Skocz do zawartości
Nerwica.com

Co dziś zrobiliśmy konstruktywnego

Priscilla_126

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, Meya napisał(a):

Nie tak źle chyba, a jak było poprzednio?

Przy mojej aktywności powinnam mieć min. 50. 2 lata temu miałam 12 🤣 Wit. D mimo suplementacji cały rok też szału nie robi🤡

Edytowane przez acherontia styx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

45 minut temu, Meya napisał(a):

Będzie żelazo grane?

Tak. Już mi kumpela wystawiła dzisiaj receptę na jedyne tolerowane przeze mnie żelazo :D Euthyrox już sobie sama zwiększyłam, bo wiem jakich poziomów TSH oczekuje moja endo, to nie było sensu czekać wizyty. Do wizyty poczekam tylko ze zmianami w dawkowaniu wit. D, bo w teorii krzywdy sobie nie zrobię jak wezmę 2x w miesiącu, bo mam na tyle nisko, że podwójna dawka krzywdy mi nie zrobi, ale tu jednak wole skonsultować z endokrynologiem jak już sama Euthyrox zwiększyłam, tym bardziej, że moja tarczyca reaguje pozytywnie na suplementację zawsze bo endo już mi kiedyś TSH zbiła samymi suplementami do praktycznie normalnych wartości bez hormonów.

A w temacie: ogarnęłam receptę na żelazo i ogarnęłam w "nowej" pracy wszystko sprawnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 minut temu, Meya napisał(a):

To super endokrynolog, ale pewnie nie w Warszawie 😉

Nie, w Poznaniu.

11 minut temu, Meya napisał(a):

Tardyferon

To jest dla mnie najgorsze żelazo ever. Wytrzymałam na nim 4 dni i lekarz rodzinny zmienił mi na Feroplex, który jest dużo droższy (ok. 60zł) i opakowanie wystarcza tylko na 20 dni (lub 10 zależy jakie dawkowanie) ale jest w postaci syropu i nie mam po nim żadnych dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Meya napisał(a):

Dzięki 😘

Nie masz co startować po to żelazo bo jest nieodstępne wszędzie z tego co patrzę w internecie. Pojedyńcze apteki w randomowych miastach mają. 
EDIT: a jednak znalazłam :D 

Edytowane przez acherontia styx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki konstruktywny wątek.

Napisałem kilka wpisów na forum i miałem kilka budujących przemyśleń. Do tego korzystałem z usługi Xbox Game Pass. Gry dają mi szczęście i jest to jak najbardziej konstruktywne, zabijanie wrogów raczej destruktywne, przynajmniej dla nich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie tylko odkurzanie i rozciąganie co i tak uznaje za wyczyn biorąc pod uwagę, że jakaś infekcja się przypałętała a dodatkowo rano nie mogłam zrobić kroku bo tak mnie biodro bolało 🙄 wiem od czego ból biodra, sama na niego zapracowałam ignorując wcześniejsze sygnały ostrzegawcze, także można powiedzieć, cierp ciało coś chciało. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi