Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Cyklopka ? Normalsi ? Nie ma normalnych, są normalni w miarę, ale tych to jak na lekarstwo.

Szukać ich, jak igły w stogu siana.

Tacy wiesz, ludzie nie posiadający wielkiej wyobraźni, pasji, ani też nie chorzy na umyśle. Po prostu nudziarze, praca, studia, mieszkanie, alhohol w weekend.

Pozdro dla spamowych nienormalsów :*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry!

Kochani, wróciłam z wycieczki :D do Puszczy Kampinowskiej... ależ cudowna wiosna w lesie! Dawka naprawdę świeżego powietrza powinna wystarczyć na jakiś czas :yeah: Balam się trochę kleszczy, bo w W-wie i okolicach zatrzęsienie tych niezbyt sympatycznych pajęczaków :( ...

Propozycja pojawiła się rano, znajomi mieszkają w pobliżu puszczy, znają fajne miejsca, trudno było nie skorzystać :D

Jutro zresztą też mamy wypad do lasu, jeśli nie będzie padało, ponieważ przedszkole Wnuka organizuje Bieg Przedszkolaka w pobliskim zagajniczku... Prognozy nie są optymistyczne, no ale może uda się :mhm:

Teraz obiad, trochę poczytam, a o 18 mecz :yeah:

Wczorajsze porządki dosłownie, wychodzą mi bokiem, całą prawą stronę mam mocno spiętą, ale jakoś sobie z tym radzę. Nie mogłam spać, bo to zwykłe zakwasy się zrobiły. Oj, wychodzi długie chorowanie...

Miłego popołudnia :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lekarka zapisała mi Hydroksyzynę w syropie. Różni się ona od hydroksyzyny w tabletkach? Jest mocniejsza czy co?

Zależy ile syropu wypijesz, bo w 1 tabletce masz 1 dawkę (10 mg albo 25 mg), a syrop musisz sam odmierzyć, żeby było mniej więcej tyle co ci zapisano.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, 1 łyżka syropu 2mg/ml, wiesz ile to mg hydro? Co tu mówić, na mnie nie działało jak wziołem 4x25 mg, to jest 100 mg hydro w tabletkach. Przecież hydro w syropie inaczej nie działa, tak?

Zakładając, że łyżka ma 15 ml to będzie 30 mg, czyli trochę więcej niż w 1 tabletce.

No chyba działa trochę szybciej, bo jest już rozpuszczona.

Nie upij się :nono:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry :D

I znowu poniedziałek...

Oby był to tydzień spokojny, przyjemny, z optymalną pogodą i dobrym samopoczuciem!

Gotuję obiad /zupę brokułową-lubię bardzo/, i powoli będę przygotowywała się do leśnej imprezy u Wnuka-przedszkolaka :yeah:

Pozdrawiam serdecznie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ;)

misty-eyed, hej ;) ... i udanej imprezki życzę u wnuczka-przedszkolaka :smile:

A słyszeliście o wirusie komputerowy który robi spustoszenie na świecie https://niebezpiecznik.pl/post/zamkniete-szpitale-i-zaklady-pracy-uderzenie-robaka-wannacry-i-olbrzymie-straty-na-calym-swiecie/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Leśna impreza udała się. Nie padało, a przedszkolaki bawiły się super. Z podziwem patrzyłam na Panie, które bez problemu ogarniały dość sporą grupę dzieciaczków. Szacunek!!!

Ten las to również część Puszczy, a właściwie to brama do niej. Zrobiliśmy sobie przy okazji niezłą pieszą wycieczkę.

Mimo, że jest, powiedziałabym, gorąco... poradziłam sobie, choć przed wyjściem miałam wysokie ciśnienie /170/99 - po lekach i puls 112/, to zapewne z emocji ;)

Teraz odpoczywam...

Jestem trochę śpiąca po kolejnej dawce czystego powietrza :D

Zupa brokułowa jest naprawdę pyszna, polecam!

Carica Milica, brak mi słów... bardzo współczuję Ci. Może ten zestaw leków wymaga zmiany?

Dobrze, że kocurki dają Ci radość. Nie masz siły, odpoczywaj po prostu... Być może tym razem potrzebujesz więcej czasu na wyjście z tego doła :mhm:

tosia_j, baranek wróci...

cyklopka, jaki kolor?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi