Skocz do zawartości
Nerwica.com

WENLAFAKSYNA (Alventa, Exyven, Efectin ER, Efevelon SR, Faxigen XL, Faxolet ER, Lafactin, Oriven, Prefaxine, Symfaxin ER, Velaxin ER, Venlafaxine Aurovitas/ Bluefish XL, Venlectine)

Miss Worldwide

Ankieta  

7 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wenlafaksyna pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      5
    • Nie
      1
    • Zaszkodziła
      1

Rekomendowane odpowiedzi

37 minut temu, daammk1 napisał(a):

Miało być zmniejszenie wwnla i dołożenie paro, a jest dołożenie paroksetyny 😑

Zobaczymy czy coś da

Mnie teraz ciekawi Twój przypadek :D To po co paro jak już na samej wenli było git

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

22 godziny temu, shadow_no napisał(a):

:(

No to paro działa jak szczotka, co je wymiata. Oby szybko zaskoczyła.

Dziwne jednak trochę to połączenie bo wenli spora dawka

Dziwne, bo sam sobie wymyśliłem 🤐 Chciałbym żeby wwnla działała jak wenla, tylko dodatkowo odrobinę na lęki. 

Dzięki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, daammk1 napisał(a):

Niespodziewanie skończył mi się lek. Ktoś z Wielkopolski na 4 tabletki na pożyczenie wenlafaksyny?😛

Albo wie jak na szybko załatwić?

W aptece której realizowałes ostatnio receptę na wenle ma obowiązek ci wydać jedno opakowanie w takich sytuacjach. Ale ja kiedyś tak poprosiłam to mi odmówiła xD możesz iść na izbę jakiegokolwiek szpitala psych raczej tam kolejek nie ma, wziąć receptę i podpisać odmowę przyjęcia na oddzial

No albo idź do rodzinnego po receptę, masz kolejki u siebie? 

1 godzinę temu, daammk1 napisał(a):

Niespodziewanie skończył mi się lek

Tak też tak mówie 🤣🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, Dalila_ napisał(a):

W aptece której realizowałes ostatnio receptę na wenle ma obowiązek ci wydać jedno opakowanie w takich sytuacjach. Ale ja kiedyś tak poprosiłam to mi odmówiła xD możesz iść na izbę jakiegokolwiek szpitala psych raczej tam kolejek nie ma, wziąć receptę i podpisać odmowę przyjęcia na oddzial

No albo idź do rodzinnego po receptę, masz kolejki u siebie? 

O, dzięki! Muszę poczytać o tym wydawaniu w aptece zanim się wybiorę. 

U rodzinnego nie wiem, bo ostatnio paręnaście lat temu byłem 🙂

"Tak, apteka (farmaceuta) może wydać lek na receptę bez fizycznej recepty pacjenta, ale wyłącznie w sytuacji nagłego zagrożenia zdrowia lub życia. W takim wypadku farmaceuta wystawia tzw. receptę farmaceutyczną na najmniejsze dostępne opakowanie leku. [1, 2, 3]"

Sam nie wiem czy by wydali. A Tobie Dalila jakiego leku nie chcieli wydać?

Edytowane przez daammk1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, daammk1 napisał(a):

"Tak, apteka (farmaceuta) może wydać lek na receptę bez fizycznej recepty pacjenta, ale wyłącznie w sytuacji nagłego zagrożenia zdrowia lub życia. W takim wypadku farmaceuta wystawia tzw. receptę farmaceutyczną na najmniejsze dostępne opakowanie leku. [1, 2, 3]"

Farmaceuta może Ci wystawić receptę farmaceutyczną, ale to jest płatne ok. 30-50zł w zależności od apteki. Tak leku bez niczego Ci nie wyda na pewno, bo to nie jest stan zagrożenia życia i wenla nie jest lekiem ratującym życie.

EDIT: no i musisz iść wtedy do apteki w której na zmianie jest akurat magister farmacji bo technik farmaceutyczny nawet recepty Ci nie może wystawić.

Edytowane przez Noire Panthere

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Noire Panthere napisał(a):

Farmaceuta może Ci wystawić receptę farmaceutyczną, ale to jest płatne ok. 30-50zł w zależności od apteki. Tak leku bez niczego Ci nie wyda na pewno, bo to nie jest stan zagrożenia życia i wenla nie jest lekiem ratującym życie.

Dzięki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 minut temu, daammk1 napisał(a):

No to prawda ja zawsze miałam problem jak szłam po tabsa po, to nigdzie nie było technika farmacji w aptekach na zmianie, mimo że prawnie chyba być powinien mi się zdaje. Serio płatna jest recepta farmaceuty? Lol śmiech na sali. Mi nie chcieli wydać albo pregi albo wenli ale wydaje mi się że kiedyś ktoś mi wydał... wydaje mi się że wenli, po prega poszłam na izbę przyjęc. Na izbie wypiszą ci tylko powiedz że ci brakło całkiem i źle się czujesz i wgl 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi