Skocz do zawartości
Nerwica.com

Zęby

Bosak10

Rekomendowane odpowiedzi

Kurcze, pamietam kiedys w Polsce to za sam przeglad nic sie nie placilo jesli nie trzeba bylo nic zrobic.

Chyba ze to tylko tak bylo u mnie na zadupiu.

Mi wyrwali zeba i bede miala implanta, tez sie dlugo przed tym bronilam, bo byl zdrowy na zewnatrz, ale przy korzeniu zrobila sie infekcja i nie chciala zejsc. 3 dentystow mi powiedzialo, ze w pewnym momencie to sie moze rozlac na inne zeby i wtedy bedzie klopot. Najlepsze, ze mnie to nawet nie bolalo wiec chyba z 4 lata zwlekalam. 

To bylo traumatyczne przezycie dla mnie i teraz czuje sie jak menel bez zeba, za pare miesiecy wstawia mi implanta wiec mam nadzieje, ze bedzie ok.

Dali mi takiego sztucznego zeba tymczasowego, ale nie chce mi sie go nosic, bo to jest na dole z tylu i nie widac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, Żaba Monika napisał(a):

Kurcze, pamietam kiedys w Polsce to za sam przeglad nic sie nie placilo jesli nie trzeba bylo nic zrobic.

Chyba ze to tylko tak bylo u mnie na zadupiu.

Mi wyrwali zeba i bede miala implanta, tez sie dlugo przed tym bronilam, bo byl zdrowy na zewnatrz, ale przy korzeniu zrobila sie infekcja i nie chciala zejsc. 3 dentystow mi powiedzialo, ze w pewnym momencie to sie moze rozlac na inne zeby i wtedy bedzie klopot. Najlepsze, ze mnie to nawet nie bolalo wiec chyba z 4 lata zwlekalam. 

To bylo traumatyczne przezycie dla mnie i teraz czuje sie jak menel bez zeba, za pare miesiecy wstawia mi implanta wiec mam nadzieje, ze bedzie ok.

Dali mi takiego sztucznego zeba tymczasowego, ale nie chce mi sie go nosic, bo to jest na dole z tylu i nie widac.

No ja mam 3 rozwiercone zęby po kanale i powypadały mi te wypełnienia i jakoś tak z tym chodzę. Niedługo idę na łatanie kolejnej dziury, potem odkamienianie a następnie coś będą myśleć z tymi pokanałowymi ubytkami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

19 minut temu, Grouchy napisał(a):

No ja mam 3 rozwiercone zęby po kanale i powypadały mi te wypełnienia i jakoś tak z tym chodzę. Niedługo idę na łatanie kolejnej dziury, potem odkamienianie a następnie coś będą myśleć z tymi pokanałowymi ubytkami.

Moze obedzie sie na wyczyszczeniu i wypelnieniu plombami.

Moj zab wygladal ok, nie mial zadnej dziury ani nie bolal tylko na rentgenie bylo widac, ze jest infekcja kolo korzenia. Dali mi antybiotyk, ale nie pomogl. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak czytam o kanałach, dziurach, korzeniach i antybiotykach, to mi niedobrze, a chodzę do dentysty raz na 2-3 lata, jak sobie przypomnę. Od kiedy mama mnie nie zapisuje, to nie chce mi się chodzić. Mam nadzieję, że nigdy nie będzie mi dane doświadczyć leczenia kanałowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi