Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzienne Wrony - Nocne Darki (czynne 24 h na dobę)

Dryagan

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 3.01.2025 o 11:24, bei napisał(a):

Szefowa dawala premie świąteczną przed świtami jak miałam urlop i jej nie dostałam. Zawsze dostajemy gotówką do ręki. Zastanawiam się czy iść się o nią zapytać, czy czekać, aż sama się domyśli, że raczej wypadałoby dać mi tę premię choć jest to raczej jej akt dobrej woli, bo nie mam nigdzie napisane, że mam dostawać premię na święta. 

Ja bym poszła zapytać. Chociaż w sumie faktycznie głupio z jej strony że sama się nie zorientowała żeby to zrobić.. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szefowa dawala premie świąteczną przed świtami jak miałam urlop i jej nie dostałam. Zawsze dostajemy gotówką do ręki. Zastanawiam się czy iść się o nią zapytać, czy czekać, aż sama się domyśli, że raczej wypadałoby dać mi tę premię choć jest to raczej jej akt dobrej woli, bo nie mam nigdzie napisane, że mam dostawać premię na święta. 

Ja bym sobie dała spokój. No chyba, że inni dostali.?

Edytowane przez Verinia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też jestem ciekawy jak finalnie ta sprawa się zakończy 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawała przed samymi świętami, jak kolegi wtedy nie było i wrócił do pracy po świętach, to też dostał w grudniu. Ja wróciłam od stycznia i nie dostalam. NIe jestem pewna, ale chyba jedna osoba ma wrócić teraz. Zaczekam jeszcze chwilę i pójdę zapytać, ale według mnie to źle wygląda z jej strony. Urlop zgłosiłam pewnie miesiąc wcześniej i spokojnie mogła mi dać tę premię przed świętami, albo przynajmniej od razu jak przyszłam do pracy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałam tę premię. Poszłam, zapytałam i szefowa po prostu wyciągnęła z torebki kopertę z napisem wesołych świąt.

Miała iść biegać, ale padało. Już byłam przebrana, ale jakoś deszcz mnie zniechęca. Jeszcze chyba nigdy nie biegałam w takim mocniejszym deszczu. Zdarzyło mi się, że w trakcje biegania zaczęło lekko padać i wtedy biegłam dalej, ale jak pada, to nie chce mi się wychodzić. Mam tylko nadzieję ze jutro nie będzie dużo śniegu, bo chcę zrobić szybszy trening.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, Maat napisał(a):

@bei, podziwiam.🙂

dzięki :-)

2 minuty temu, mienta napisał(a):

@bei możemy sobie przybić piątkę, bo ja też biegam (skąd wiesz, że ktoś biega? bo sam Ci o tym powie :D ). Biegam od 2007, ale teraz tylko w tempie spacerowym of kors, bo jestem w 5. miesiącu ciąży.

Piona 😀. Mi też się to wyświetla w internecie, że biegacz sam powie, że biega. Coś w tym jest,  Widzę, że z ciebie już prawdziwa weteranka. Ja zaczęłam w maju 2024.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mienta, startuje. W tamtym roku startowalam w 3 zorganizowanych biegach i w tym myśle, że będzie podobnie. To też daje mi motywację, bo mam przed sobą cel. Co prawda jeśli chodzi o rywalizację, to na razie głównie sama ze soba, bo czołowych miejsc nie zajmowałam 😉. Ciebie co zatrzymało tyle czasu przy bieganiu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, bei napisał(a):

Ciebie co zatrzymało tyle czasu przy bieganiu?

Wiesz co, próbowałam różnych sportów, sztuk walki, koszykówki, jazdy na deskorolce. A i tak zawsze wracałam do biegania. To jakiegoś rodzaju przeznaczenie, uzależnienie, nazwij to jak chcesz. Nie potrafię nie biegać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi