Skocz do zawartości
Nerwica.com

PAROKSETYNA (Arketis, ParoGen, Paroxetine Aurovitas, Paroxinor, Paxtin, Rexetin, Seroxat, Xetanor)

Ania

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuje Ci Morphine za słowa otuchy te i wcześniejsze. Muszę sobie wszystko poukładać w głowie. Mam w niej piekielny bajzel. Ale żeby myślec ja muszę być spokojna. Dziś xan jeszcze był . Nie jestem z tego powodu dumna i psycha siada.

Marzipan, mi się wydaje, że duża role tu odgrywa własne nastawienie. Wiem z własnego doświadczenia. Ja akurat łykam sertraline, ale długo nie przyjmowałam do wiadomości, że ten lek może na mnie zadziałać. Gdy zmieniłam myślenie, a raczej zaczęłam myślec, że to ode mnie zalezy jak się będę czuć, a nie od cholernego leku to automatycznie mój nastrój się poprawił. Zaczęłam nawet drwić z własnych lęków i to mega pomaga. Nie daje im się sprowokować, a jak już są to staram się mówić: i co z tego? Świat sie nie zawali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem wam, że coś w tym jest jak się nakręcę, że mam niektóre objawy od rexetinku to koniec natrętna myśl się przylepia i tak trwa i trwa. Czasami, aż sam się wkurzam, że nam takie myśli. Zastanawiam się w jakim % nam te leki pomagają. Pamiętam, że jak kiedyś z dnia na dzień przeszedłem z 20 mg rexetniu na 20 mg seronilu nie było różnicy ciekawe czemu :?::o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Natrętne myśli są najgorsze. Bynajmniej u mnie mnie. Nienawidzę ich, bo tylko nie potrzebnie się pompuję. Obecnie jestem na 35 mg Paro i jest ok.

Podziwiam was że jesteście tak otwarci na branie leków. Ja się ich boję. Wydaje mi się że każde zwiększenie dawki pokazuje mi jak chora jestem.nie akceptuję tej choroby i pewnie dlatego jest mi ciężko to wszystko ogarnąć. :why::time:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem wam, że coś w tym jest jak się nakręcę, że mam niektóre objawy od rexetinku to koniec natrętna myśl się przylepia i tak trwa i trwa. Czasami, aż sam się wkurzam, że nam takie myśli. Zastanawiam się w jakim % nam te leki pomagają. Pamiętam, że jak kiedyś z dnia na dzień przeszedłem z 20 mg rexetniu na 20 mg seronilu nie było różnicy ciekawe czemu :?::o

SZAv to nakręcanie jest najgorsze. Ja jak zaczęłam kiedyś brać paro to w ogóle nie wiedziałam jeszcze co to są leki SSRI I nie miałam żadnych skutków ubocznych! Na sertralinie juz nie jest tak niestety (a wcześniej przestudiowałam listkę uboków...).

No własnie,w jakim %, może jedno to ich działanie, czyli zmniejszanie napięcia, lęku, a dwa to własna postawa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj mijają trzy tygodnie od odstawienia paroksetyny. I dzisiaj są moje 25 urodziny. Z obu tych powodów ten dzień jest kompletnie do dupy... Nie wiem czy nie wrócić do tego gówna :cry:

Morphine90, nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! Nie daj się temu dziadostwu! Myśl, że to nagłe pogorszenie jest spowodowane odstawieniem leku i tak musi być. Kochana, dasz radę!

A tak w ogóle to wszystkiego dobrego :-) Fajna data urodzin :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj mijają trzy tygodnie od odstawienia paroksetyny. I dzisiaj są moje 25 urodziny. Z obu tych powodów ten dzień jest kompletnie do dupy... Nie wiem czy nie wrócić do tego gówna :cry:

Morphine90, nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! Nie daj się temu dziadostwu! Myśl, że to nagłe pogorszenie jest spowodowane odstawieniem leku i tak musi być. Kochana, dasz radę!

A tak w ogóle to wszystkiego dobrego :-) Fajna data urodzin :-)

Ja bym był ostrożny z dawaniem takich rad, nie wiesz jak ona się czuje, tylko ona to wie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to spoko :) - najlepszego :D

ps. jeszcze młoda d*pa jesteś ;) :*

Dziękuję :smile: Szkoda, że moja wątroba po tych lekach ma więcej lat :roll:

Zażegnałam wczorajszy kryzys chyba, do prochów nie wracam.

Muszę tylko zaakceptować, że bez nich nie wszystko przychodzi mi łatwo - np. kontakty z ludźmi i wyjazdy w nieznane miejsca... :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Święta to ciężki okres dla nas wszystkich spotkania rodzinne w dużych grupach których czesto nie lubimy.... wyjazdy w nowe miejsca....masakra...

Przyznam się szczerze, że wczoraj myślałem, że mam zawał.... po raz pierwszy....

Byłem cały nerwowy bo pojechałem na delegacje.... wróciłem tego samego dnia....

No i bedąć już w drodze do domu w miejscu zamieszkania które znam... nagle miałem wrazenie jakby serce mi się scisneło....

ścisk był mocny i czułem narastające uczucie gorąca.... oddychać też nie mogłem... po 5 sekundach puściło... a no i od razu brzydko powiem srać mi się za chciało... nie wiem czy to tak powiązane jest.... potem oczywiście przez godzine się denerwowałem i miałem chrype....

Wziąłem Clona by przetrwać sylwka... i dałem rade niestety na wspomagaczu... powiedzcie mi czy to mógł być zawał czy to nerwica dała znać o sobie ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiedzcie mi czy to mógł być zawał czy to nerwica dała znać o sobie ???

ja stawiałbym raczej na nerwicę ,ale rzeczywiste mikrozawały też się zdarzają. Można mieć zawał , nawet nie wiedząc o tym .

Zrób badania serca , a napewno będziesz wiedział dokładnie. Moja ciotka ( lat 75 ) miała 3 zawały , a żadnego nie czuła . Dopiero po dokładnych badaniach serca lekarz jej oznajmnił ,że jej serce było 3 razy w " kryzysie " . Poza tym uważam ,że nerwica sprzyja zawałom lepiej niż cholesterol.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi