Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzienne Wrony - Nocne Darki (czynne 24 h na dobę)

Dryagan

Rekomendowane odpowiedzi

Wzięłam Lorafen i tylko to umożliwiło mi wyjazd nad wodę. Dobre i to, opalałam się i popluskałam. Zawsze to jakaś odmiana od codziennego leżenia w łóżku i myśli s.🙂

Poza tym martwię się o moją pamięć po elektrowstrząsach.

Ostatni 16 zabieg miałam rok temu i nie jest ciekawie.

Zastanawiam się czy to są nieodwracalne uszkodzenia mózgu,czy da się coś z tym zrobić. Braliście jskieś leki na pamięć i koncentrację, albo słyszeliście o kimś z takimi problemami po ew?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może trochę źle sformułowałem wypowiedź. Brałem kiedyś Cavinton Forte, który usprawnia funkcjonowanie mózgu i czułem jakąkolwiek poprawę, a Memotropil (piracetam) jest lekiem nootropowym, stworzonym do poprawy funkcji kognitywnych. Nie są to leki psychotropowe. Przepraszam, nie miałem złych intencji. Wymieniłem tylko dwa leki wpływające na dwa parametry, o które użytkowniczka powyżej pytała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Jurecki napisał(a):

Tu modzi starają się udawać groźnych ale to są dobre duszyczki :twisted:

Co racja, to racja. Pamiętam, jak dostałem swój pierwszy pkt. ostrzeżenia. Ile płaczu było, piosenek pożegnalnych, jakiejś paplaniny niepotrzebnej 😅 aż chyba miałem pierwszy w życiu nawrót depresji, ale jest ok 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Raccoon napisał(a):

Trochę mnie przerażają restrykcje tego miejsca, jak napiszę żeby ktoś na przeziębienie wziął Fervex, to też grozi banem? 😳

Ma to sens, bo nie wiesz kto siedzi po drugiej stronie, na co jest uczulony, jakie leki przyjmuje. I tak, nawet głupią aspiryną można zabić, wystarczy, że polecisz ją komuś kto będzie albo uczulony, albo osobą poniżej 16 roku życia, a takie na forum się zdarzają. 

Dlaczego wspominam o aspirynie i osobie poniżej 16 r.ż.? Podając ten lek dziecku możesz je doprowadzić do śmierci 🙃 i wcale nie musi być ono uczulone na kwas acetylosalicylowy.

Edytowane przez acherontia styx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry. Dawno mnie nie było. Lenia mam albo za dużo problemów, kto co woli.

17 godzin temu, Jurecki napisał(a):

dawno nie widziałem :bezradny:

szczebiotka ostatnio ma tyle problemów że lepiej nie mówić. Czasami chciało by się w łeb strzelić😮‍💨 już nie wiem co robić, się jeszcze jakoś wstaje i idę do przodu. Ostatnio było trochę biegania po lekarzach, szkołach, poczcie, gminie, itp. Za dwa dni moja najmłodsza córka idzie do zerówki. Mam takiego stresa że lepiej nie mówić. Będzie dojeżdżać dużym autobusem na który będę musiała codziennie z nią iść i po nią. Przeraża mnie to. 

17 godzin temu, Jurecki napisał(a):

modzi starają się udawać groźnych

My jesteśmy groźni 😉 

17 godzin temu, Fobic napisał(a):

Co racja, to racja. Pamiętam, jak dostałem swój pierwszy pkt. ostrzeżenia. Ile płaczu było, piosenek pożegnalnych, jakiejś paplaniny niepotrzebnej 😅 aż chyba miałem pierwszy w życiu nawrót depresji, ale jest ok 👍

To chyba nie ode mnie 🤔 ze mną to przestałeś pisać jak zmienił mi się kolor nicku na zielony 🥺 

17 godzin temu, Raccoon napisał(a):

Trochę mnie przerażają restrykcje tego miejsca, jak napiszę żeby ktoś na przeziębienie wziął Fervex, to też grozi banem? 😳

Po prostu nie sugeruje się leczenia. Tak jak wyżej napisane, nie wiesz kto jest po drugiej stronie ekranu. Ja np jestem uczulona czy mam inne schorzenia. Gripex działa na mnie źle 🤪 aspiryny za bardzo też brać nie mogę bo astma. Ale to nie znaczy że nie możesz napisać co bierzesz np przy przeziębieniu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17 godzin temu, Fobic napisał(a):

OOO, to chyba ode mnie 🙂 Ale chyba już się przekonałeś, że nie jestem taki groźny jak się wydaje. Jednak porządku pilnować trzeba i czasem przypominać o zasadach 🙂 Przyznam się, że w innym życiu forumowym (pod innym nickiem z 10 lat temu) też dostałem osta i przeżywałem, a nawet wydawało mi się to wtedy niesprawiedliwe, bo ktoś mnie atakował z użytkowników a ja się tylko odgryzałem (na czacie tutejszym to było, tak - były takie czasy), niemniej dzisiaj wiem,  że było to słuszne i sam bym sobie dał ostrzeżenie 🙂 

Cytat

jak napiszę żeby ktoś na przeziębienie wziął Fervex, to też grozi banem? 

Banem za dużo powiedziane, nikt nie daje perm bana za takie rzeczy. Czasem tylko upomnienie, nawet bez punktu. Niemniej lepiej napisać "ja zażywam Fervex na przeziębienie". No i problemu nie ma, tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

54 minuty temu, Dryagan napisał(a):

OOO, to chyba ode mnie 🙂

Tak, ten pierwszy pkt. był od ciebie 🙂 za bardzo rozhulałem się w dziale uzależnień, w temacie o dopalaczach. Bardzo dobrze zrobiłeś, bo to nie pierwsze lepsze forum i ma swoje ściśle określone zasady, których trzeba się trzymać, a że pojawiłem się tutaj trochę z innej bajki, to już mój problem. Dzisiaj nie do końca rozumiem, dlaczego tak to przeżywałem. Nawet Szczebiotka zaczęła wspierać mnie emocjonalnie na pw 😄 dzięki @Szczebiotka !

Dziś mam dwa ostrzeżenia, w tym jeden punkt i żyję, oraz śpię spokojnie.

Godzinę temu, Dryagan napisał(a):

Ale chyba już się przekonałeś, że nie jestem taki groźny jak się wydaje

Przekonałem się. Tamto ostrzeżenie zostało cofnięte, dostałem nawet rangę Znachor'a, czego się nie spodziewałem, no żyć nie umierać. Nigdy nie miałem konfliktu z adminami/modami, jesteście w porządku 👍 widać, że ludzie, nie boty 🙃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

56 minut temu, Raccoon napisał(a):

Jest creepy 🤯

Mam go na tym Forum prawie od początku - przedstawia mężczyznę w oparach mgły (dymu), który dla mnie symbolizuje chorobę. Dłoń podtrzymująca głowę to walka z chorobą. Tak sobie to wyobrażam, dlatego go używam. Nie sądzę, żeby był dziwny, jak twierdzisz, ani tym bardziej straszny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Dryagan napisał(a):

Mam go na tym Forum prawie od początku - przedstawia mężczyznę w oparach mgły (dymu), który dla mnie symbolizuje chorobę. Dłoń podtrzymująca głowę to walka z chorobą. Tak sobie to wyobrażam, dlatego go używam. Nie sądzę, żeby był dziwny, jak twierdzisz, ani tym bardziej straszny

Aż musiałam się przyjrzeć. Wcześniej nie zwracałam aż tak uwagi na niego. Dla mnie po prostu fajny. To że głowa w mgle to wiedziałam,i tak właśnie odebrałam to trochę jak człowiek w chorobie. Dzieci we mgle - takie mam skojarzenie. 

7 godzin temu, Fobic napisał(a):

Nawet Szczebiotka zaczęła wspierać mnie emocjonalnie na pw 😄 

😅😂😅 

Przepraszam bardzo, ja tu wtedy przyszłam, to był mój początek na forum a ty bardzo rzuciłeś mi się wtedy w oczy. I gdy dostałeś ostrzeżenie to chyba napisałeś że znikasz z forum🤔 (tak mi się kojarzy). Więc nie mogłam pozwolić na to abyś zniknął bo widziałam ile masz wiedzy 🤯 pamiętam jak chciałam ci Później skopać twoje cztery litery 😂 ale koniec końców zostałeś 😁 a przede wszystkim wyciągnąłeś mnie z mega dołu. Ty i @DEPERS 🖤 

7 godzin temu, Fobic napisał(a):

widać, że ludzie, nie boty

Szczególnie jak na priv cisną groźby kopania 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 godzin temu, Szczebiotka napisał(a):

gdy dostałeś ostrzeżenie to chyba napisałeś że znikasz z forum🤔 (tak mi się kojarzy)

Tak było. Płakałem, że to już koniec, że to kwestia czasu jak mnie ubijecie tymi punktami, więc dalsza egzystencja na nerwicy już teraz nie ma sensu.. itp. itd. 😁 przeżywałem, jakby mi ktoś auto ukradł 🚗

nie mogłam pozwolić na to abyś zniknął bo widziałam ile masz wiedzy 🤯

A tam, przesadzasz. Jakiej wiedzy? Nie mam żadnych studiów, ani nic. Brałem dużo różnych leków, wcześniej używek i nie wiedzieć czemu, bardzo szybko zrodziła się we mnie ciekawość dlaczego to działa tak, a tamto inaczej i zacząłem zgłębiać tematykę przez kilkanaście lat. Badałem reakcje, opisy innych osób na daną substancję, jak i poznawałem mechanizmy działania, interakcje, a to wszystko w internecie, bo wbrew pozorom całkiem sporo można tutaj się nauczyć. Zastanawia mnie tylko dlaczego nie interesuje mnie, jak działa silnik w samochodzie, tylko jakieś śmieszne tabletki 😄

8 godzin temu, Szczebiotka napisał(a):
15 godzin temu, Fobic napisał(a):

widać, że ludzie, nie boty

Szczególnie jak na priv cisną groźby kopania 😂

Może niedługo tak będzie, że wbudowane w tel. moduły sztucznej inteligencji, gdy nie wyłączysz budzika, albo włączysz którąś drzemkę z kolei, wygenerują jakąś finezyjną wiązankę z głośnika 😅 z okopaniem tyłka włącznie 👟

wyciągnąłeś mnie z mega dołu

Miło mi, że mogłem jakoś pomóc ☺️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi