Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Purpurowy,

Cześć

kosmostrada,

niecały, Żeby być tropicielem trzeba posłuchać, lub przeczytać, a nie tylko opierać się na sądach innych.

:o:o:o:nono:

Tutaj wspomniany artykuł, na którym oparłem swoje sądy :oops:

http://blog.krolartur.com/anty-guru-byron-katie/

W nim jest nie tylko krytyka, ale też coś więcej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akolita, Wyślij Mi Sms- do Adobe Flash Player i póżniej podasz mi kod ;)Bo tego wymagają

Aaaa zapomniałem Ty jesteś jak ten praczłowiek jaskiniowiec i nie posiadasz Smartfona czy innej chociażby kultowej Noki 3310.

No cóż w każdym razie dzięki za chęci i podpowiedż :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry wieczór :D

kosmostrada, ja w oryginale nie przeczytam, bo mój angielski jest za słaby. Zerknęłam na allegro i być może tam znajdę coś. A jeśli nie, wpadnę do antykwariatu...o ile nie zrezygnuję wcześniej :D Moim zdaniem warto zaglądać do różnych źródeł, choćby dla porównania, weryfikacji własnych przekonań, potrzeb...

niecały, mimo to, jeśli uda mi się zdobyć tę książkę, przeczytam, bym mogła odpowiedź sobie, czy zawiera ona treści dla mnie zrozumiałe i ważne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niecały, Oj Niecały, Niecały... Rozmawiasz z kimś kto ma naturę dziennikarza śledczego, jeśli chodzi o zbieranie informacji... ;) Może to jest prawda, co ten pan napisał, nie wiem. Gdzie są źródła tych informacji, ja się pytam? Bo ktoś powiedział, bo w necie napisali? Przepraszam, ale mój stopień nieufności jeżeli chodzi o zbytnie wychwalanie kogoś, jak i o zbytnie poniewieranie kimś drastycznie wzrasta. :smile:

A odwrócenie nie polega na tym co ten pan napisał, choć może tak to być źle interpretowane i faktycznie takie mogą być zonki. Z resztą jest to najmniej cenny element zestawu pytań moim zdaniem i przyznam się, że go zbytnio nie używam.

Jak już kiedyś pisałam z Cyklopką, tak, jest to produkt, dobrze sprzedający się i zapewne bez całej tej moim zdaniem bezwartościowej otoczki, by się tak nie sprzedał. Ja nie czuję się oszukana, bo nie zapłaciłam za to ani grosza, bo wszystko jest w necie, za darmo, a książkę i tak pożyczyłam. ;) Dlaczego więc miałabym na to pluć?

To jest dłuższa dyskusja, nawet na osobny wątek, ale wydaje mi się, że co sobie wybieramy do pomocy jest naszym wyborem, nikt nam nie każe, mamy do tego prawo, a mamy również mózgi by oddzielać ziarno od plew. Więc dopóki jest wszystko zgodne z prawem, po co organizować polowania na czarownice. Lepiej czas przeznaczyć na zrobienie czegoś realnie dobrego, z dobrą energią. Taką jak opisała Mirunia.

misty-eyed, :great: No właśnie, bo istotą jest wyrobienie sobie WŁASNEGO zdania.

paramparam, To już Ci życzę sympatycznego piąteczku! :smile:

WolfMan, Purpurowy, :papa: jak tam Chłopaki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobranoc.

To się zasiedziałem z kumplem przy TF2 :P

Tak poza tym ostatnio coraz lepiej się czuję, to znaczy - wyrażam jakieś emocje, wszystko wydaje się być naturalne. Fajnie się siedzi z ludźmi. Czy ja zdrowieję, czy o kij chodzi?

Dotychczas moje problemy z psychiką były na tyle skomplikowane, że do dziś ich nie rozumiem. Bóle głowy, parastezje, bezsenność, mania, natłok myśli, wrażenie obcych myśli.

I nagle wszystko się normuje. Nawet wada wymowy (choć nadal mam problemy z dogadywaniem się, coś mi krtań nie domaga).

Wszystko się układa jak nigdy bym nie pomyślał. I za wszystko jestem wdzięczny temu, że trafiłem do szpitala i zacząłem się leczyć. Choć te nagłe odstawienie Zolafrenu na pewno wyszło mi bokiem.

Coraz bardziej lubię ten normalny stan, nie chce mi się wracać do choroby. Przyzwyczajam się do tego że jestem normalny.

Czyżbym był w tej grupie 16% schizofreników, którym udaje się wyleczyć się w przeciągu pierwszych 5 lat?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyskakuj przez okno! Uciekaj!

Czekam w lesie z nową personą.

Prawie jak w tej paście:

posłuchaj mnie uważnie, jutro o 19:45 masz samolot do meksyku.

Bilet wyśle Ci zaraz na e mail. Gdy wyjdziesz z lotniska pod czerwoną budką telefoniczną jest skrytka,

otwórz ją tajnym hasłem : hajduszoboszlo. W niej znajdziesz nowy dowód osobisty,

3000 pesos i kluczyki do mieszkania na przeciwko. Od dziś nazywasz się

Juan Pablo Fernandez Maria FC Barcelona Janusz Sergio Vasilii Szewczenko i jesteś rosyjskim imigrantem z Rumuni.

Pracujesz w zakładzie fryzjerskim 2 km od lotniska. Powodzenia,

zapomnij o swoim poprzednim życiu i pod żadnym pozorem się nie wychylaj,

zerwij wszystkie kontakty, nawet z obsługą klienta z polsatu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry Wszystkim!

Było dziś tak z 10 minut światła. Załapałam się! :smile:

Miałam iść na kawkowanie, ale umówiłam się na poniedziałek po pracy, bo już cały tydzień latam jak kot z pęcherzem, a jeszcze dziś goście. Na spokojnie sobie robię domkowe rzeczy, byłam wreszcie zanieść parę rzeczy do krawcowej do naprawy.

Przypomniało mi się z opowieści dla dziewcząt: jak pisałam, wczoraj byłam z pazurkami. Zawsze jak zdejmuję hybrydę, to je skracam, ale jakoś szkoda mi było tym razem, może choć parę dni się uchowają. No to mnie pyta G. moja kosmetyczka, jaki ma im nadać kształt. No to ja - że nie jakieś szpony spiczaste, nie na prosto, produkuję się kwieciście i opisowo, na co G. - To znaczy chcesz migdałka od doopy strony? :D

Miłego piąteczku!

Reghum, :D

Carica Milica, paramparam, Oj ściskam Dziewczyny, trzymajcie się dzielnie, jutro i luz za rogiem!

Mirunia - a u Ciebie jak wolny piąteczek? W ruchu, czy podomkowo? :smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry! :papa:

kosmostrada, wolny piąteczek jest i w ruchu i domkowo. :D

Byłam odebrać przesyłkę (książki dla dzieci na Mikołaja) - Paczka w Ruchu, :D niedaleko domu, wygodnie i zawsze miło. Rano dostałam smsa, że już jest.

Przy okazji zrobiłam zakupy na te 2 dni świąteczne, a teraz pichcę żeberka w miodzie, z cebulą duszoną i pomidorem - takie słodko-kwaśne. :yeah:

Cała chałupa już pachnie i zrobiło się bardzo swojsko i domkowo, jesiennie i przytulnie. ;) Na dworze mglisto i szaro.

A propos paznokci - lubię właśnie te migdałki od doopy strony :mrgreen: zawsze taki nadaję kształt, nie lubię tych na prosto :evil: ani spiczasto. ;)

To teraz niech Ci odpoczną po tych hybrydach i odżywią się...

Miłego gościowania przy smakołykach!

Carica Milica, paramparam, miłego wypoczynku w domowych pieleszach - należy się Wam! :smile:

Dobrego popołudnia i wieczoru Wszystkim!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry, miłego dnia wszystkim!

Ostatnio forum zrobiło mnie w konia. Wiem że jest zmiana czasu, ale myślałem że przebiega ona automatycznie, i miałem ustawiony czas letni.

Zacząłem się dziwnie czuć, kiedy miałem wrażenie że post przeczytałem dawno, a pisze że był napisany max 15 minut temu. Już myślałem że mam jakieś problemy z poczuciem czasu.

Wchodzę w ustawienia i okazało się, co się okazało.

It's a prank, bro :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi