah 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, shadow_no napisał(a):

Czyli jedyna okazja to usłyszeć na żywo, ojoj

To pewnie piosenka Sanah 

😀 nie

mam kilka nagran występów wiec jest to video wiec średnio do wysyłki 😀

audio jako takie tez mam (tylko jedno) ale to był prezent spersonalizowany wiec nie mogę wysłać 😀

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

😀 nie

mam kilka nagran występów wiec jest to video wiec średnio do wysyłki 😀

audio jako takie tez mam (tylko jedno) ale to był prezent spersonalizowany wiec nie mogę wysłać 😀

To co, wyzwanie? Ja coś zagram dla Ciebie a Ty spersonalizuj coś dla mnie hahah zaproponuj mi jakąś piosenkę z fajnym basem 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, shadow_no napisał(a):

To co, wyzwanie? Ja coś zagram dla Ciebie a Ty spersonalizuj coś dla mnie hahah zaproponuj mi jakąś piosenkę z fajnym basem 

Na razie ja mam wyzwanie nie pisać tydzień na kafeterii, daj skonczyc jedno, bo nie mogę tyle srok za ogon łapać 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Heledore napisał(a):

Przez chwilę zarabiałam, ale w 95% 4fun ;) 

Moje hobby gdy przeradza się w pracę to jednak traci dużo walorów relaksacyjnych. A jakoś naturalnie mam tak że wszędzie szukam możliwości zarobku. I boje się że z muzyką też tak będzie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, shadow_no napisał(a):

@Krejzi1 królową multitaskingu to nie jesteś hahah

Nie jest aż tak tragicznie 😛 ale dużo ode mnie wymagasz, ja przez 4 lata spędzone na Kafe nie podałam imienia a tutaj mam po tygodniu wrzucic zapis popisów 😀 to za wiele jak na moja strefę komfortu:p muszę to najpierw przepracować 🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Krejzi1 napisał(a):

Nie jest aż tak tragicznie 😛 ale dużo ode mnie wymagasz, ja przez 4 lata spędzone na Kafe nie podałam imienia a tutaj mam po tygodniu wrzucic zapis popisów 😀 to za wiele jak na moja strefę komfortu:p muszę to najpierw przepracować 🤣

Tu jak się wchodzi, to na dzień dobry się mówi jaka się ma diagnozę, co się dostało za leki i z czym sobie nie radzi xdd samo imię to mamy w dupie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, shadow_no napisał(a):

Tu jak się wchodzi, to na dzień dobry się mówi jaka się ma diagnozę, co się dostało za leki i z czym sobie nie radzi xdd samo imię to mamy w dupie 

:mrgreen:

@shadow_no no ja wypadłam z obiegu, bo przerwa w graniu trwała... 15 lat? Chyba jakoś tak. I teraz występy znów mnie stresują i próby trochę też, ale mniej. No, ale na koncertach dostaję małpiego rozumu :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi