Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzienne Wrony - Nocne Darki (czynne 24 h na dobę) - cz. 2

Lord Cappuccino

Rekomendowane odpowiedzi

@Lunaa faktycznie jest to możliwe, mrówka wejdzie na drzewo, potem po linkach i prosto na mnie :mrgreen: 

Dlatego hamak będzie dwuosobowy, może znajdzie się kiedyś osoba towarzysząca, co mnie przed mrówkami obroni :mrgreen: :mrgreen:

169 zł taki hamak na aledrogo 🙂 

https://allegro.pl/amazonas-hamak-210x120-na-dwie-osoby-florida-aqua-i7481324575.html#thumb/1

Ps. to nie żadna reklama, zwyczajnie rozglądam się za hamakiem do 200 zł, mam ograniczony budżet.

a42ae26a470da927fdc98b34fb49

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@zzzzz :pirate:, Jak przeglądam niektóre zdjęcia "hamaków" to mnie aż głowa boli :pirate: Sprzedawcy reklamują swoje produkty w taki sposób, że... zresztą sami zobaczcie:

96dd0ed0428f9e02fc6613ea6065

9c4dbe854f74bc4d7c0084101d77

https://allegro.pl/hamak-dwuosobowy-aventura-canyon-la-siesta-i7202527545.html?fromVariant=7202504122#thumb/7

0a0ae079465aa0402fa2357338e4

https://allegro.pl/hamak-dwuosobowy-copa-mannschaft-blue-la-siesta-i7207955089.html#thumb/4

bbed0a9e47a0824d48ee599d2c25

https://allegro.pl/hamak-dwuosobowy-carolina-flowers-la-siesta-i7206288212.html#thumb/1

No dobra, przewrażliwiony jestem, w końcu musi ktoś leżeć w hamaku żeby jakoś to wyglądało, lepiej widzieć na zdjęciu jak działa w praktyce, niż samo płótno i linki.  

A że często do reklamy hamaków wykorzystywani są ludzie piękni, młodzi, opaleni, półnadzy, szczęśliwi, uśmiechnięci to już inna bajka :pirate:

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@zdrajca jasne że masz rację, ale przykładowo - wziąłbym pana spod budki z piwem i jego konkubinę. Ogolić się, umyć, solarium, makijaż, fryzjer, ciuszki, sztuczny uśmieszek i żule z pod biedry mogliby reklamować hamaki za 1150 na umowę o dzieło :D  Puszczam wodze wyobraźni po prostu, nie hejtujcie mnie zbyt mocno :D  

Debre do reklamy hamaków byłyby też @Lilith i @anemon :D Proszę tego nie traktować jako seksizm, prowokację czy inne podjazdy. 

Nie ma nic piękniejszego niż kobieta w kwiecie wieku w hamaku :mrgreen: Czuję, że Lilithka i anemonka nie będą złe, najwyżej złożą mi życzenia śmieci na fb, albo ban dożywotni :pirate:

Za zdjęcie Lilith albo anemon w hamaku oddam życie, serio :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie... ja nie mogę patrzeć na te reklamy hamaków....:oops:  jestem wrażliwy na kobiece piękno.... jest lato - moje zmysły są wyostrzone.... ,nie powinienem.... poprostu nie moge..... :hide::pirate:

9 godzin temu, Liber8 napisał:

Za zdjęcie Lilith albo anemon w hamaku oddam życie, serio :mrgreen:

oj @Liber8 tak łatwo oddajesz swoje cenne życie  -nie bierzesz pod uwagę że możesz się ciężko rozczarować ? ;)

W dniu 18.05.2018 o 11:44, Lilith napisał:

Tak naprawdę nie zna się tego człowieka, a napisać można wszystko. Można wykreować się tak naprawdę na każdego. .......................... W końcu jakby nie patrzeć - na każdym etapie poznania człowiek z Internetu może jednak okazać się gnomem, od którego lepiej się trzymać z daleka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@zzzzz zaszło nieporozumienie :pirate: Nie chodzi mi o patrzenie na Lilith w hamaku, tylko zdjęcie Lilith w hamaku - to spora różnica :mrgreen:

Widziałem nieraz zdjęcia Lilith, ale nigdy nie w hamaku, jak bym zobaczył ją w hamaku (najlepiej w ciuszkach, które kiedyś wyciągnęły jej koty z szafy), to wtedy mogę umierać :pirate:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kia_ sportage, bleee. Idzie się popłakać z frustracji, co? Znam to, pisałam Ci, że zdałam za 6. razem. Może faktycznie zmiana miasta pomoże. Mieli wprowadzać taki przepis, że w którymś momencie nauki możesz jeździć, ćwiczyć w normalnym aucie pod okiem kogoś bliskiego, który kilka lat ma prawo jazdy. Wiesz, czy to już obowiązuje, bo to mądry przepis moim zdaniem? Teraz już dobranoc, jutro przeczytam :classic_smile:

Nuże, wszyscy, którzy macie pragnienie, pójdźcie do wód, a którzy nie macie pieniędzy, pójdźcie, kupujcie i jedzcie! Pójdźcie, kupujcie bez pieniędzy i bez płacenia wino i mleko! (...) Nakłońcie swojego ucha i pójdźcie do mnie, słuchajcie, a ożyje wasza dusza, bo ja chcę zawrzeć z wami wieczne przymierze, z niezłomnymi dowodami łaski okazanej niegdyś Dawidowi! Jak jego ustanowiłem świadkiem dla narodów, księciem i rozkazodawcą ludów, Tak ty wezwiesz naród, którego nie znasz, a narody, które nie znały ciebie, będą śpiesznie podążać do ciebie przez wzgląd na Pana, twojego Boga, i przez wzgląd na Świętego Izraelskiego, gdyż cię wsławił. Szukajcie Pana, dopóki można Go znaleźć, wzywajcie go, dopóki jest blisko! (...) Bo myśli moje, to nie myśli wasze, a drogi wasze, to nie drogi moje - mówi PanLecz jak niebiosa są wyższe niż ziemia, tak moje drogi są wyższe niż drogi wasze i myśli moje niż myśli wasze.

Księga Izajasza 55, 1-9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry wieczór Nocne Istoty 🕧

W dniu 23.08.2018 o 22:27, Liber8 napisał:

Widziałem nieraz zdjęcia Lilith

skoro tak mocno sie przy tym upierasz... :smile:

to wtedy mogę umierać :pirate:

widzę że "wpadłeś jak śliwka w kompot" - nie ma już dla Ciebie ratunku 😍

23 godziny temu, kia_ sportage napisał:

Nie mogę opanować nerwów

Czesć Kia.  Jeśli mogę coś powiedzieć ,to wsiadając do samochodu musisz zostawić wszystkie stresy i zmartwienia za drzwiami...  - musisz sie skupić ja jeździe ,wyłapywaniu znaków itd.  Na pocz lista przedstartowa czyli : ustawienie fotela pod siebie i lusterek ,pasy ,zapalenie świateł ,jak deszcz to sama musisz wycieraczki włączyć ,można szybę uchylić jak gorąco itd.
Mało kto zdał za pierwszym razem -jest tu element LOSOWY jak w każdym egzaminie ;) więc nie zniechęcaj się.  Znajdz instruktora/kę  z którym dobrze ci sie gada i weź kilka dodatkowych lekcji -poproś o przerobienie tego z czym masz największy stres ,kłopot. Możesz poprosić instruktora żebyście jechali trasami "ulubionymi przez egzaminatorów" -oni znają takie trasy  i opanujesz te kruczki, oswoisz się z tymi miejscami.
Przede wszystkim musisz zostawić wszystkie stresy , zmartwienia ,obawy za drzwiami auta.

garsć przydatnych rzeczy:
http://oskduet.pl/egzamin/przerwanie

http://oskduet.pl/prawo-jazdy

http://oskduet.pl/egzamin/zdac-plac-miasto

http://oskduet.pl/egzamin/zdac-skrzyzowania-ronda

http://oskduet.pl/egzamin/zdac-przejazdy

Nie wszystko w internecie jest dobre -tutaj http://oskduet.pl/  jeśli chodzi o ronda to na tej stronie (z tego co pamiętam ) chyba sugerowali że można sobie zjechać w lewo lub zawrócić na rondzie zewnętrznym pasem -jest to błąd -więc trzymaj sie tego co uczył cie instruktor !  ale niektóre sytuacje mogą ci sie rozjaśnić
http://oskduet.pl/na-drodze
ale trzymaj sie tego co uczył cie instruktor i jego pytaj w razie wątpliwości !

Kolejny kruczek na którym odwalają mase ludzi na egzaminach to znak STOP ( B-20 ) -chodzi o to że koniecznie MUSISZ ZATRZYMAĆ SAMOCHÓD -nie możesz toczyć się 3km/h -niby nie jedziesz ale jedziesz -TRZEBA TAK ZATRZYMAĆ POJAZD W ODPOWIEDNIM MIEJSCU ŻEBY KOŁA CAŁKOWICIE PRZESTAŁY SIE TOCZYĆ ! -STOP TO STOP 🙂

http://oskduet.pl/nauka-jazdy/znak-stop-b20

tak więc weź kilka lekcji i daj sobie troszkę czasu a wszystko będzie dobrze.

zaschło mi w gardle od tego gadania :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kia_ sportage, chyba się powtarzam, ale... ja zdałam wtedy, kiedy olałam egzamin i przestałam się stresować, bo i tak nie zdam. Polecam 🙂

Nuże, wszyscy, którzy macie pragnienie, pójdźcie do wód, a którzy nie macie pieniędzy, pójdźcie, kupujcie i jedzcie! Pójdźcie, kupujcie bez pieniędzy i bez płacenia wino i mleko! (...) Nakłońcie swojego ucha i pójdźcie do mnie, słuchajcie, a ożyje wasza dusza, bo ja chcę zawrzeć z wami wieczne przymierze, z niezłomnymi dowodami łaski okazanej niegdyś Dawidowi! Jak jego ustanowiłem świadkiem dla narodów, księciem i rozkazodawcą ludów, Tak ty wezwiesz naród, którego nie znasz, a narody, które nie znały ciebie, będą śpiesznie podążać do ciebie przez wzgląd na Pana, twojego Boga, i przez wzgląd na Świętego Izraelskiego, gdyż cię wsławił. Szukajcie Pana, dopóki można Go znaleźć, wzywajcie go, dopóki jest blisko! (...) Bo myśli moje, to nie myśli wasze, a drogi wasze, to nie drogi moje - mówi PanLecz jak niebiosa są wyższe niż ziemia, tak moje drogi są wyższe niż drogi wasze i myśli moje niż myśli wasze.

Księga Izajasza 55, 1-9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 godzin temu, zzzzz napisał:

Widziałem nieraz zdjęcia Lilith

skoro tak mocno sie przy tym upierasz... :smile:

a co jest nie tak ze zdjęciami @Lilith jestem ciekawy! :105:

Witam ponownie! ;)

co dobrego? no jeśli już musicie to te złe też w ostateczności mogą być! :twisted:

no to kawa 1x! :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eeech, pewnie mu się nie chce 😑

Księga Izajasza 55, 1-9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak tam wrony? :classic_smile:

Meldunek nie jest wesoły - jako biedak, rolnik, trochę roboty ostatnio mam, a ostatnio popularnym zjawiskiem jest, że prace rolnicze zaczęły przeszkadzać turystom. 

Hałasują, zapach koszonego zboża im przeszkadza, obornika i w ogóle.  Najlepiej jakby rolnicy się wynieśli ze wsi, zaprzestali swoich prac i mieszkańcy miast mogliby spokojnie wypocząć na wsi :classic_smile:

Tylko jest mały problem, zabrakłoby żarcia w marketach, bo kto niby ku%wa by go tam dostarczył? :pirate:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Liber8 kiedyś czytałem o nowobogackiej rodzinie która przeniosła się na wieś i zaczęły im przeszkadzać pszczoły, które miały pasiekę w tej wsi, wiec zgłosili to do sądu, a sędzia nakazał likwidacje pasieki. 

"nerwice upaństwowić moderacje wypierdolić"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Śmiercionauta też o tym słyszałem,  to była głośna sprawa. Z tego co się orientuję, sąd mu nakazał usunięcie uli, ale nie wszystkich.

Cytat

Sąd Rejonowy w Wadowicach uznał, że pasieka działa prawidłowo. Jednak sąsiedzi odwołali się do Sądu Okręgowego w Krakowie, który zmienił wyrok. Pszczelarzowi z Jaszczurowej pozwolił zostawić tylko sześć uli, a resztę kazał zlikwidować.

http://krakow.wyborcza.pl/krakow/7,44425,21889980,sasiedzi-zadali-likwidacji-pasieki-sad-wydal-wyrok.html

Świat jest coraz bardziej chory, żeby nie powiedzieć popierd^&*(ny :evil: Dobrze, że nie mam pszczół. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry wieczór. Powiedzcie mi, ale szczerze, czy jestem pier***ta i krytykuję innych na forum itp.? Bo już głupieję, nic już nie wiem i mam wszystkiego dość.

Dziś od euforii do depresji, rzuć monetą. Świat jest piękny i wszystko cudowne, a potem wiadome myśli. Jak ja mam wszystkiego dość.

Edytowane przez Kleopatra

Księga Izajasza 55, 1-9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ekhm, to chyba jest delikatna odpowiedź: tak 🙂 Dziękuję Ci i przepraszam, trochę nie ogarniam samej siebie (podobno mam CHAD jednak. Ale oczywiście rodzice mówią, że wymyślam i jestem leniwa). A L4 przez "głowę" czy coś innego Cię rozłożyło? 🙂

Księga Izajasza 55, 1-9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kleopatra,  mam grypę i dlatego muszę leżeć w łóżku. Należę do grupy ludzi z forum, którym udał się pozbyć swoich problemów z głową. Też kiedyś miałem  wahania nastroju, diagnozę CHAD. Każdy psychiatra jakiego odwiedzałem wystawiał inną diagnozę.

"nerwice upaństwowić moderacje wypierdolić"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze, że "tylko" grypa 🙂 musiało Cię chyba mocno rozłożyć.

Ja od wielu lat mam depresję nawracającą. Ale teraz mam przepiękną manię (delikatnie już spacyfikowaną) i psychiatra powiedziała, że cały mój obraz od lat ułożył się jej w całość. Zresztą diagnoza jest dla mnie ważna, ale nie jakoś hiper, super, po prostu jestem pierdyknięta 😀

Księga Izajasza 55, 1-9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.