Skocz do zawartości
Nerwica.com

AFERA TAŚMOWA 2014

chester

Rekomendowane odpowiedzi

Mi się znudziły ;)

Dość żartów,podobno to jakiś biznesmen z branży węglowej chciał zaszkodzić premierowi.Bo premier,chciał ukrócić oszustwa przy handlu węglem.Jeżeli to prawda,to panie premierze szacunek.

I coś jeszcze to nie Polska jest państwem upadłym,tylko politycy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo premier,chciał ukrócić oszustwa przy handlu węglem.Jeżeli to prawda,to panie premierze szacunek.

Tusk? Ukrócić? Wolne żarty :D

Chyba dlatego, że ten cały biznesmen nie chciał pewnie odpalic działy przy przekrętach na węglu dla wysokich państwowych decydentów.

Oni zatem nakazali go ścigac jako "tłustego misia" (tak jak Jakubasa). On kupił od kogoś nagrania i w ramach zemsty dał je do Wprostu do publikacji. :yeah:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

INTEL 1, ja zadałem sobie trud, który mało ludzi sobie zadaje czyli poczytałem mądre i piękne rozmowy Sienkiewicz-Belka, Graś-Krawiec, Sikorski-Vincent.

Te rozmowy są PRZERAŻAJĄCE. Ci ludzie tak zawłaszczyli państwo, tak kręcą lody, tak mają w du*** Naród, gospodarkę i kraj, że to przeraża kto nami rządzi. Interesuje ich tylko rządzenie, siedzenie przy korycie. Boją się jak ognia zwycięstwo PiSu bo wiedzą, że gdyby tak było to czeka ich kryminał za te wszystkie przekręty. Dlatego zrobią każdy szfindel nawet złamią konstytucję by nie utracic władzy i by PiS nie wygrał.

Co to za banda złodziei i oszustów oraz kto na to bydło głosował?

O rozmywaniu już pisałem. Dla przypomnienia sam siebie zacytuje :mrgreen:

Jak widac "Ruszyła maszyna, już nikt nie zatrzyma, kto wejdzie pod koła ten uciec nie zdoła.."

Mainstream już zaczął wygładzać aferę. W TVN24 non stop widać jedynie nagłówek "Kto podsłuchiwał?". Bronek od całej sprawy się wypioł.

Donek stwierdził, że niech sie wali niech się pali on nikogo nie zdymisjonuje

Nawet Głos ludu Kłopotek, który jeszcze w niedziele mówił, że jedynym wyjściem dla rządu jest dymisja. Dzisiaj już jest wygładzony, mówi jak wszyscy z PSL itd., że w sumie to "chcą wziąć odpowiedzialność za państwo" czytaj z politycznego na nasze: "jeszcze nie jesteśmy gotowi by nas odstawić od koryta".

Jeśli nie wyjdą kolejne coraz to mocniejsze taśmy to istnieje możliwość, że sprawa rozejdzie się po kościach choć platformie poparcie powinno mocno spaść. Twardy elektorat lemingowy jak oceniają politolodzy to tylko 15%.

:blabla:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chester, teraz narracja jest taka:

Bo premier,chciał ukrócić oszustwa przy handlu węglem.Jeżeli to prawda,to panie premierze szacunek.

Tusk to bohater. Nic się nie stało. Złoczyńcy złapani. Żyjemy w kraju szczęśliwości.

KABARET! :twisted:

P.S. Choc spadek notowan PO cieszy :mrgreen:

-- 25 cze 2014, 11:01 --

Politycy obiecali dać nam spokój na wakacje.Z tą aferą.

Dali spokój bo chcą by sprawa przycichła. Tusk chce to wziąśc jak pozostałe afery czyli na przeczekanie.....by zatrzymac spadek poprcia.

Jak bardo naiwnym można byc? :hide:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Politycy obiecali dać nam spokój na wakacje.Z tą aferą.

To na serio czy jaja sobie robi?

MASAKRA:)

-- 25 cze 2014, 11:36 --

Mi się znudziły ;)

Dość żartów,podobno to jakiś biznesmen z branży węglowej chciał zaszkodzić premierowi.Bo premier,chciał ukrócić oszustwa przy handlu węglem.Jeżeli to prawda,to panie premierze szacunek.

To też dobre - Tusk= bohater :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra, ale o co chodzi? Czy coś tutaj nowego wypłynęło? Bo oprócz rozmowy Nowaka, to ja tu żadnego skandalu nie widzę. Ot zwykła rozmowa dwóch gości na tematy państwowe. A Sikorski co powiedział? Racji nie ma? Zawsze miałem dla niego wiele sympatii i jak na razie nic tego nie zmienia. Sojusz z USA nie istnieje, bo gdyby istniał, już dawno mielibyśmy bezwizowy ruch między państwami. Polacy to dziwny naród.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieję,że to prawda.

Nadzieja wiadomo czyją matką jest....

Z perspektywy ciemnego ludu naszą jedyną nadzieja jest to by w końcu ci ludzie z układu rządzącego trafili za kraty. :roll:

-- 25 cze 2014, 12:50 --

Carlsberg radze przeczytac te rozmowy dogłębnie. Sczególnie rozmowę Graś-Krawiec.

Jest najgorsza ze wszystkich....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z perspektywy ciemnego ludu naszą jedyną nadzieja jest to by w końcu ci ludzie z układu rządzącego trafili za kraty. :roll:

Właśnie się ciemny lud wypowiedział... Nam nie jest potrzebne wsadzanie za kraty tego czy tamtego, nie jest potrzebne ściganie i rozgrzebywanie przeszłości, nam jest potrzebny ktoś kto nas poprowadzi ku przyszłości. A większość rodaków ma na celowniku jedno: upier*dolić Tuska, upier*dolić kaczora, upier*dolić tego czy tamtego... Każdy zajęty krzyczeniem kogo by za kraty trzeba wsadzić a niewielu się zastanawia kto obsadzi te wolne stołki... A to o tym powinniśmy myśleć. Więc jak dla mnie zacytowane zdanie jest totalną, absolutną, krótkowzroczną bzdurą. Ostatnie czego chcę, to żeby przyszły rząd zajmował się wsadzaniem za kraty członków rządu poprzedniego. To znaczy, okay, niech się tym zajmują jak chcą - ale PO TYM JAK ZAPEWNIĄ POLAKOM BYT NA POZIOMIE. Tyle że to drugie jest trudniejsze, a pierwsze banalne. Więc znów będzie kolejne "rozliczanie", kolejne bezsensowne wyrzucenie pieniędzy w błoto, a kolejne pokolenie lemingów będzie się cieszyć. Tyle że teraz będą lemingi nie lewe, a prawe. Fuck yeah, "postęp" :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nam nie jest potrzebne wsadzanie za kraty tego czy tamtego, nie jest potrzebne ściganie i rozgrzebywanie przeszłości, nam jest potrzebny ktoś kto nas poprowadzi ku przyszłości

jak dla mnie zacytowane zdanie jest totalną, absolutną, krótkowzroczną bzdurą.

Właśnie przez takie poglądy ludzi dzisiejsza Polska wygląda tak jak wygląda: "Po co rozpamiętywać przeszłość; Co ukradli to ukradli, a z resztą wszyscy byli niewinni....Trzeba myślec o przyszłości, nie ma co Rządu rozliczac "itd....

Tylko, ze prawda jest taka, że niedługo nawet jakby się pojawił jakiś nowy normalny rząd to ten rząd i tak nic nie da rady zrobic. Dlaczego?

Bo nie będzie miał czym zarządzać bo wszystko czym da się zarządzać w kraju zostanie już rozkradzione, sprywatyzowane przy przeróżnych przetargach.

Jeśli pozbędziemy się wszelkiej własności, tak jak np pozbyliśmy się polskiej bankowości(na taśmach Belka bezczelnie stwierdza, ze Polska nie ma suwerenności rynku bankowego) praktycznie w całości to nie będzie podstaw by jakiekolwiek państwo tworzyć, naprawiać i reformować. Jak mawiał klasyk "Nie będzie niczego...."

Węgrzy się przebudzili jak już lewicowi liberałowie prywatyzowali lasy, autostrady i służbę zdrowia. Ciekawe kiedy Polacy się przebudzą, że sami kartką wyborczą pomagają pseudo biznesmenom się okradać. :roll:

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chester, ja to zawsze mawiam, ze przebudzą się wtedy jak Tusk z Rostowskim będą wchodzic do mieszkan i w ramach łatania dziury budżetowej będą konfiskowac telewizory :mrgreen:

To ostatnia rzecz jaką by skonfiskowali,jak by wtedy uprawiali swoją propagandę? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi