Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzienne Wrony - Nocne Darki (czynne 24 h na dobę) - cz. 2

Lord Cappuccino

Rekomendowane odpowiedzi

Fakt, dawno nie było adminki, tęskniłem Lilithka 😍

Patrzę w kalendarz i jutro przypadają urodziny jednej z użytkowniczek, na pewno złożę życzenia 😍

Nieakceptowalny jest kolor skóry matki boskiej w tymże kalendarzu - jest czarna jak węgiel 😕 Czarna madonna - kto kto ku*wa wymyślił? Każda porządna matka boska jest biała, mogę nawet zaryzykować warna za rasizm - precz z czarnymi matkami boskimi.

O, takie są ładne, matka boska lana :classic_smile:

mnbv.jpg.64b66b727dba53c8df491b9d2c7bee5a.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrony wstajemy, będziemy uczyć się chemii, na pewno nic już nie pamiętacie, a nauka lepiej wchodzi z memów, niż nudnych podręczników.

stylowi_pl_humor_54134765.jpg

Ciekawe czy mnie @Lilith zabije za pw, które do niej napisałem :D Możliwe, że nie, będziemy po kolei każdy pierwiastek omawiać.

Na pierwszy rzut idzie 

lithium_2_0.jpg

Broń jądrowa[edytuj | edytuj kod]

220px-Castle_Bravo_Blast.jpg

Próba jądrowa Castle Bravo, eksplozja bomby termojądrowej, w której deuterek litu był stosowany jako paliwo.

Lit-6 jest używany jako substrat do produkcji trytu oraz jako pochłaniacz neutronów przy fuzji jądrowej. Lit występujący w przyrodzie zawiera około 7,5% litu-6, z którego produkuje się czysty lit-6 poprzez rozdzielanie izotopów na potrzeby broni jądrowej[106]. Lit-7 używany jest natomiast w reaktorach jądrowych jako czynnik chłodzący[107].

https://pl.wikipedia.org/wiki/Lit#Broń_jądrowa

Inny przykład:

big_6a8b67684a80474cb3a5344679f2d5fd.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam 🙂 Kolejny piękny dzień (przynajmniej za oknem)... Kawy brak, jakoś nikt dziś nie pije, a herbata nadal tak samo smakuję jak wczoraj . Co się dzieję, że kiepsko u Ciebie? Fajnie, że zajrzałaś 🙂

Jak umrę, powiedzcie innym, że tego chciałam, tego pragnęłam, o tym śniłam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć!

U mnie też kiepsko z samopoczuciem....

Wolałabym mieszkać sama a musze mieszkać z teściami.. buu

Jeszcze w weekend czeka mnie msza świeta za rocznice ślubu teściów.

Jak ja to przetrwam help :(((

chodze boso po ulicy

Klozapol 300mg

Solian 800mg

Haloperidol 15mg

Pregabalina 150mg

Afobam 1mg doraźnie

Annuszka wylała olej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

43 minuty temu, Lilith napisał:

Ogólnie  dopadł mnie  nawrót  depresji. W sumie  męczę się  już  od kilku  miesięcy,  ale  dopiero teraz  zdecydowałam się na  leki. 

Niestety wraca nawet po wielu latach 😕 Leki są do d..., skutki uboczne jeszcze gorsze... (tu miało być coś pocieszającego, ale banałów już się tu wszyscy obecni nasłuchali/naczytali...) Trzymam kciuki by depresja szybko odpuściła tym razem na dobre

Jak umrę, powiedzcie innym, że tego chciałam, tego pragnęłam, o tym śniłam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam bana 😍  jest dobrze 😍 bede grau w gre i przydzieliłem użytkownikom następujące role

@Lilith specjalizacja czarna magia, zawodowo ochrania summonerkę 😎 Najseksowniejsza postać w grze :D 

52affdf4c1532f6cb90de11f18187af51155c119

@anemon - summonerka 😍

2698143-ffx-yuna-sending.jpeg

@Liber8 nieogarnięty blondyn, wygaduje bzdury, niewiele kuma z tej historii, dobrze macha mieczem, podkochuje się w summonerce i aspiruje do roli guardiana, tak by podobnie jak lilith zawodowo ochraniać przyzywaczkę.

d9019.jpg

@Lunaa szybka, zwinna blondyna, złodziejka - pierwszemu wrogowi w jaskini ukradła granat i nim w niego rzuciła :D 

Rikku.full.2207.jpg

Są wolne miejsca w grze, 3 postacie męskie do obsadzenia, Auron - najlepszy wojownik, jest dla pozostałych jak ojciec. Chętnie bym się w niego wcielił, ale wtedy nici z romansu z summonerką :lol: 

maxresdefault.jpg

Kimahri, nie jest człowiekiem, również zawodowo ochrania, dobrze mu idzie.

latest?cb=20100608195931

Wakka, podobnie nieogarnięty jak blondyn z mieczem, ma fajną rudą czuprynę, słabo gra w blitzball 

latest?cb=20160515195310

Jak ktoś sobie życzy objąć rolę Aurona, Kimahriego lub Wakki, pisać.

Jak sobie Lilith, anemon albo Lunaa nie życzą brać udziału w tej zabawie, to też pisać. Zacząłem już grać i zaraz będą screeny w temacie "w co teraz gracie" :D 😍:pirate:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rutynowe obowiązki z rana, potem trochę grałem - dostałem opieprz od Lilith, twierdzi, że moja głowa jest niezarażona jakąkolwiek wiedzą :pirate: Obraża mnie na każdym kroku, traktuje jak durnia, no i jak jej tu nie lubić? :mrgreen: 

Plany na następną część dnia, to słuchanie piosenki i analiza treści :classic_cool:

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wrony :D 

4 godziny temu, Lilith napisał:

Czyli @Liber8rozmawiales z jakąś  inną  Lilith, bo mnie nic na ten temat nie wiadomo.

W rzeczy samej :D Rozmawiałem z Lilith, która w oryginale nazywa się Lulu, rozmowa prowadzona była w grze komputerowej - Final Fantasy X :D 

Nie wiem co dokładnie mówią na ten temat przepisy RODO, ale nazwanie postaci fikcyjnej z gry, loginem realnej osoby z forum - nie jest chyba karalne? :D 
Lunie pasuje, Anemonka też nie widzi nic złego ;)
No ale do szefowej należy ostatnie słowo i jak mam przywrócić oryginalne imiona postaciom w grze, to tak uczynię.

Żeby mieć jasność sytuacji w 100%, oryginalne nazwy po lewej, a te które przydzieliłem po prawej:

Lulu - Lilith
Yuna - Anemon
Rikku - Lunaa
Tidus - Liber8

reszta niezmieniona

Wakka - Wakka
Auron - Auron
Kimahri - Kimahri

Rikku nie ma jeszcze w drużynie, dołącza później, choć pierwsze spotkanie następuje na samym początku gry, kiedy ratuje Tidusa i rzuca granatami w demona.
Jak dołączy Rikku, to moja drużyna będzie się składać z Lulu, Yuny, Rikku.
Hehe, każda z postaci ma na początku unikatowe cechy. Ja zamiast grać tak jak chcieliby twórcy gry, odpierd*lam trolerkę przykładowo:

Lulu - ma najsłabsze ataki fizyczne, jej broń to "maskotki" :D  zadają małe obrażenia wrogom, ale od czego są statusy? :D:D 
lista statusów
http://finalfantasy.wikia.com/wiki/List_of_Final_Fantasy_X_statuses

Wyposażam elegancko maskotkę we wszystkie wolne 4 sloty 4 ulubione statusy :D 
- Darkness 
- Silence
- Slow 
- Poison

Na słabszych wrogów czasem zadziała to 4/4. Czyli oślepiony, z zablokowaną magią, spowolniony i zatruty demon :D 
Ale przed oślepieniem, wyciszeniem, spowolnieniem, zatruciem, warto jest go okraść z przedmiotów. Tu wchodzi Rikku, przeważnie ma pierwszy ruch, jest z nich najszybsza ;)
Yuna się przygląda temu cyrkowi, rzuca pozytywne statusy, leczy białą magią, na bossów ma summony. 
Grałbym nimi trzema od początku do końca, ale Lulu i Yuna nie walczą pod wodą, także panowie też się przydają i trzeba im rozwijać umiejętności.
----

Nie wiem czy dziś będę grał, czuję sie ch*jowo, pomalowałem rano drzwi, na zielono. Farba to nie klej, ale po cholere ją wąchałem 😕 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry, dawno nie dawałam znaku życia, tyle się u mnie dzieje. Jest w porządku ☺ pracuję w tym zpchr, mieszkam na starym-nowym mieszkaniu. Psychicznie nawet stabilnie jak na mnie. Pozdrawiam Was serdecznie!!! @Lilith, zdrowiej tam... @Lunaa, dobre to było z tymi granatami ☺@Liber8, miałam nadzieję, że będziesz dalej śmieszkował na forum ☺

Nuże, wszyscy, którzy macie pragnienie, pójdźcie do wód, a którzy nie macie pieniędzy, pójdźcie, kupujcie i jedzcie! Pójdźcie, kupujcie bez pieniędzy i bez płacenia wino i mleko! (...) Nakłońcie swojego ucha i pójdźcie do mnie, słuchajcie, a ożyje wasza dusza, bo ja chcę zawrzeć z wami wieczne przymierze, z niezłomnymi dowodami łaski okazanej niegdyś Dawidowi! Jak jego ustanowiłem świadkiem dla narodów, księciem i rozkazodawcą ludów, Tak ty wezwiesz naród, którego nie znasz, a narody, które nie znały ciebie, będą śpiesznie podążać do ciebie przez wzgląd na Pana, twojego Boga, i przez wzgląd na Świętego Izraelskiego, gdyż cię wsławił. Szukajcie Pana, dopóki można Go znaleźć, wzywajcie go, dopóki jest blisko! (...) Bo myśli moje, to nie myśli wasze, a drogi wasze, to nie drogi moje - mówi PanLecz jak niebiosa są wyższe niż ziemia, tak moje drogi są wyższe niż drogi wasze i myśli moje niż myśli wasze.

Księga Izajasza 55, 1-9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 19.10.2018 o 14:30, Abigail_1Sm25 napisał:

miałam nadzieję, że będziesz dalej śmieszkował na forum ☺

Kiedyś nadejdą czasy, że będę normalny, ucywilizowany i poważny, naprawdę :pirate:

14 godzin temu, zzzzz napisał:

@Liber8 - wyobraźnia jest super ale zaczynam sie o Ciebie martwić :mrgreen:

Czemu? :D:D 

Rzeczywistość dzielimy jakby na 3 poziomy 
1. Realne życie - zanieczyszczenia, smród, choroby, rosnące ceny, monitoring na każdym rogu, życie w ciasnych klatkach - super, nie mam z nią problemu, uwielbiam 😍
2. Internet - ósmy kontynent, realni ludzie z punktu numer 1 spotykają się tam w różnorakich celach, fora, hejtowanie i wiele innych - do du*y miejsce, coraz mniej go lubię 😕 
3. Wirtualne światy w grach - Final Fantasy X to dobre miejsce, loginy osób z internetu (rzeczywistość nr. 2), które istnieją też w realnym świecie(rzeczywistość nr. 1), przeniknęły do gry (rzeczywistość nr. 3), zagmatwane ale łatwe do zrozumienia :D 

Stwierdziłem, że nie godzi sie tak pajacować, Tidus ma romans z Yuną, rzeczywistość wykreowana w Final Fabntasy X, mogłaby sugerować, że @Liber8 ma romans z @anemon a takiego nie ma, choć chciałbym żeby był :D 

To podwórko @Lilith i widzę, że też jej się to cyrkowanie nie podoba. Rozumiem Was wszystkich, jeszcze mnie nie poje*ało do końca.
Wrócę do oryginalnych nazw użytkowników i będę grał dalej. 

Trzymać się Wrony :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lilithka, odpowietrzam z ojcem kaloryfery. Woda dobita, grzeją, jest ciepło, ale ciepłej wody w kranie i pod prysznicem brak :classic_ninja: Potrzebny byłby dobry hydraulik, który wyjaśniłby zasadę działania i sposób jak to odpowietrzyć. 

W lecie był wymieniany jeden z kaloryferów i coś się rypnęło. 

Woda najpierw spuszczona, potem dobita, do bojlera, do kaloryferów, a ciepło z centralnego pieca nie ogrzewa wody w kranie i pod prysznicem.

To komplikuje sprawa, że podkowa z pieca kaflowego, kuchennego, wodę w łazience i kranie ogrzewa. 

Te systemy rur są jakoś połączone i mam rozpier*ol mózgu, czemu to nie działa. 

Skrócona wersja:

- kuchenny piec na drewno - ogrzewa wodę w kranie i pod prysznicem - wszystko ok.

- piec centralnego ogrzewania - ogrzewa wodę tylko w kaloryferach - nie ok, powinien ogrzewać wszystko, łazienka, krany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak w ogóle to napisałem do Lilith prywatną wiadomość, powinienem spalić się za to ze wstydu :classic_sleep: I jakby np. Lilith uznała opublikować pw które dostała, to nastąpi mój samozapłon, mam w wiadrze wodę do gaszenia, ale to nic nie da :D Jeszcze raz sory Lilithka :D 

"Problem" w tym, że nie żałuję tego co napisałem, bo to wszystko prawda :D Tak czy inaczej dzięki za odpowiedz. Cieszę się, że lepiej się czujesz. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lunaa nic nadzwyczajnego, był to zwykły list miłosny :D 

Każdy kto czasem czyta moje posty, wie, że mam podniesiony poziom fantazji. W liście było o snach, ogródkach, wspólnie spędzanych chwilach, przytulankach itd :D 

Lilith mnie odrzuciła, cieszę się, bo wiem na czym stoję. Nie dostałem bana, nadal mogę pisać, jak bym do niej nie napisał tego co myślę, to bym się zadręczał myślami, a co by było, a co by nie było...a tak jest jasność.

Potraktowała mnie w racjonalny i przyjemny sposób, szanuję. Fajnie że mogę dalej pisać, dalej komentować posty Lilith i obiecuję, że już z tego typu wybryk na jej skrzynce się nie powtórzy :classic_smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Umyłam włosy. Pachną

Oglądam tvn i pije ciepłą herbatke

Tak mi teraz dobrze.

A jutro stres :(

chodze boso po ulicy

Klozapol 300mg

Solian 800mg

Haloperidol 15mg

Pregabalina 150mg

Afobam 1mg doraźnie

Annuszka wylała olej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.