Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzienne Wrony - Nocne Darki (czynne 24 h na dobę)

Dryagan

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 2.11.2023 o 12:53, Dryagan napisał(a):

Ja mam wolne z zasady: dzisiaj dzień rektorski, jutro wolne za 11 listopada (święto przypadające w sobotę)

U mnie dają wolne za 11.11 przed świętami 22.12, co się kumuluje w 5 dni wolnego. Mini urlop bez brania urlopu, bajka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23 minuty temu, Jurecki napisał(a):

Chyba jestem zakupoholikiem. Od 3 robię zakupy na Allegro. Od 3 bo nie mogę spać. Wiozłem masę produktów, rękawiczki i czapki. Ale to co nie będzie pasować to zwrócę. Myślę wziąć dwie czapki i rękawiczki :mrgreen: 

Haha ja tam miałam wczoraj :mrgreen: 

U mnie tylko wolne w czerwone kartki...innych prezentów nie mam :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 godzin temu, initium napisał(a):

U mnie dają wolne za 11.11 przed świętami 22.12, co się kumuluje w 5 dni wolnego. Mini urlop bez brania urlopu, bajka

Hmmm, ja mam na święta wolne od 23 XII do 1 stycznia (w tym trzy rektorskie), bez brania urlopu. Praca na uczelni ma swoje plusy 🙂 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Dryagan napisał(a):

Hmmm, ja mam na święta wolne od 23 XII do 1 stycznia (w tym trzy rektorskie), bez brania urlopu. Praca na uczelni ma swoje plusy 🙂 

Mam tak samo, z tym, że ja mam 22.12. też wolny.

A tak ogólnie to byle do 1 grudnia bo od 2 do 5 też mam wolne 😅 bardzo mi się podobają 4 dniowe weekendy z kupra, bo uczniowie mają coś (cholera wie co) i nie mają zajęć 😎

Edytowane przez acherontia styx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

21 godzin temu, 94. napisał(a):

Śniło mi się, że ktoś wysyłał mi smsy z nieznanego numeru ze skopiowanymi moimi wpisami stąd - koszmar 😱 Obudziłem się w nocy przerażony i jeszcze w półśnie wziąłem telefon i chciałem sprawdzić te smsy 😂

He he nieźle😅 ja kiedyś miałam podobne sny,w tym że ktoś wysyłał wszystkim kogo znam moje wiadomości 😏

Dzień dobry Wronki.

37 minut temu, Melodiaa napisał(a):

Życzę szybkiego końca nowego tygodnia dla pracujących.

Ej ja też chcę😭 może nie pracuje zawodowo ale codziennie muszę wstawać o 6 i robić sporo rzeczy 😏

17 minut temu, Dryagan napisał(a):

Proszę bardzo image.png.e72129d737bf0b1bb500434755e2940b.png

Oooo tego potrzebuje 🖤 

U mnie znowu leje, a wczoraj wynosilam z synami wodę z piwnicy😭 boje się że dzisiaj znowu trzeba będzie ( wody gruntowe wlewają mi się przez ściany😏)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 godzin temu, Szczebiotka napisał(a):

może nie pracuje zawodowo ale codziennie muszę wstawać o 6 i robić sporo rzeczy

Też wstaje wczas..wolne czy nie. 

Dziś byłam pierwsza na forum 😁

Godzinę temu, 94. napisał(a):

No dobra, cofam swoje słowa, jednak fajnie było dzisiaj zrobić sobie wolne 😄

Przekabacimy cie na swoje coś czuję 😁 Nie przerażaj się od razu i nie uciekaj z forum. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, 94. napisał(a):

Konto pewnie i tak za jakiś czas usunę 😄 Bo społeczności internetowe (jakiekolwiek, nie mówię tu konkretnie o tym forum) uzależniają i przez to człowiek staje się jeszcze bardziej wycofany, a ja i tak już się mocno izoluję od społeczeństwa, właściwie to całkowite wycofałem się z życia społecznego.

Decyzja należy do Ciebie o usunięciu konta. 

Uważam że wszystko jest dla ludzi. 

Mnie kiedyś wyizolowaly zaburzenia a nie forum. Przyszłam tutaj bo real do tego mocno pokopał mnie leżącą. Uważam że takie miejsca są potrzebne i nie rozstaje się z forum. Byle by zdawać sobie sprawę z tego aby wirtual nie zastępował reala i wszystko będzie tak jak trzeba. 

Pamiętam jak pisałeś kiedyś że, wkurza cie ze ludzie piszą ci na msg i nawet go skasowałeś. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 godzin temu, 94. napisał(a):

No właśnie mi zastępuje.

Z doświadczenia ci powiem, że jak zaczniesz realnie się z ludźmi spotykać wirtual sam w sobie straci na znaczeniu. 

Waga się przechyli...u mnie tak było ale czy nie mam prawa być wirtualnie nadal? Skasujesz konto to wrócisz z nowym ;)

To nie forum jest problemem do końca tylko twoje samopoczucie. Tak to widzę osobiście  a ty możesz mieć swoje zdanie ;)

10 godzin temu, 94. napisał(a):

Ludzi się nie boję, nie wkurzają mnie, po prostu nie odczuwam potrzeby socjalizacji na żywo, zupełnie wycofałem się z życia społecznego. Odzywam się tylko w pracy służbowo jak muszę i tyle.

Sam sobie odpowiedziałeś tutaj...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry.

Ja dzisiaj bez kawy bo nikt nie chce mi jechać po mleko 😥 może starego wyśle żeby wrócił gdzieś tak za 30 lat🤔 to nie głupi pomysł🤪

11 godzin temu, 94. napisał(a):

No właśnie mi zastępuje.

Mi się wydaje że wielu osobom z problemami psychicznymi tak zastępuje. Uciekamy od problemów w wirtualny świat. 

Chyba teraz powinno mi być szkoda tych kontaktów, ale nie jest mi ich szkoda,

Wiesz mając 20 parę lat też kilka razy tak zrobiłam. Wtedy to głównie było gg czy nasza klasa. Ale gdy wpadałam w dołek to odcinałam się od znajomych. Czy żałuję? Nie wiem, myślę że nie bo dzięki temu dowiedziałam się że ludzie mają mnie i moje problemy w doopie, że potrzebowali mnie tylko gdy sami mieli problemy. I jak się okazało to tak naprawdę z osób które deklarowały że są moimi przyjaciółmi została się tylko jedna osoba. I nawet jak teraz czasami się odcinam, nie odpisuje na wiadomości itp, wyrzucam tą osobę " drzwiami" to ona " wchodzi" oknem. Także naprawdę nie żałuję, ty też tego nie rób, szkoda życia na to. 

Ludzi się nie boję, nie wkurzają mnie, po prostu nie odczuwam potrzeby socjalizacji na żywo, zupełnie wycofałem się z życia społecznego.

Ja np tęsknię za tym by być wśród ludzi. Chciała bym być wśród nich. Ale z drugiej strony zauważyłam że zbyt długi czas wśród nich mnie drażni. Już chyba nie jestem taka jak kiedyś, że lubiłam wyjść, iść na koncert, festyn czy imprezy. Teraz bardziej wolę dom i ciszę. 

Nie usuwaj konta. Tak jak napisała Melodia i tak wrócisz😉 po za tym szkoda by było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No a to nie jest do końca dobre. Wiadomo, każdy potrzebuje chwil dla siebie w samotności, ale totalne izolowanie się sprawia, że przy gorszym samopoczuciu tylko jeszcze bardziej się w nim zapadamy.

Mnie zawsze t. ochrzania jak zaczynam się za bardzo "zamykać w domu" i izolować, bo wtedy wiadomo, że w moim przypadku to równia pochyła w dół.

Ja jestem osobą, która potrzebuje kontaktu z ludźmi na równi z chwilami w samotności.

Dla mnie zwolnienie lekarskie dłuższe niż 3 dni to już za długo 😅 no nie mogę siedzieć w domu. I z tym zgadza się i moja lekarka i t.. Co prawda lekarce i tak to nie przeszkadza, żeby czasami nalegać na dłuższe zwolnienie, np. 2-tygodniowe (ale na takie już daaawno nie nalegała), ale standardowo jak potrzebuję to piszę sms i daje mi nie więcej niż 5 dni, bo wie, że więcej tylko pogorszy sprawę. To już woli mi dać benzo niż wystawić dłuższe zwolnienie.

Edytowane przez acherontia styx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@94., no to dostałeś bolesną nauczkę, że lekarza jednak czasami warto posłuchać ;)

mnie moja co prawda na siłę nigdy nie wysyłała na zwolnienie, bardziej pytała/sugerowała, ale po tylu latach ile się znamy, wie, że jak stwierdzę, że jednak przydałyby się kilka dni zwolnienia to sama się odezwę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Szczebiotka to jest avatar na halloween :smile: A na św.Mikołaja wróci stary bo muszę przecie prezenty rozdawać :mrgreen:

A co tam u Ciebie? jak Ci leci? Ja byłem parę dni temu na grzybach ale grzyby chyba wymarły jak dinozaury :bezradny:

Nic nie znalazłem grzybów. Było parę kani ale małe to nie zrywałem :-|

Też życzę wszystkim wronom miłego dnia :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

24 minuty temu, Jurecki napisał(a):

@Szczebiotka to jest avatar na halloween :smile: A na św.Mikołaja wróci stary bo muszę przecie prezenty rozdawać :mrgreen:

A co tam u Ciebie? jak Ci leci? Ja byłem parę dni temu na grzybach ale grzyby chyba wymarły jak dinozaury :bezradny:

Nic nie znalazłem grzybów. Było parę kani ale małe to nie zrywałem :-|

Też życzę wszystkim wronom miłego dnia :D

U mnie jakoś po mału do przodu. Mało czasu jakoś mam, bo to albo piwnicę mi zalewa, albo dzieci chore😏 u mnie pada niemal codziennie. Jestem adminem grupy o grzybach w moim regionie i wiem że grzybów jest sporo, a ja nie mam jak jechać😭 ani razu nie byłam w tym roku na grzybach i bardzo tego żałuję. 

A no tak, Mikołaj musi wrócić😅 ja bym wrzuciła takiego wiesz, groźnego😉 ale ja to ja ha ha. Dzisiaj mi głowa pęka ale jeszcze żyje.

2 minuty temu, Melodiaa napisał(a):

Mamy 8 rano a ja już posprzątane i wszystko porobione :mrgreen: Nudyyyy...

Ja mam do sprzątania i do ugotowania obiad. Także zapraszam, oddam ci moje obowiązki😁 co tam się nudzić będziesz 😏 dorzucę jeszcze to że trzeba wsadzić chaszcze od mojej siostry😅 bo mnie w końcu mama udusi. I trzeba by było koło domu ogarnąć, wiesz liście, trawę itp😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi