Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzienne Wrony - Nocne Darki (czynne 24 h na dobę)

Dryagan

Rekomendowane odpowiedzi

Pracuje jako pracownik administracyjno-biurowy w instytucji państwowej.

Mam dość. Wstawać na 7 czasami na 8 - 5 dni w tygodniu

Jestem niewyspana, zmęczona i zestresowana.

Amen

Urlop dopiero we wrześniu

Jeszcze ta pogoda mnie wykańcza. Te upały mnie męczą

nie znoszę lata

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Lusesita Dolores napisał(a):

Mam dość. Wstawać na 7 czasami na 8 - 5 dni w tygodniu

No tak pracuje większość ludzi w takich instytucjach 🤷‍♀️ nie wiem gdzie tu problem? Sama wstaje przez większość czasu o 5:30. Trzeba zacząć chodzić wcześniej spać i organizm się przestawi na wcześniejsze wstawanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 godzin temu, jasia1 napisał(a):

Ojej ale pięknie 😍 gdzie to?

To akurat Chorwacja (zdjęcie z ubiegłego roku), ale nie tylko tam jest tak pięknie, że góry i morze. @Meya ostatecznie nie są to takie odległości, których nie można pokonać samochodem skoro się boisz samolotem. 

No ja jeszcze do urlopu muszę poczekać.

@Lusesita Dolores niestety tak wygląda praca administracyjno-biurowa. Też tak pracuję, ostatnio to w ogóle mam wrażenie, że praca na okrągło i często po godzinach. Takie życie, idzie przywyknąć, ale wakacji już się chce. Też nie lubię upałów, a w robocie nie mam klimatyzacji, to już w ogóle masakra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Lusesita Dolores napisał(a):

Ja w pracy mam klimatyzację. 

Ale jak wyjdę z pracy to żarówa

Chodzę spać o 20 a i tak jestem niewyspana😭

To ile godzin śpisz? Ja zwykle 7 godzin, staram się nie przekraczać tego czasu, ale tym bardziej nie skracać (żeby nie popaść w manię). Ponad 8 godzin to już nie jest dla mnie zdrowy sen (wstaję potem bardziej zmęczony niż kiedy śpię krócej). Natomiast sen poniżej 6 godzin to dla mnie sygnał alarmowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 2.07.2024 o 18:35, jasia1 napisał(a):

Mamy jechać nad morze końcem lipca ale szczerze to jakoś wcale się nie cieszę. Wolę góry.

Ja też kocham góry! Nawet zacząłem robić Koronę Gór Polski. Na razie mam 5 szczytów z 28. Miałbym 7, ale te dwa się nie liczą, bo były zdobyte przed formalnym zgłoszeniem do klubu. Nie mogę się odczekać aż w nie wrócę... Na razie nie mam kompletnie motywacji. Ani na przyjemności ani na naukę, a pod koniec września mam ważny egzamin a nauka mi idzie jak po grudzie 😩

W dniu 6.07.2024 o 16:04, Meya napisał(a):

A kto mnie wniesie? 🤣 Bo "premedykacja" by była pewnie już godzinę przed lotem 🤣

Oj, jakby Cię mieli wnieść, to prędzej by Cię wynieśli i jeszcze byś bana dostała od linii lotniczej :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 5.07.2024 o 18:31, Jurecki napisał(a):

Gdzie reszta wiry wybyła @Szczebiotka @Dryagan @Illi i inni?

Och lepiej nie pytaj. U mnie sezon letni to urodziny dzieci, braci, siostrzeńca 😅 więc trochę zajęta byłam. Do tego jak to na wsi, robota zawsze jest. Teraz wróciłam od noszenia drewna do garażu. Upał taki że prawo żyje, ale trzeba to zrobić. Wczoraj mi facet przywiózł wieczorem pocięte i suche, więc szkoda żeby mokło. A dzisiaj znowu burzę zapowiadają i ulewy. Ostatnio trochę rąbałam drewno, matko kliny potrzebuje do tego😏

Byłam też z mamą i siostrą i najmłodsza córką na grzybach. W lesie susza straszna mimo że u mnie lało strasznie to lasy suche. Grzybów mało w sumie same kurki. 

W ogrodzie też licho. Nie wiem co w tym roku się dzieje się pomidory mi się żółte zrobiły i padły , musiałam kupić od kogoś innego ale też szału nie ma. Ogórki te długie też nijakie. Jedynie mięta mi szaleje i ciągle suszę, albo robię do picia z wodą i cytryną. Nie wiem jak arbuzy, nie byłam zobaczyć od kilku dni. Złamało mi kwiaty i kilka pomidorów przez ostatnie nawałnice😏 nie lubię zimna ale te upały też zabijają. 

Co tam u ciebie?

16 godzin temu, mienta napisał(a):

Będzie konkurs letni?

Możemy zrobić jeśli są chętni

W dniu 6.07.2024 o 20:25, acherontia styx napisał(a):

wcześniejsze wstawanie

Ja nawet jeśli mogę pospać dłużej w weekendy to i tak się budzę o 6 jak w tygodniu🤦

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, Meya napisał(a):

A jakbym była po benzo i by się zorientowali, to też? 😃

Nie no, jeśli wejdziesz na pokład samolotu o własnych siłach i pójdziesz grzecznie spać, to Ci żadne konsekwencje nie grożą 😜 

3 godziny temu, Meya napisał(a):

A z czego egzamin? 🙂

Językowy. Z francuskiego. Trochę go odłożyłem w czasie o rok, a w sumie jest mi potrzebny papier do jesieni 🙄 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, Jurecki napisał(a):

Już są grzyby? A oprócz kurek są jakieś teraz grzyby jadalne?

@Szczebiotka powitać i popiołu nasypać :mrgreen:

Nie udało nam się znaleźć innych. Ale wiem że ludzie zbierają w innych miejscach np borowiki, kozaki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 7.07.2024 o 13:00, Dryagan napisał(a):

To ile godzin śpisz? Ja zwykle 7 godzin, staram się nie przekraczać tego czasu, ale tym bardziej nie skracać (żeby nie popaść w manię). Ponad 8 godzin to już nie jest dla mnie zdrowy sen (wstaję potem bardziej zmęczony niż kiedy śpię krócej). Natomiast sen poniżej 6 godzin to dla mnie sygnał alarmowy.

14 godzin śpie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi