Skocz do zawartości
Nerwica.com

Wybory na prezydenta.

wiejskifilozof

Na kogo zagłosujesz w II turze?  

68 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na kogo zagłosujesz w II turze?

• Dudę
      34
    • Komorowskiego
      20
    • Na nikogo- pójdę na wybory, ale oddam "pusty" głos na znak protestu
      4
    • Na Magdę Gessler
      6
    • Nie idę na II turę wyborów
      13

Rekomendowane odpowiedzi

W jakich czasach my żyjemy, że trzeba ludziom wolność siłą wprowadzać ?
Przecież ludzie w swej masie nigdy wolności nie chcieli, woleli by pan o nich dbał . Starsi Polacy w większości tęsknią za PRL bo wtedy było pewnie i przewidywalnie choć biednie, podobna była tęsknota za panem gdy uwolniono chłopów od pańszczyzny. Hasła typu wolność dobrze brzmią na sztandarach, a w rzeczywistości lud pragnie chleba i i igrzysk a nie żadnej wolności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O demokracjo ! - ustroju w którym o losie kraju, narodu, decydują ociężałe umysłowo jednostki, których największym zmartwieniem jest to, czy Emilka z "Pierwszej Miłości" wróci na ekrany, bądź czy też mama nie zapomni kupić im batoników ... I nie chodzi mi tu o obrażanie detektywa - skądinąd bardzo sympatycznego gościa, ale o ukazanie na jego przerysowanym przykładzie owego problematycznego zjawiska, jakim jest przesąd demokratyzmu. Za sprawą setek podobnych jemu, bezmyślnie głosujących na PO-PiS-PSL-SLD, na pro-systemowych Bronków, Dudy, Jarubasów-Ogórasów, władza ludowa, te kurwy, nie muszą nawet specjalnie starać się o fałszowanie wyników wyborów. Bo właśnie istotą owej manipulacji jest wmówienie tym wszystkim nieświadomym politycznie, nieznającym się na historii, ekonomii, prostym ludziom, jakoby byli oni "suwerenami", jakoby głosując na podsunięte im przez reżimowe media alternatywy wyborcze, spełniali swój "obywatelski obowiązek" - dzięki czemu rozsądne głosy tracą na znaczeniu ...

Apeluję do Wszystkich niezdecydowanych - głosujcie na kandydatów anty-systemowych !!! Korwin, Kukiz, Braun - wedle uznania. Obecne wybory prezydenckie, jak i przyszłe wybory parlamentarne są o tyle ważne, że mogą być tymi ostatnimi - bo wygląda na to, że jeżeli nic się nie zmieni, za kilka lat państwo polskie przestanie istnieć ...

Apel wysłany.A co jest złego w demokracji ? Wytłumacz.Spójrz na Kanadę,Niemcy,Holandię.Tam jest demokracja.Czego chcesz ? Dyktatury ? Ja za Hitlera,Franco,Ustaszy ? Chcesz trafić do obozu ? Za jedno słowo ? Przeciw władzy ? W demokracji piszesz co chcesz i jedyna kara może być ban.W dyktaturze byłbyś albo w obozie albo w kostnicy-jako wróg ludu.Pomyśl o tym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Braun -oszołom pierwszej klasy.Ale czy to nie dziwne,forum dla chorych psychicznie Braun wygrywa.

Przecież on nawet procenta nie zdobędzie a na forum też jakoś popularności wielkiej nie ma, może Nieboszczyk na niego zagłosuje bo chcę przecież zbudować strzelnice przy każdym kościele. :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carlosbueno, http://grzegorzbraun2015.pl/

"

Program wyborczy

1/ WIARA, RODZINA, WŁASNOŚĆ – to trzy wartości kardynalne, na straży których stać ma głowa państwa i których bezpieczeństwo gwarantować powinna NOWA KONSTYTUCJA.

2/ ŻYCIE ludzkie powinno być chronione na wszystkich etapach istnienia.

3/ WOLNOŚĆ OSOBISTA może być urzędowo ograniczana tylko wyjątkowo – poza wypadkami ewidentnych przestępstw, wyłącznie tam, gdzie w grę wchodzi BEZPIECZEŃSTWO PAŃSTWA.

4/ WOLNOŚĆ GOSPODARCZA winna podlegać szczególnej ochronie. Państwowe kartele i piramidy finansowe należy zlikwidować.

5/ Należy UPROŚCIĆ i OBNIŻYĆ PODATKI – jednocześnie z redukcją wydatków budżetowych, redukcją administracji i radykalnym uproszczeniem procedur.

6/ KARA ŚMIERCI powinna grozić mordercom i zdrajcom stanu.

7/ PRAWO DO POSIADANIA BRONI jest prawem naturalnym wolnych Polaków.

8/ WOJSKO POLSKIE, POLICJA, SŁUŻBY i SĄDOWNICTWO – to trzy dziedziny, na których modernizacji powinnny skupić się działania państwa.

9/ W polityce zagranicznej trzeba kierować się suwerennym realizmem – wobec partnerów zagranicznych należy starannie egzekwować zasadę wzajemności. Wobec wojny ukraińskiej pilnie zadeklarowac należy NEUTRALNOŚĆ.

10/ W imię TRADYCJI CYWILIZACJI ŁACIŃSKIEJ i POLSKIEGO INTERESU NARODOWEGO należy zdecydowanie przeciwstawić się inwazji ideologicznej, propagandzie dewiacji i obcym roszczeniom kolonizatorskim."

Nie czuje się katolikiem,lubię mieć coś na własność.

Jestem za prawem do aborcji.

Jestem za wolnością.Ale nie za samowolą.

Gospodarka.Wolnorynkowy.Ale z osłonami socjalnymi.

Podatki za mnie ZUS płaci.

Nie dla kary śmierci.

Broń ? Za dużo w naszym kraju debili by im dawać brań do ręki.

Nie ten pan, to nie mój kandydat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem lepszą opcją w 1 turze jest poparcie antysystemowca. Najlepszą i najbardziej rozpoznawalną propozycją jest Kukiz bo ma chyba najrozsądniejsze postulaty.

Druga tura i tak będzie choćby reżim media i prezydent się dwoiły i troiły to nie da się tego uniknąć.

Mocny antysystemowiec Kukiz to dobry zapas na II turę bo chciał czy nie chciał bęzie musiał albo opowiedzieć się za Dudą albo nie powiedzieć nic bo Komora wiadomo że nie poprze.

Wtedy w drugiej turze wybieramy między zmianą a reżimem WSI niszczącym, zubożającym kraj podwyższającym zwykłym ludziom wiek emerytalny i kradnącym ich oszczędniści na emerytury. Do tego Komór jak ognia boi się debaty z Dudą bo wie że nie jest takim dobrym oratorem jak Tusk a i wszystkie jego złe decyzje zostaną wyciągnięte.

Wybór raczej prosty. Trzeba zmiany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko to wszystko jest na kredyt, później trzeba bedzie to wszystko spłacić. Podam jedną liczbę która może w końcu uświadomi Tobie skalę problemu. Odsetki od naszego długu aktulanie w skali roku wynoszą:

53 782 650 917 zł

Prawie 54 miliardy złotych na same odsetki, ale Ty nadal będziesz twierdził że wszystko jest oki. To jaK politycy którym leje się na głowe a oni twierdzą, że to deszcz pada. A może mi powiesz, że jutro nie nadejdzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

53 782 650 917 zł
Przy długach innych niby to bardziej rozwiniętych krajów to nic, Japonia ma ponad 10 bln dolarów amerykańskich długu. Oczywiście nie pochwalam zadłużenia ale tak wygląda dzisiejsza gospodarka światowa i niewiele z tego kumam bo w klasycznej ekonomii to się nie mieści bo w takim wypadku większość państwa świata powinna ogłosić bankructwo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na drugą turę nie pójdę jeśli będzie tam do wyboru Duda lub Komorowski. Nie mam zamiaru glosować na mniejsze zło.
Możesz pójść, nie zaznaczyć żadnej opcji. Wtedy głos będzie nieważny, ale do statystyk liczony, jeśli oczywiście nikt nie sfałszuje wyników :mrgreen: Ja tak właśnie zrobię :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carolsbueno czyli jak sąsaid ma długi to i my powinniśmy mieć?

Japonia ma 10 bln długu- PKB Japonii 4 900 000 000 000 000 000 000

Polska ma 2 bln długu- PKB Polski 525 000 000 000

o czym my tu mówimy i co porównujemy??????????? trzeba mieć naprawde dystans do tego świata bo jest dobrze popieprzony, ja mam problemy ze sobą, ale kuźwa nigdy bym nie wziął kredytu na basen i kort tenisowy wokół domu przy dochodach 1,200 zł.

nasz dług w przeciągu 10 dni wzrasta 1 miliard, czyli miesięcznie 3 miliardy więcej długu :brawo:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carolsbueno czyli jak sąsaid ma długi to i my powinniśmy mieć?

o czym my tu mówimy i co porównujemy???????????

No ale przecież Japonia ma dług na poziomie 230% rocznego PKB a my oficjalnie 56% PKB.

http://natemat.pl/1469,dlugie-dlugi-na-swiecie-kto-pozyczyl-najwiecej

Nie jestem zwolennikiem zadłużania kraju ale czemu Polacy masowo wyjeżdżają do jeszcze bardziej zadłużonych Niemiec, UK czy Irlandii.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to kłamstwo Japonia nie może mieć 100 000 000 razy większego PKB od polski ba cały świat nie ma tyle co tu napisałeś, chyba ci się zera pomieszały.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_pa%C5%84stw_%C5%9Bwiata_wed%C5%82ug_PKB_nominalnego wg tego Polska ma tylko nieco ponad 10 krotnie mniejsze PKB od Japonii a nie z 9 zerami różnic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja brałem źródło z tąd https://www.google.pl/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gdp_mktp_cd&idim=country:JPN:CHN:KOR&hl=pl&dl=pl

Zródłem ponoć jest Bank Światowy.

Skoro tak, to powinniśmy brać jak najwięcej na kredyt, wtedy zaczną przyjeżdzać do nas.

Ja jestem za kredytami ale rozsądnymi. U nas w mieście 17 tys. gdzie bezrobocie wynosi 40% wybudowano basen, któy rocznie przynosi straty w wysokosci 200 tys złotych. Urzędnicy i ich dzici mają rabaty i bony, inni nie przychodzą bo ich najczesciej nie stać. Dlaczego musimy bogatszym sponsorować basen?

mój błąd, poprostu linia liczy jako 4, 900 bilionów, a tak naprawde to jest 4,9 biliona :D

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja brałem źródło z tąd https://www.google.pl/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gdp_mktp_cd&idim=country:JPN:CHN:KOR&hl=pl&dl=pl

Skoro tak, to powinniśmy brać jak najwięcej na kredyt, wtedy zaczną przyjeżdzać do nas.

Cos ci się z zerami pomieszało przecież na tej stronie co podajesz jest niecałe 6 bln a Polka ma 0,5 bln rocznego PKB.

Przecież ja nie pochwalam brania na kredyt sam bym nigdy nie wziął kredytu ale ludzie na zachodzie ( nie chodzi mi tylko o państwa) są często jeszcze bardziej zadłużeni niż u nas po prostu taki typ gospodarki i rozdmuchanej konsumpcji dominuje i wcale mi się to nie podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta,k tylko ja wczesniej nie wchodziłem na wykres, a czytałem bezpośrednio z googla a tam jest 4,900 bilionów a na linii 4,9 biliona, poniosło mnie.
bo po angielsku bilion to miliard. A co do PKB to Polska ma całkiem wysoki ale indywidualne dochody Polaków stanowią tylko 30% podczas gdy w UK ponad 60% i tu jest problem. Jak to jest że w UK mają 36 tys dolarów na głowę w Polsce 23 tys a zarobki różnią się 3-4 krotnie a i pomoc socjalna dużo większa tam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.