Skocz do zawartości
Nerwica.com

WENLAFAKSYNA (Alventa, Exyven, Efectin ER, Efevelon SR, Faxigen XL, Faxolet ER, Lafactin, Oriven, Prefaxine, Symfaxin ER, Velaxin ER, Venlafaxine Aurovitas/ Bluefish XL, Venlectine)

Miss Worldwide

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, zburzony napisał:

No cóż, ja wcale nie uważam że to jak się "samoleczę" jest słuszne i dobre, na pewno też nikomu tego nie polecam. Generalnie jest to jakiś spadek po latach ćpania ale też moja cecha osobowości czy tam charakteru. Gdyby nie chodziło o mnie to wręcz odradzał bym takie branie leków. Ale jeszcze jedna rzecz to to że kiedyś niesamowicie szybko i intensywnie zadziałała na mnie duloksetyna i od tego czasu wiem że jest możliwe że lek zadziała praktycznie od razu. Mój dr swoją drogą też uważa że jeśli lek szybko nie daje dobrego efektu to nie ma sensu go brać, chyba przesadza ale cóż, co lekarz to opinia. Także ja przy swoim hobby pozostanę;)

Przy neuroleptyku to raczej średnio odczuwa się działanie innych leków. To tak jakbyś strzelał z pistoletu w to co strzela czołg, gdzie czołgiem jest amisulpryd a pistoletem wenlafaksyna. Neuroleptyki to są prawdziwe psychotropy na choroby psychiczne i czuć ich działanie, a sraie i snraie to są cukiereczki na zaburzenia psychiczne utrudniające normalne funkcjonowanie. Biorąc neuroleptyk nie poczujesz docelowego działania innych leków. Wiem, bo na neuroleptyku wchodzę i schodzę z 300mg wenli z dnia na dzień i nic nie czuje, ale i nie czuje też poprawy tylko stan zawieszenia który ten neuroleptyk utrzymuje. Dlatego też staram się go unikać ostatnimi czasy bo nie mam paranoi żeby go stosować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, zburzony napisał:

Neuroleptyki to może i są armaty ale nie wszystkie i w zależności od dawki, dla mnie są dobrym uzupełnieniem terapii wenlafaksyną, konkretnie amisulpryd i arypiprazol w niskich dawkach.

Czyń jak uważasz, aby było dobrze:) mnie seduje już 300mg , a dopiero parę dni na takiej dawce jestem hmmm, chyba trzeba będzie zrobić offf, bo i teraz na głowie tyle nie mam, sezon powoli dobiega końca, a mi całkiem w pipę się w głowie poukładało. Może zejdę na podtrzymującą, a jak będzie ok to i całkiem zeskoczę z leków. Mi już nie chce się ich brać, tłumią moją osobowość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, zburzony napisał:

Ja właśnie tego szukam, moja osobowość jest taka że lepiej ją tłumić.

Rozumiem, moja też. Mam sporo za sobą, wyroki też, inny pogląd i swoje nietykalne wartości. Socjopatia z przejawami agresji, sterydy swoje zrobiły. Ogólnie miś, ale jak ktoś wykracza przeciwko mnie, no to z misia robi się niedźwiedź i mi tego brakuje, bo którego leku bym nie brał, to po pewnym czasie, mnie seduje. Kastruje mój temperament, dlatego też spróbuje zejść na minimum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie nigdy nie przywiązywałem wagi do dawkowania podawanego w ulotkach leków, ale zaciekawiło mnie w ulotce wenlafaksyny dawkowanie na depresję do 375 mg a przy zaburzeniach lękowych tylko 225. To pewnie oznacza że nie udowodniono lepszego działania przeciwlękowego powyżej tej dawki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem na wenli w sumie od jakiegoś miesiąca ponad z czego leci mi 3 tydzień na 150 mg. Nie wiem co jest grane ale łapią mnie jakieś dziwne odrealnienia, jakby nasiliła mi się derealizacja. Pojutrze wizyta u lekarza może coś wymysli. Wydaje mi się że to od wenli bo na czysto takich odrealnienie nie mam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 godzin temu, Dalja napisał:

Mi nowa lekarka polecila nie rozdzielac 300 mg zazywac na raz zeby bardziej pobudzalo a nie zamulalo

No to ją chwalić. Ja jak brałem 150 rano i 150 na wieczór to sedacja była jak po samej sero, a jak łykałem 300 rano to miała zupełnie inne działanie, było trochę wytrzeszczu, niekiedy nawet pożądanego:) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

42 minuty temu, DEPERS napisał:

No to ją chwalić. Ja jak brałem 150 rano i 150 na wieczór to sedacja była jak po samej sero, a jak łykałem 300 rano to miała zupełnie inne działanie, było trochę wytrzeszczu, niekiedy nawet pożądanego:) 

Chwalic, a pomyslec ze 3 lata bralam podzielone. Zastanawiam sie czy nie zrobic tak samo z prega ze polaczyc 300 na noc. Wytrzeszcz bylby u mnie ciagle pozadany haha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, EwaC napisał:

Hej, tfu tfu, chyba dobrano mi leki. Do 150 wenli 150 sulpirydu podzielonego na 2 dawki. Zobaczymy ale odpukac, jest lepiej. 

Zobaczysz jak po sulpi cycochy napuchną, mmmmm:) zerknij czasami jak prolaktyna, no chyba, że nie chcesz już dostawać okresu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

30 minut temu, serotoninowiec napisał:

Znajomy zaczął po tym leku grać w automaty tak mu podniosło dopaminę.

To jest w skutkach ubocznych. Hiperseksizm i uległość do nałogów:) , ale ja jestem panem swojego życia i robię co chcę, a nie to co mi się chcę:) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 godzin temu, zburzony napisał:

@DEPERSkabergolina wyłącznie na receptę jest? A czy dla ludzi ze skłonnością do nałogów nie jest ona niebezpieczna?

Nic nie jest wyłącznie na receptę, wystarczy chcieć:) , ale ogólnie na receptę. Może trochę jest, nawet w ubotach to ma napisane. Mi pasuje, bo ja mam silną głowę nie ulegającą pokusom. Potrafię się zaspokoić jej działaniem i nie rozwijam jej potencjału w innym kierunku niż ten który mnie zadowala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi