Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry!

Dziwacznie dziś u mnie z aurą. Rano mgła i chłód, teraz słonko wychodzi i się chowa. Wyjdzie - trzeba się rozebrać, schowa się - trzeba się ubrać... :P

Z przyczyn niezależnych plany dzisiejsze poszły się... schować ( samochód piardł :( ), więc dłubię dalej na ogródku. Straty w sprzęcie - złamane widły... :roll: Jakoś ostatnio wszystko się wokół mnie sypie. Co chwilę kłopot i koszta. No nie wiem, co to jest.

Teraz czas na kawkę i odsapkę i zabieram się za obiad. Obawiam się, że potem padnę...

Miłego popołudnia!

Ḍryāgan, Raczej przeżyjesz... ;)

tosia_j, :papa:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry!

Ja wczoraj widziałam wzdłuż ulicy dywan z zawilców i krokusów. Wygląda to cudnie. Nawet mój 3 letni wnuczek zachwycił się tym widokiem :) Ciekawa jestem, czy to administracja, czy ktoś prywatnie miał taki pomysł?

Ja dzisiaj choruję. Po nieprzespanej nocy, spowodowanej bólem, ogólnie mówiąc, w jamie brzusznej, jestem nie do życia dzisiaj.

Pogoda piękna, ok. 20oC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Turyści durnie,głąby jedne depczą je :evil:

To niestety prawda. Turysci zachowują się nieodpowiedzialnie tylko po to aby zrobić fajne zdjęcie. Na szlaku umieszczone są informacje aby nie deptać tzw kodeks miłosnika krokusow nie mający w praktyce zastosowania. Dlatego unikam dolin...wolę wyższe partie gòr gdzie panuje zupełnie inna kultura. Spotyka się tam prawdziwych fascynatów górskich wędrówek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego unikam dolin...wolę wyższe partie gòr gdzie panuje zupełnie inna kultura. Spotyka się tam prawdziwych fascynatów górskich wędrówek.

Rysy, łańcuchy - te sprawy. Doliny są generalnie dla mięczaków ;)

nie tylko krokusy już zakwitły ;-D

neonus tubularitis alkoholus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry Forumowicze :smile:

Widzę, że weekend dobrze Wam wypadł :D

Byłem z Mamą na Cmentarzu i u Babcie w Sobotę. Po drodze wstąpiliśmy do sklepów :P

Na Cmentarzu spotkaliśmy Ciocię, z którą się zagadaliśmy i u Babci byliśmy późno, bo dopiero ok 18 plus/minus :D

Z 2 godzinki posiedzieliśmy i ruszyliśmy w drogę powrotną. U Babci i na Cmentarzu gdzieś Nam zajęło mniej więcej tyle samo czasu. Czyli ok 2 godzinki na Cmentarzu ( przeszło godzinka pogaduchy ) drugie tyle rozmowy u Babci :smile:

W Niedzielę z Mamą wybrałem się na Mszę Św i załapaliśmy się na koncert Ku Czci Jana Pawła 2-go :great:

SupeR koncert :D

Poniżej wrzucam reklamkę :D Polecam tę Ekipę :D Śpiewają o różnej tematyce :smile:

Miłego dnia Forumowicze :smile:

Dziękuję :smile:

[videoyoutube=QkY769BtVhQ][/videoyoutube]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry!

Rozbisurmaniona ostatnimi dwoma dniami wyskoczyłam dziś w lekkiej kurtce. Okazało się to niezbyt trafionym pomysłem, ale już nie chciało mi się wracać do domu.

Teraz jak już się schowało słoneczko za chmurzydła to zimnica.

Mamy w pracy gości z zagranicy. Na początku myślałam ukryć się w łazience, no ale się nie da na dłużej. :D Poszłam więc na papierosa na balkon, ale niestety za mną udał się również jeden z gości. Nie było gdzie uciec, więc musiałam pobełkotać trochę po angielsku, nawet udało mi się pożartować. :smile: Kiedyś nie miałam z tym problemu, ale dziś uczę się życia i pewności siebie od nowa.

Czuję się dziś w dołku, ale staram się łapać dystans i robić swoje.

Miłego nowego tygodnia!

Salirka, A czemu tak smutkowato podsumowałaś swój wypad?

neon, Tia... Nie tłumacz się. ;)

mirunia, Znaczy wydusiłaś z niedzieli wszystkie soki, baterie naładowane. :smile: Piknie wokoło zaczyna się robić, nie?

Fajnie, że spokojnie zaczęłaś ten tydzień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada to co dzialo sie w niedziele w dolinie chocholowskiej to przechodzi ludzkie pojecie. Nie widzialam takich tlumow. W sumie mozna bylo sie spodziewac ale cos takiego mnie zaskoczylo. Odebralo mi cala radosc...wole spokojniejsze miejsca. W sobote bylo bardzo przyjemnie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Salirka, najlepszy spacer to taka randka z samym sobą. kiedy budzi sie w nas uniwersalna bezinteresowna miłość.. no ale takich momentów sie nie planuje, one same przychodzą, i są albo icxh nie ma ;)

mirunia, helllo ;)

kosmostrada, no dobra 8 strzeliłem, teraz przynajmniej bede miał na forum posłuch u chłopaków że taki mocny łeb mamy, no oprócz AA :P

JERZY62, to od słońca, i zobacz jaka pustynia wokoł, a człowiek pić musi ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

neon, na wyrażenie "randka z samym sobą" mam na Spamowej licencję... :time: Niech to będzie ostatni raz tak se szafować bez konsultacji. ;)

Tak, na szacunek ciężko zapracować. :D

Salirka, Wiem o co chodzi, w sumie nie po to ucieka się w piękne okoliczności przyrody, żeby przez tłum się przedzierać. Ale co tam - krokusidła zobaczyłaś, na góry popaczyłaś, z domu nogę wystawiłaś. Kolejna wyprawa - w dzicz. :smile:

mirunia, No stawiłam czoła, konwersację podtrzymałam, zadowolonam z siebie. :smile:

Latam po pracy jak kot z pęcherzem przedzierając się przez mgłę. Pierwsze wyjście pożyteczne - z psem i po żarcie dla niego. Drugie już ku tworzeniu przestrzeni dobrostanu obok posiadanego dołka. Po godzinie ósmej możliwości nie za wiele... Stwierdziłam, że pójdę do przybytku zwanego apteką czytaj - sklep kosmetyczny ;) , co by się dziewczyńsko rozpieścić ( w końcu pensja na koncie jest). Kupiłam sobie olejek do paznokci, maseczkę i wyciągnęłam próbki kremów po drogości. :great:

Teraz domowe spa, trzeba wyciągnąć fusy z ekspresu, na peeling. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry Forumowicze :smile:

W nocy wybrałem się na przejażdżkę rowerem po Dzielnicach Katowic.

Przejeżdżałem przez cztery Dzielnice: PiotRoWicE, Ligota, Brynów, Ochojec :D

Koło dworca na Ligocie, podczas odpoczynku na przystanku zauważyłem Zajączka :D Po drugiej było :P

Ok trzeciej na Ochojcu, przy Jaworowej stała policja. Tak gdzieś zaczynają wychodzić. Pamiętam w lecie, często ich 'spotykałem' jak szedłem :P

Ogólnie zrobiłem sobie dwa odpoczynki: Pierwszy na Stacji Kolejowej w PiotRoWicach, drugi koło, dworca na Ligocie :D

Miłego dnia Forumowicze :smile:

Dziękuję :smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałam jednego dzieciaka Aspergera, tzn ze spektrum. Niesamowite wrażenie na mnie zrobił, o ile można w ten sposób określić chorego. Opowiadał z niezwykłym przejęciem o swojej pasji - traktory. Z czystych kartek "czytał" opisy, silnik, data produkcji itp. Podobno wielu chorych można spotkać na studiach z dziedziny IT, takie typowe nerdy. Choć osoby z pełnoobjawowym zespołem tak dobrze nie funkcjonują.

BratKat, dobrze, że nie dziki! Zawsze się ich bałam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi