Skocz do zawartości
Nerwica.com

Mam fioła na punkcie zwierząt !!!

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, bei napisał(a):

@Przemek_Leniak dzięki bardzo. O jajku nie słyszałam, to ciekawe. A co myslisz o warzywach, np. marchewka?

jak najbardziej tak acz raczej gotowane dla odmiany 😉
psy dobrze je trawią - nawet ziemniaki (te koniecznie gotowane) 
Owoce też - np jeden z moich psów uwielbia jabłka
z orzechami za to trzeba uważać - moje psy jedzą włoskie które same sobie zbierają zresztą ale one są mocno obciążające wątrobę także orzechów lepiej nie dawać
Pies w sumie może jeść to co lubi z pewnymi wyjątkami jak winogrona i rodzynki, kakao i czekolada, ksylitol bo te są dla nich trujące

Dietetyk mi zza pleców podpowiada że marchewka surowa jest lepsza bo gotowana ma wysoki indeks glikemiczny 😉

Edytowane przez Przemek_Leniak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic się u mnie na głębokiej wsi nie zmieniło 😶, koty żyją całkowicie na dziko, srają po polach, łapią myszy, selekcja naturalna. Dodatkowe zagrożenie ze strony ludzi - jeżdżą tu jak wariaci i co chwilę któryś przejechany. 

517118115_1276859834117267_2922809486701586139_n.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamówiłam dla młodej gryzaki: ser himalajski, poroże jelenia i patyk z drzewa kawowego. 

Nie jestem pewna czy po prostu jej to dać i niech sobie trzyma, dopóki nie zje (pojedynczo), czy dać na jakiś czas, zabrać i dać kolejnego dnia znowu.

Mam nadzieję, że będą dla niej bezpieczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nasza Sonia ma pierwszą cieczkę. Na razie z gryzaków dałam jej poroże jelenia, ale mam wrażenie,  że nie przypadło jej jakoś  super do gustu. Na pewno pasuje kupic jej kolejny szarpak, bo choć z poprzedniego który jej dalam został tylko węzeł z pentelką, to jest to ponoć jej ulubiona zabawka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Googlach się nie udało, więc próbuję tutaj.

❗❗❗

Warszawa i okolice - omijajcie szerokim łukiem przychodnię na Popularnej!!!!!!! To mordownia ❗ Mojej starszej psince  odmówili pomocy, bo lekarza od prześwietleń nie było wtedy, tylko że będzie jutro. Jutro!!!!! A moja psincia już nie mogła wytrzymać prawdopodobnego krwotoku wewnętrznego, żebra już jej puchły i się nienaturalnie wyginała z bólu 😭 Mama pojechała z nią do innej przychodni, ale psincia już wtedy konała 😭😭 I odeszła w autobusie 😭😭😭

Zbijają kasę na zwierzaczkach, itd, z resztą poczytajcie opinie o tej mordowni na Google, ale tych faktycznych, a nie podstawionych...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Herkules?

Miał ~pół roku jak do mnie trafił i już miał takie imię, więc je zostawiłem

10 minut temu, You know nothing, Jon Snow napisał(a):

Jaka to rasa?

Nebelung, ale troche skundlony, nie czystej krwi

11 minut temu, You know nothing, Jon Snow napisał(a):

Ten w Twoim avatarze to ten sam? 

Yes ma`am

Udostępnij tę odpowiedź