Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzienne Wrony - Nocne Darki (czynne 24 h na dobę)

Dryagan

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, bei napisał(a):

@Grouchy Smurf jeszcze zależy od tego co rozumiemy pod pojęciem znajomy. Jak komuś mówimy cześć i ta osoba nam odpowiada, to czy to już znajomość?

Mówię o znajomych, czyli osobach z którymi się spotykam i robimy wspólnie różne rzeczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Grouchy Smurf napisał(a):

W młodości miałem złych kolegów, fałszywych i złodziei, później długo nic, poznawałem ludzi przez neta. Zostały mi 3 netowe kontakty i w realu w sumie też 3...

6 znajomych to chyba nie jest mało? Ja nigdy nie miałam tylu naraz. Mnie by wystarczyła nawet jedna osoba. 

39 minut temu, acherontia styx napisał(a):

Np. z moją szefową mam bardzo dobre relacje. Pogadamy czasem o pierdołach, o rzeczach nie związanych z pracą, ale nie powiedziałabym, że to moja znajoma. I nawet nie jestem z nią na „Ty”, mimo że osoby w firmie młodsze wiekowo ode mnie są z nią po imieniu. Owszem, też mi proponowała, ale ja z zasady nie spoufalam się z przełożonymi i nie przechodzę z nimi na „ty”. Łączy nas relacja służbowa i tyle. 

Ja też nie spoufalam się z szefostwem. Z szefową to pewnie więcej niż raz przechodziłam na ty, ale zostało tak, że szefostwo mówi do mnie po imieniu, a ja do nich nie. Tak czuje się bezpieczniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Współczuję Wam, że macie o sobie tak złe zdanie, patrząc na siebie przez pryzmat liczby posiadanych znajomych. To bardzo smutne i Was okalecza.

Przecież liczba 6 znajomych to naprawdę duża liczba. Ja sobie nawet nie wyobrażam teraz z tyloma osobami utrzymywać jakikolwiek kontakt. Chociaż bywało tak, że miałam ich sporo. Jeśli to ma Cię @Grouchy Smurfzdefniować, to tak, masz normalną ilość znajomych xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Grouchy Smurf kedyś miałam internetowych ludzi, dużo przesiadywałam na czateria, kiedy były tam jeszcze kamerki i mikrofon. Fajne czasy. Potrafiłam klikać do 5 rano. I też miałam takiego człowieka, w wieku mojego taty. 

Teraz na tym czacie jest nudno, wszystkie kontakty się ucięły. A fejsa odinstalowałam i teraz mój telefon milczy xD Większość ludzi powyjeżdżało z mojej dzielni, z niektórymi się pokłóciłam i zostałam sama samiusieńka. 

Gadacie na discordzie w takiej grupce, czy w pojedynkę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Grouchy Smurf napisał(a):

@Veriniazawsze mi się wydawało, że normalna osoba ma ok 20 znajomych w takim bliskim kręgu

Dla mnie 1 to już norma bo wydaje mi się, że człowiek jako istota społeczna potrzebuje miec z kims kontakt. Dla mnie taka optymalna liczba to myślę, że byłoby 3 osoby. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Grouchy Smurf @Verinia Ja nie mam żadnych znajomych, od 2 lat nie rozmawiałem z nikim poza swoją siostrą. Ta koleżanka z pracy to jedyna osoba nie licząc rodziny z jaką mam kontakt. No ale ja nie mam fobii społecznej, po prostu jestem introwertykiem. 

2 godziny temu, Grouchy Smurf napisał(a):

jeżeli ci się ktoś podoba i nakłania cię to do towarzyskich spotkań to znaczy, że jesteś zdrowy.

Tak, tak bardzo zdrowy, dlatego w 2023 siedziałem w wariatkowie 😂

Edytowane przez Raccoon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 godzin temu, Fobic napisał(a):

@lorana Trochę musisz spać, bo już dawno byś zwariowała (halucynacje, omamy). Może krótko i na raty, ale na pewno śpisz. Ja biorę 100 mg Chlorprothixenu, długo działa i sprawdza się w miarę dobrze nasennie. Lek z tej samej kategorii, co Ketrel.

Zasnęłam o 6:00 na 3h. Bywało tak, że nie spałam po 40h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi