Skocz do zawartości
Nerwica.com

Miłosierdzie Boże

drań

Rekomendowane odpowiedzi

mhrps, Nie ma żadnego dowodu że ten wzrost to skutek działań rządu PO PSL zresztą PiS też. Wg mnie to może być skutek poprawy na rynku pracy związanym z niedoborem pracowników, teraz ludzie przestali się bać że ich zwolnią bo wiedza że o pracowników ciężko i bardziej ochoczo biorą się za płodzenie bo ryzyko że kogoś zwolnią jest mniejsze i nie jest to zasługa ani PiS ani PO ale demografii( odchodzenie na emerytury wyżu lat 50-tych i wkroczenie na rynek pracy niżu lat 90-tych przy masowej emigracji wyżu lat 80-tych)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można dodać do tego większą dostępność mieszkań, tych na kredyt, wynajem oraz opróżnianych przez wyż powojenny. Czynników jest sporo.
No właśnie jest sporo ale politycy wszystko przypisują sobie. Gorzej będzie jak wyż lat 80-tych osiągnie 40-tkę a to już niedługo wtedy to czeka nas katastrofa jeżeli trend 1,3 dziecka na kobietę się utrzyma. A na powrót minimum 2 mln emigrantów nie co liczyć.

A odnośnie emigrantów to kościół tłumaczy się własnie nimi jeśli chodzi o spadek uczestnictwa we mszy świętej i pewnie po części ma rację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carlosbueno,

Gorzej będzie jak wyż lat 80-tych osiągnie 40-tkę a to już niedługo wtedy to czeka nas katastrofa jeżeli trend 1,3 dziecka na kobietę się utrzyma.

czemu bedzie katastrofa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carlosbueno,
Gorzej będzie jak wyż lat 80-tych osiągnie 40-tkę a to już niedługo wtedy to czeka nas katastrofa jeżeli trend 1,3 dziecka na kobietę się utrzyma.

czemu bedzie katastrofa?

katastrofa bo na początku lat 80-tych rodziło się 700 tysięcy dzieci a w latach 90-tych 400 i jasne że dzieci będzie rodzic się dużo mniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carlosbueno,

czemu bedzie katastrofa?

Bo się u Carlosa zawali autystyczny stereotyp że w Polsce ma być koniecznie 38 mln ludzi (rodowitych Polaków) na zawsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A odnośnie emigrantów to kościół tłumaczy się własnie nimi jeśli chodzi o spadek uczestnictwa we mszy świętej i pewnie po części ma rację.

Jak to ma rację jak przyjmuje do wyliczeń 36 mln a wg gus jest 38?

Przynajmniej oni nie oszukują że jest 38 mln :mrgreen: a moim zdaniem to nawet tych 36 mln nie ma no może w święta jak się zjadą z całej Europy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carlosbueno,

czemu bedzie katastrofa?

Bo się u Carlosa zawali autystyczny stereotyp że w Polsce ma być koniecznie 38 mln ludzi (rodowitych Polaków) na zawsze.

Problem będzie jak w kraju będzie 2 razy więcej 60 latków jak 30 latków a do tego zmierzamy. https://populationpyramid.net/pl/polska/2050/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carlosbueno,

czemu bedzie katastrofa?

katastrofa bo na początku lat 80-tych rodziło się 700 tysięcy dzieci a w latach 90-tych 400 i jasne że dzieci będzie rodzic się dużo mniej.

aha pewnie chodzi ci o mniejsze emerytury i świadczenia zdrowotne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem będzie jak w kraju będzie 2 razy więcej 60 latków jak 30 latków a do tego zmierzamy. https://populationpyramid.net/pl/polska/2050/

I wtedy pomyślisz, że to wina Kk, który urządził sobie w latach 1000-2000 hodowlę człowieka białego, doprowadzając w tym czasie do 40 krotnego wzrostu populacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak namówić kobiety,by rezygnowały z pracy,kariery.I zaczęły się mnożyć ? Musi być coś innego.Inaczej,będziemy mieli na potęgę.Katoliczek z 9 dzieci,żyjących ubóstwie.Zresztą katolicyzm,to też czasem taka sama pruderia jak islam.Już wolę etniczne religie.Jak wiarę w Odyna czy Swaroga.Owszem,po modernizacji.W katolicyzmie przeszkadza mi,zbliżenie się do prawicy z PIS.

Darmowe żłobki, przedszkola, dojazdy - ogólnie rzecz biorąc maksymalne odciążenie kobiet tak, by mogły tę pracę podjąć. Porzedni minister PRiPS WKK szedł tą drogą, teraz przyszedł PiS i wszystko jest za darmo (500+). Czyli wódka i używki. Smród bród i ubóstwo.

No ale działania PO żadnych efektów nie przyniosły a w tym roku kobiety nagle zaczęły się bardziej rozmnażać no ale nie wiadomo czy przez 500 plus i czy to cos trwałego. A to że 500 plus idzie głównie na alko to manipulacja, owszem pewnie się tacy znajdą ale to zdecydowana mniejszość większość wydaje na jedzenie, sprzęt domowy czy wakacje na które wcześniej ich stać nie było.

Jak są pieniądze wydawane mądrze to jeszcze może być.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że Papież Franciszek się 'myli' co do tego, że niema piekła. Bardziej jednak myślę, że Papież Franciszek, specjalnie tak gada, co jemu mafia watykańska nakazuje. Tak samo jak z tymi 'uchodźcami' kłamie, że nie są groźni :twisted: Właśnie tak mu gadać nakazuje Watykan :twisted: Tam powinni zrobić porządek w tym Watykanie. Oczywiście pięknie by było, jakby nie było tego całego piekła. Niewykluczone, że sam Papież Franciszek bez żadnego nacisku, mówi o tym, że piekła nie ma. Kij go tam wie :twisted::lol: Benedykt 16 tez mi nie leżał. Jakiś dziwny był. Jan Paweł 2, to co innego i nie dlatego, że był Polakiem :D Dobrze mu z oczów patrzyłem. To tylko, takie moje spostrzeżenie na ten temat :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piekło do była bardzo realna rzecz w teologii parę wieków temu. Nie zdziwiłbym się, gdyby to słowo było używane, tak jak my mówimy dziś o atomach, czy komórkach. Też nikt ich nie widział prawie na żywo, ale są elementem układanki i w nie wierzymy.

Jest dobry cytat o piekle w Ziemi Obiecanej. W Lalce też Wokulski się chyba zastanawiał nad tym.

Teraz piekłem jest dla wielu idea piekła. Nie wiem czy wiecie o co chodzi. Na piekło zasługuje ten, kto życzy go innym. :P

Podam wam podwójną ścieżkę nieustraszoności: (częściowo w oparciu o moje doświadczenie).

1. Brak strachu przed śmiercią fizyczną.

2. Brak strachu przed śmiercią duchową.

Wtedy właściwie stajemy się ludźmi skazanymi na wolność. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

papiez Franciszek ogłosił niedawno, że piekło nie istnieje a historia o Adamie i Ewie to bajka. wywołało to skandal.

Skandal to że ludzie nadal w to wierzą. Poza tym w ogóle o tym nie słyszałem, nie widziałem w nagłówkach w necie także wielki skandal to nie był co najwyżej ukrywany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piekło jest tutaj, niebo też jest tutaj, albo w światach równoległych czy innych wyrywkach czasoprzestrzeni niż ta. Człowiek ma tylko pięć zmysłów i jedno-wektorową percepcję czasu, więc wie tyle, ile zje. Piekło jest metaforą, podobnie jak i historia o grzechu pierworodnym. Każdy wyrównuje rachunek za to, co dotychczas nabroił lub za to, co zamierza nabroić, bo jednowektorowa percepcja czasu jest tylko subiektywnym złudzeniem. Metempsychoza sprawia, że każdy ma niejedno do wyrównania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

papiez Franciszek ogłosił niedawno, że piekło nie istnieje a historia o Adamie i Ewie to bajka. wywołało to skandal.

wieloraki, to informacja nieprawdziwa, zwykły hoax

http://www.ncregister.com/blog/jimmy-akin/dont-fall-for-this-pope-francis-hoax-5-things-to-know-and-share

Bez piekła całe Chrześcijaństwo traci sens, piekło to podstawa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Absolutnie. Nie tylko chrześcijaństwo, ale wszystko traci sens. Sprawiedliwość na tym świecie musi być, więc musi być i piekło. Koncepcja piekła jest archaiczna, bo wykoncypowano ją w archaicznych czasach. Piekło to spłata długów, za to co się nabroiło albo planuje nabroić, w zwielokrotnionej ilości, żeby się nauczyć. Jeśli ktoś się nauczy, zmienia się i jego świat, i jego prywatne piekło albo i niebo albo i czyściec, każdy ma swój świat. Piekło jest udziałem tylu ludzi na tej planecie, że dziwi mnie jak można w ogóle w nie wątpić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O uzdrowieniu :

Bo akurat Uzdrowienia z nerwicy , lęków , depresji oczekuję od Boga , w którego wierzę i którego wyznaję w Credo ,że jest Wszechmogący .

On może wszystko , dlatego wołam uparcie , natrętnie , nieugięcie : " Uzdrów mnie Jezu , prędko uzdrów , nie zwlekaj "

Jutro wybieram się na Katolickie Nabożeństwo Uzdrowienia , akurat będzie się Ono odbywać w świątyni , gdzie 36 lat temu demoniczny "uzdrowiciel" Cliv Harris dotknął - nałożył na mnie swoje zwodnicze łapy .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi