Skocz do zawartości
Nerwica.com

PREGABALINA (Egzysta, Linefor, Lyrica, Naxalgan, Pragiola, Preato, Pregabalin Accord/Mylan/ Pfizer/ Sandoz/ Sandoz GmbH/ STADA/ Zentiva, Pregamid, Tabagine)

tekla67

Czy pregabalina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?  

226 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy pregabalina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      160
    • Nie
      47
    • Zaszkodziła
      22

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, Dalila_ napisał(a):

Boli mnie buzia. Zmniejszyłam trochę prege i było spoko ale pewnie znowu zarzuce maxa. Może będę redukować i znowu zwiększać żeby jak najdłużej móc oszukiwać mozg

no nawet niegłupi pomysł ☕🥳

Edytowane przez Verinia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

35 minut temu, Happyandsad napisał(a):

Odczuwacie różnicę w działaniu biorąc Prege na pusty żołądek, a gdy weźmiecie ją, np. po śniadaniu/obiedzie? 

Ja nie. Ale ja ogólnie nie czuje. I wgl przez lata jadłam wszystkie leki na czczo, dziś biorę na noc bo mi wygodniej xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okej, to wiedziałem w sumie, ale irytuje mnie czekanie po śniadaniu aby wziąć kapsułkę z lekiem. 😅

To mam drugie pytanie. Lepsze od poprzedniego, bo akurat tego pewien nie jestem. 

Skoro Prega najlepiej działa przed jedzeniem, tj. na pusty żołądek, to po jakim czasie od wzięcia można coś zjeść? Bierzecie to w ogóle pod uwagę? 

Jeśli już zjem coś, to staram się odczekać ze dwie godziny zanim wezmę lek. A kiedy już go wezmę to najczęściej wolę być jak najdłużej głodny, bo obawiam się, że najedzenie się zmniejszy działanie Pregi.

Być może nie ma to związku żadnego, ale wydaje mi się, że im później coś zjem od wzięcia leku tym dłużej go odczuwam. 

@Dalila_ Bierzesz Prege tylko na noc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Happyandsad napisał(a):

Okej, to wiedziałem w sumie, ale irytuje mnie czekanie po śniadaniu aby wziąć kapsułkę z lekiem. 😅

To mam drugie pytanie. Lepsze od poprzedniego, bo akurat tego pewien nie jestem. 

Skoro Prega najlepiej działa przed jedzeniem, tj. na pusty żołądek, to po jakim czasie od wzięcia można coś zjeść? Bierzecie to w ogóle pod uwagę? 

Jeśli już zjem coś, to staram się odczekać ze dwie godziny zanim wezmę lek. A kiedy już go wezmę to najczęściej wolę być jak najdłużej głodny, bo obawiam się, że najedzenie się zmniejszy działanie Pregi.

Być może nie ma to związku żadnego, ale wydaje mi się, że im później coś zjem od wzięcia leku tym dłużej go odczuwam. 

@Dalila_ Bierzesz Prege tylko na noc?

Hm, pewnie ma to związek bo lek w sumie trawi się razem z jedzeniem. Dlatego moja wątroba dziala nadal xd Ja nie biorę pregi doraźnie, ale widzę że dużo osób ja bierze bo im pomaga 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi