Skocz do zawartości
Nerwica.com

Usuwanie konta

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, Liber8 napisał(a):

Proszę o usunięcie konta, nie mam ochoty pisać już na forum ¯\_(ツ)_/¯

No nie, najpierw usuwasz pieska A teraz co?! Właśnie ci odpowiedziałam na ciekawy temat twój. No i jakby kiedyś wrócił to nazwij się tak żebyśmy wiedzieli że to Liber8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 13.07.2025 o 11:34, zew napisał(a):

Forumowicze, właśnie wysłałem do @Illi prośbę o usunięcie konta. Chciałem jeszcze od siebie tylko podziękować za pomoc, którą tu otrzymałem i rozmowy, które prowadziliśmy na forum i w wiadomościach prywatnych. Wszystkiego dobrego 🙂

🤧;//// Ciebie też pamiętam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

32 minuty temu, bei napisał(a):

Usuwanie konta jest teraz w modzie? 

Albo ta jedna osoba, która wywołała lawinę innych zgłoszeń, wnosiła dużo do ich życia na forum i bez niej to nie jest dla nich to samo miejsce, co doskonale rozumiem, bo też przeżyłam odejście kogoś, kogo podziwiałam, którego wszystkie posty zawsze czytałam i bez tej osoby nie chciało mi się dalej uczestniczyć w życiu forum. Albo wystarczy, że ktoś się wychyli i pokaże, że można, i wszyscy, którzy kiedyś się zastanawiali nad usunięciem, poszli za ciosem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwariowaliście? 😳 Co to za masowe usuwanie kont 🤔 jeśli jest jakiś problem to piszcie na priv. Proponuję też przemyśleć decyzję dobrze, bo czasami szkoda usuwać zawartość która mogła by pomóc innym, nowym użytkownikom. 

26 minut temu, Jurecki napisał(a):

Ja zostaje na forum do końca swoich dni :smile:

I bardzo dobrze! Tak trzymaj!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sprawie kasowania kont – kilka słów refleksji

Ostatnio znów pojawiło się sporo próśb o usunięcie kont, więc pozwolę sobie na małą refleksję – może komuś pomoże spojrzeć na sprawę z innej strony.

Jeśli ktoś czuje potrzebę odpoczynku od Forum albo w tej chwili po prostu go nie potrzebuje – to całkowicie zrozumiałe. Ale warto pamiętać, że nie trzeba od razu kasować konta. Można po prostu zrobić sobie przerwę. Ba – można nawet poprosić o tymczasowego bana, jeśli ktoś wie, że „ciągnie do pisania” i chce się odciąć, ale bez drastycznych kroków. Bo niektórzy podejmują takie decyzje pod wpływem chwili - dosłownie, coś tam się nie spodoba, jakaś wypowiedź kogoś i bach kasuję konto.

Często widzę, że osoby, które usunęły konto, wracają po kilku dniach lub tygodniach – zakładając nowe, czasem pisząc od nowa to samo, czasem żałując swojej decyzji. Kasowanie konta razem z postami to już w ogóle – moim zdaniem – zbrodnia na mechanizmie Forum. Niszczy się w ten sposób spójność wątków, odpowiedzi tracą sens, a inni użytkownicy tracą kontekst. (Sam tego kiedyś doświadczyłem – moje dawne konto też zostało usunięte z postami, ale dla jasności – nie była to moja decyzja. Chciałem tylko usunąć konto, nie całą treść).

Nie piszę tego, żeby kogokolwiek powstrzymywać na siłę – każdy ma prawo decydować o swoim byciu (lub niebyciu) tutaj. Ale jeśli komuś zależy na zachowaniu ciągłości - nawet dla innych użytkowników, to może warto po prostu „zniknąć na jakiś czas” bez ostatecznego cięcia. Tak też można dbać o swoje granice – i zostawić sobie furtkę powrotu.

Pozdrawiam wszystkich wątpiących, zmęczonych i szukających dystansu – i życzę dobrej decyzji, bez żalu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No moje usunięcie konta z postami, było celowe. Chodziło mi o wymazanie informacji o moim leczeniu i historii z racji tego, że na forum wracają osoby, z którymi nie chce mieć do czynienia i nie będę udawać, że jest inaczej. Na to nie mam wpływu, ale mam wpływ na to czego się ewentualnie o mnie dowiedzą, a obecnie niczego, bo wszystko zniknęło i tak miało być.

Edytowane przez Catriona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Catriona ma to dla mnie sens i szanuję Twoją decyzję. Każdy ma prawo zadbać o swoje granice i bezpieczeństwo, zwłaszcza jeśli chodzi o tak wrażliwe sprawy jak leczenie czy osobista historia.

To, co wcześniej pisałem o kasowaniu kont, miało charakter ogólny, ale wiem, że każda historia jest inna i czasem usunięcie konta to po prostu jedyny sposób, żeby poczuć się bezpiecznie, a własny dobrostan jest oczywiście najważniejszy w takiej sytuacji. I tak się cieszę, że wróciłaś 🙂 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

30 minut temu, Catriona napisał(a):

No moje usunięcie konta z postami, było celowe. Chodziło mi o wymazanie informacji o moim leczeniu i historii z racji tego, że na forum wracają osoby, z którymi nie chce mieć do czynienia i nie będę udawać, że jest inaczej. Na to nie mam wpływu, ale mam wpływ na to czego się ewentualnie o mnie dowiedzą, a obecnie niczego, bo wszystko zniknęło i tak miało być.

No i ok. Chociaż przyznam osobiście że trochę szkoda twoich postów bo często bardzo dużo wnosiły i pomagały. Ale mam nadzieję że nadal będziesz pisać tak jak wcześniej. 

1 godzinę temu, Dryagan napisał(a):

W sprawie kasowania kont – kilka słów refleksji

Ostatnio znów pojawiło się sporo próśb o usunięcie kont, więc pozwolę sobie na małą refleksję – może komuś pomoże spojrzeć na sprawę z innej strony.

Jeśli ktoś czuje potrzebę odpoczynku od Forum albo w tej chwili po prostu go nie potrzebuje – to całkowicie zrozumiałe. Ale warto pamiętać, że nie trzeba od razu kasować konta. Można po prostu zrobić sobie przerwę. Ba – można nawet poprosić o tymczasowego bana, jeśli ktoś wie, że „ciągnie do pisania” i chce się odciąć, ale bez drastycznych kroków. Bo niektórzy podejmują takie decyzje pod wpływem chwili - dosłownie, coś tam się nie spodoba, jakaś wypowiedź kogoś i bach kasuję konto.

Często widzę, że osoby, które usunęły konto, wracają po kilku dniach lub tygodniach – zakładając nowe, czasem pisząc od nowa to samo, czasem żałując swojej decyzji. Kasowanie konta razem z postami to już w ogóle – moim zdaniem – zbrodnia na mechanizmie Forum. Niszczy się w ten sposób spójność wątków, odpowiedzi tracą sens, a inni użytkownicy tracą kontekst. (Sam tego kiedyś doświadczyłem – moje dawne konto też zostało usunięte z postami, ale dla jasności – nie była to moja decyzja. Chciałem tylko usunąć konto, nie całą treść).

Nie piszę tego, żeby kogokolwiek powstrzymywać na siłę – każdy ma prawo decydować o swoim byciu (lub niebyciu) tutaj. Ale jeśli komuś zależy na zachowaniu ciągłości - nawet dla innych użytkowników, to może warto po prostu „zniknąć na jakiś czas” bez ostatecznego cięcia. Tak też można dbać o swoje granice – i zostawić sobie furtkę powrotu.

Pozdrawiam wszystkich wątpiących, zmęczonych i szukających dystansu – i życzę dobrej decyzji, bez żalu.

Tutaj zgadzam się z Dryagan. Szczególnie u ludzi z nerwicą jest to impuls. A później człowiek żałuję. Po za tym tak jak napisał, forum na tym traci a forum to ludzie którzy szukają pomocy, ludzi z tymi samymi problemami. Ja tutaj trafiłam naprawdę przez przypadek, nawet nie wiedziałam że jeszcze fora istnieją. Forum bardzo mi pomogło. Ludzie stąd i ich historię. Zobaczyłam że nie tylko ja mam problemy. Ostatnio jestem mało na forum bo nie mam sił na to. Więc tak, można nie wchodzić 😜 zatrzymać powiadomienia na e-mail i nie myśleć o forum. A później jak coś to wpaść, powiedzieć "cześć. Żyje jeszcze".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Szczebiotka napisał(a):

Tutaj zgadzam się z Dryagan. Szczególnie u ludzi z nerwicą jest to impuls. A później człowiek żałuję.

Mów za siebie, ja usuwałem wiele kont w różnych miejscach i nigdy nie żałowałem. Nie czuję przywiązania do kont w internecie. Zawsze można zrobić nowe. A jakieś rangi, statystyki itd zupełnie mnie nie obchodzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Raccoon napisał(a):

Mów za siebie, ja usuwałem wiele kont w różnych miejscach i nigdy nie żałowałem. Nie czuję przywiązania do kont w internecie. Zawsze można zrobić nowe. A jakieś rangi, statystyki itd zupełnie mnie nie obchodzą.

Mówię za siebie😀 ale znam też osoby które żałowały swojej decyzji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi