Skocz do zawartości
Nerwica.com

Gdzie opłaca się mieszkać?

Flora3

Rekomendowane odpowiedzi

w jakim polskim mieście opłaca się mieszkać? Gdzie są tanie mieszkania(wynajem)? Gdzie łatwiej o pracę?

czy zamieszkanie w mniejszym mieście to dobry pomysł ?

marzy mi się wyprowadzka z krakowa.

"Ogólnie mówiąc - life is brutal

Poza tym wszystko doskonale... "

absenor

sertralina

xanax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi też się marzy małe miasteczko ... już mam nawet jedno upatrzone :105:

Nie widzę żadnych plusów mieszkania w dużym mieście ... poza anonimowością i większą szansą na znalezienie pracy ( do której i tak trzeba doliczyć przynajmniej godz. na dojazd, stojąc w korkach :pirate: )

Nie zamierzam się pod nikogo ustawiać, zamykać gęby, bo innym coś się nie podoba i brać na klatę czyichś zażaleń. Jestem sobą i sobą zamierzam pozostać.

Gdybym mówił językami ludzi i aniołów,

a miłości bym nie miał,

stałbym się jak miedź brzęcząca

albo cymbał brzmiący.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wroclaw jak na duze miasto jest tani i jesli tylko styknie wynajem pokoju to spokojnie dasz rade

f20.0 f42.2 g40

kweta 100

akineton 2

klorazepan 20

propranolol 30

abilify 30

solian 400

potas 540

klonik 2 okazjonalnie

depakine chrono 600

always remember you're someone's reason to smile

because you're a joke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w jakim polskim mieście opłaca się mieszkać? Gdzie są tanie mieszkania(wynajem)? Gdzie łatwiej o pracę?

czy zamieszkanie w mniejszym mieście to dobry pomysł ?

marzy mi się wyprowadzka z krakowa.

W Łodzi jest stosunkowo tanio ale z kolei o pracę już nie tak łatwo (chociaż akurat z tym jest coraz lepiej) Wrocław i jak na razie to tyle. Co do wyprowadzki do mniejszych miast to są 2 możliwości. 1. Albo zaszyć się w jakimś mniejszym mieście szukając czegoś pod swoim kątem jeśli chodzi o kwestie zawodowe.2. Zaszyć się w mniejszym"tańszym" mieście/miasteczku z dobrym dojazdem obok znacznie droższego miasta w którym zamierza się pracować. Minusem tego jest jedynie to że długo się takie rzeczy załatwia ale u mnie to już sprawdzona metoda:). Nie wiem czy skłoniłem do większej refleksji ale zawsze jakiś wariant.

Ból fizyczny ma w sobie tyle dobrego, że jeśli przekroczy pewną granicę, zabija. Ból psychiczny, kiedy boli nas serce, zabija nas codziennie od nowa, jednak ciągle żyjemy. Paulo Coelho

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szwajcaria, Norwegia, Luksemburg na pewno nie Polska bo tu ludzie z braku perspektyw i smutku umierają. :mrgreen:

Póki co część ludzi jeszcze żyje, o czym świadczy ich aktywność na forum :pirate:

Nie zamierzam się pod nikogo ustawiać, zamykać gęby, bo innym coś się nie podoba i brać na klatę czyichś zażaleń. Jestem sobą i sobą zamierzam pozostać.

a miłości bym nie miał,

albo cymbał brzmiący.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Póki co część ludzi jeszcze żyje, o czym świadczy ich aktywność na forum :pirate:

na forum to ostatnie niedobitki

jeśli patrzysz na zachowanie drugiego człowieka i nie widzisz w nim piękna jego niezaspokojonych potrzeb, które stara się zaspokoić, to nieuważnie patrzysz.

jeśli mam ochotę krytykować, oceniać, jeśli czuję złość, to jest duża szansa, że patrzę tylko po wierzchu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napewno w Keflaviku.blisko na lotnisko,ciekawa robota,zdrowe żarcie i nie istnieje ryzyko złapania nerwicy czy depresji.

psychicznie chorzy i upośledzeni intelektualnie umierają samotnie.podobnie jak narkomani.narkomani umierają w jakimś śmierdzącym sraczu a psychicznie chorzy i upośledzeni intelektualnie umierają za murami obozów psychiatrycznych we własnych odchodach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cognac, czyś Ty oszalała :hide: ???

a miłości bym nie miał,

albo cymbał brzmiący.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaa ... w Bielsku są widoki ... ale tylko na góry :lol:

a miłości bym nie miał,

albo cymbał brzmiący.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaa ... w Bielsku są widoki ... ale tylko na góry :lol:

Mam rodzinę tam i im finansowo powodzi się bardzo dobrze, jak im powiedziałem ile zarabiam to mi powiedzieli że u nich to nie możliwe tak mało zarabiać ale oni obracają się w klasie średniej a może i zahaczają o wyższą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi