Skocz do zawartości
Nerwica.com

Mam fioła na punkcie zwierząt !!!

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, Dalila_ napisał(a):

Mówię ogólnie chłopie. Twój dom twoja sprawa możesz sobie profanowac co chcesz i jak chcesz. Akurat na tym forum wiemy kto ma kij indyczek. Kultura osobista to nie kij w dupie, no ale narcyz zapewne tego nie ogarnie xd

W słowniku ludzi kulturalnych nie istnieją słowa, którymi mógłbym ci na to odpisać, a nie chcę, żeby moderacja znów „obniżyła próg, za co indor dostanie ostrzeżenie, nawet jeśli nie złamie regulaminu”, więc „zawrę dziób”, jak to Mic kiedyś zasugerował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu, Doktor Indor napisał(a):

W słowniku ludzi kulturalnych nie istnieją słowa, którymi mógłbym ci na to odpisać, a nie chcę, żeby moderacja znów „obniżyła próg, za co indor dostanie ostrzeżenie, nawet jeśli nie złamie regulaminu”, więc „zawrę dziób”, jak to Mic kiedyś zasugerował.

Nie widziałam żebyś kiedykolwiek dostał ostrzeżenie czyli nie było czerwonego info pod postem twym zes dostał. Wiec chyba nie musisz aż tak się bojojać :D

Mniej nerwów, nie przeszkadza mi to że wstawiłeś tą szopkę na forum. Tylko dałam ci odpowiedź zwrotną co myślę. Nie wszystko musi mi się podobać co podoba się tobie ale to nie była krytyka indyczek, ale rozumiem że ja i osoby co myślą podobnie mają w dupach kije wg Ciebie, i to też oks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Grouchy napisał(a):

Gdzie ta kultura osobista? 

Kultura osobista np. uszanowanie obcych kultur czy wierzeń w miejscach ogólnie publicznych. Np że nie idziesz do meczetu w butach albo nie robisz kocich szopek i kocich matek boskich i z tym nie paradujesz. Wg mnie takie zachowanie to przestrzeganie norm kultury osobistej:D

Edytowane przez Dalila_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Kultura osobista np. uszanowanie obcych kultur czy wierzeń w miejscach ogólnie publicznych. Np że nie idziesz do meczetu w butach albo nie robisz kocich szopek i kocich matek boskich i z tym nie pracujesz. Wg mnie takie zachowanie to norm kultury osobistej:D

Ale w swoim domu może robić co chce. Co do świadomej obrazy uczuć religijnych aby triggerować wierzących to się zgadzam, ale on się nie obnosi z tymi kotami jak nawiedzony artysta i nie miał zapewne zamiaru nikogo obrażać i niczego profanować.

Edytowane przez Grouchy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Grouchy napisał(a):

Ale w swoim domu może robić co chce. Co do świadomej obrazy uczuć religijnych aby triggerować wierzących to się zgadzam, ale on się nie obnosi z tymi kotami jak nawiedzony artysta i nie miał zapewne zamiaru nikogo obrażać i niczego profanować.

No przecież napisałam że może robić co chce w swoim domu. Po co powielasz to i ciagniesz wątek 

2 minuty temu, shadow_no napisał(a):

Ale Indor przecie kocieta boskie w domu trzyma

Xd tak tak widzę przeciez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Dalila_ napisał(a):

Po co powielasz to i ciagniesz wątek

Bo wspominasz coś o kulturze osobistej a później piszesz, że w swoim domu to i tamto. Zero logiki w wypowiedzi. A powielać i ciągnąć też mogę i Tobie nic do tego. Ta twoja uwaga była akurat mało kulturalna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Grouchy napisał(a):

Bo wspominasz coś o kulturze osobistej a później piszesz, że w swoim domu to i tamto. Zero logiki w wypowiedzi. A powielać i ciągnąć też mogę i Tobie nic do tego. Ta twoja uwaga była akurat mało kulturalna.

Spoko. Ja widzę logikę ale wiem że ludzie widzą to co pisze jakby to był chiński. Nie robię tego specjalnie

No napisałam że w swoim domu może sobie robić co chce. Napisałam tylko że mi się taka szopka nie podoba bo dla mnie to profanacja. Jeez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Dalila_ napisał(a):

Nie robię tego specjalnie

No wiem - ADHD :P

Napisałam tylko że mi się taka szopka nie podoba bo dla mnie to profanacja

No ale profanować w domu swoim może do woli i nie jest to brak kultury osobistej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Grouchy napisał(a):

No wiem - ADHD :P

No ale profanować w domu swoim może do woli i nie jest to brak kultury osobistej.

Ale ja napisałam o ogólnych zachowaniach tego typu naszej populacji. Swoją drogą ciekawe jak to jest czy domeny publiczne też można pozwać o obrazę uczuć religijnych jak np wstawiają demotywatory albo memy np z papieżem:D

Albo jezusem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ćAle ja napisałam o ogólnych zachowaniach tego typu naszej populacji. Swoją drogą ciekawe jak to jest czy domeny publiczne też można pozwać o obrazę uczuć religijnych jak np wstawiają demotywatory albo memy np z papieżem:D

Albo jezusem

Jeśli wstawiają publicznie i celem tego jest obraza to oczywiście, że jest to profanacja i obraza uczuć.

1 minutę temu, You know nothing, Jon Snow napisał(a):

FB_IMG_1772632537947.thumb.jpg.31662db62e916cddfefb60d0944b4946.jpg

Ale śliczne!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi