Skocz do zawartości
Nerwica.com

PREGABALINA (Egzysta, Linefor, Lynagex XR, Lyrica, Naxalgan, Pragiola, Preato, Pregabalin Accord/Mylan/ Pfizer/ Sandoz/ Sandoz GmbH/ STADA/ Zentiva, Pregamid, Tabagine)

tekla67

Czy pregabalina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?  

238 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy pregabalina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      170
    • Nie
      48
    • Zaszkodziła
      23

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Nieznany24 napisał(a):

Pramolan dość słaby lek w monoterapii ale w  połączeniu  z SSRi potrafi zdziałać cuda. Biore Paroksetynę która strasznie mnie zamulała, nie miała dużego wpływu na objawy depresji i nie do końca radziła sobie z lękiem. Po dodaniu Opipramolu wróciła chęć do działania i zniwelowała lęki praktycznie do zera. Brałem ten lek również w połączeniu z Pregabaliną. Prega pomogła mi bardzo przy odstawce benzo jednak czułem się po niej fatalnie, wiecznie senny, zakręcony, pamięć padła i wzrok się pogorszył. Odstawienie jej nie należało do łatwych ale teraz gdy jej nie biorę to świat wygląda piękniejszy, wszystko dookoła nabrało koloru i trzeźwo patrzę na świat.

Wow zazdroszczę 🙂

Serio paro+pramolan oba w dużych dawkach zniwelowały ci lęk do zera ? Ale jaki masz ten lęk...Ataki paniczne czy może z lęków społecznych coś ?

Gratuluje ci że znalazłeś swoje kombo oby trzymało jak najdłużej. 🙂

Escitalopram 20 

Ketrel 200-200-200

Pregabalina 600-600

Abilify 30

Mirta 45

Haloperidol 5-5-5

Akineton 2-2

Relanium 10

Xanax 1

Schizofrenia Paranoidalna,Fobia Społeczna,Agorafobia,Lęk uogólniony,NN,Depresja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, brum.brum napisał(a):

Ale „pokaźny” zestaw masz do codziennego zażywania. Nie jesteś po tych lekach senny, wycofany całkowicie z życia społecznego? Kurde sporo „uspokajaczy” masz, funkcjonujesz jakoś ?

Trzeźwy jestem.Trochę pobudzony trochę zamulony tak się to miesza ale spoko dosyć nie narzekam.Ale kurwa powiem że do działania i rozwijania sie tych leków trzeba mieć cierpliwość.OMG i pokora ehhh

Escitalopram 20 

Ketrel 200-200-200

Pregabalina 600-600

Abilify 30

Mirta 45

Haloperidol 5-5-5

Akineton 2-2

Relanium 10

Xanax 1

Schizofrenia Paranoidalna,Fobia Społeczna,Agorafobia,Lęk uogólniony,NN,Depresja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

34 minuty temu, Fobik 89 napisał(a):

Wow zazdroszczę 🙂

Serio paro+pramolan oba w dużych dawkach zniwelowały ci lęk do zera ? Ale jaki masz ten lęk...Ataki paniczne czy może z lęków społecznych coś ?

Gratuluje ci że znalazłeś swoje kombo oby trzymało jak najdłużej. 🙂

Tak. Te dwa połączone leki zniwelowały moje ataki paniki do zera. Raz na jakiś czas przytrafi się mały epizod ale nazwałbym go stanem lekkiej obawy(sam nie wiem przed czym) ale szybko to mija. Przed kuracją przez 24/h na dobę męczyłem się z lękami.. ataki paniki przychodziły zazwyczaj w zatłoczonych miejscach. Jazda autobusem czy tramwajem była nie możliwa bo zawsze dostawałem duszności i chęć ucieczki z tego miejsca, samo wyjście z domu to był wielki koszmar. Obecnie przebywam pomiędzy ludźmi, na zakupy idę bez żadnego problemu i to w najbardziej zatłoczonych miejscach typu galeria. Ostatnio zauważyłem że zapominam o tym że lęki dominowały w moim życiu przez ostatnie dwa lata. Zaczynam żyć tak jak kiedyś a nawet pokusiłbym się o stwierdzenie że w chwili obecnej czuję się o wiele lepiej jak kilka lat temu. Dam sobie jeszcze miesiąc i będę zmniejszał  dawkę Pramolanu do 100mg i Paroksetynę do 40mg.

Seroxat 50mg. 50-0-0

Pramolan 150mg. 50-50-50

Lamotrygina 50mg. 25-0-25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Nieznany24 napisał(a):

Tak. Te dwa połączone leki zniwelowały moje ataki paniki do zera. Raz na jakiś czas przytrafi się mały epizod ale nazwałbym go stanem lekkiej obawy(sam nie wiem przed czym) ale szybko to mija. Przed kuracją przez 24/h na dobę męczyłem się z lękami.. ataki paniki przychodziły zazwyczaj w zatłoczonych miejscach. Jazda autobusem czy tramwajem była nie możliwa bo zawsze dostawałem duszności i chęć ucieczki z tego miejsca, samo wyjście z domu to był wielki koszmar. Obecnie przebywam pomiędzy ludźmi, na zakupy idę bez żadnego problemu i to w najbardziej zatłoczonych miejscach typu galeria. Ostatnio zauważyłem że zapominam o tym że lęki dominowały w moim życiu przez ostatnie dwa lata. Zaczynam żyć tak jak kiedyś a nawet pokusiłbym się o stwierdzenie że w chwili obecnej czuję się o wiele lepiej jak kilka lat temu. Dam sobie jeszcze miesiąc i będę zmniejszał  dawkę Pramolanu do 100mg i Paroksetynę do 40mg.

Ja bym Paro dał na 40mg bo różnica między 40 mg a 60 mg jestbardzo słaba,natomiast między 20mg a 40mg to już jest fest różnica.

Pramolan lepiej zostaw w takich dawkach po co kusić los.Czujesz się wypas teraz.Pamiętaj że jak odstawisz leki to choroba Ci cała wruci.One nic nie leczą tylko mocno maskują objawy.Po odstawce wszystko wraca.

Ale pramolanu nigdy nie brałem więc może i u mnie by zaskoczył 🙂

Escitalopram 20 

Ketrel 200-200-200

Pregabalina 600-600

Abilify 30

Mirta 45

Haloperidol 5-5-5

Akineton 2-2

Relanium 10

Xanax 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 minut temu, Fobik 89 napisał(a):

Ja bym Paro dał na 40mg bo różnica między 40 mg a 60 mg jestbardzo słaba,natomiast między 20mg a 40mg to już jest fest różnica.

Pramolan lepiej zostaw w takich dawkach po co kusić los.Czujesz się wypas teraz.Pamiętaj że jak odstawisz leki to choroba Ci cała wruci.One nic nie leczą tylko mocno maskują objawy.Po odstawce wszystko wraca.

Ale pramolanu nigdy nie brałem więc może i u mnie by zaskoczył 🙂

Nie zgodzę się z tym że nie leczą… w przeszłości miałem epizod depresji z nerwicą lękową.. brałem Fluwoksamine przez dwa lata po czym odstawiałem lek. Przez kolejnych kilkunastu lat żyłem szczęśliwie bez żadnych objawów choroby. Niestety 3 lata temu koszmary wróciły za sprawą ciężkich przeżyć w życiu prywatnym. Będę dążył do odstawienia leków jednak podchodzę do tego z głową… powolne odstawianie które może potrwać rok a może i dłużej. Oczywiście wszystko za zgodą pani doktor która dała mi wolną rękę do redukcji dawek. Z drugiej strony jeżeli stan by się pogarszał to jestem w stanie leki brać nawet do końca życia. 

Seroxat 50mg. 50-0-0

Pramolan 150mg. 50-50-50

Lamotrygina 50mg. 25-0-25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi