Skocz do zawartości
Nerwica.com

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

LINA

Rekomendowane odpowiedzi

grzesium zmęczyłeś mnie :P

paulag24 masz straszny atak nerwicy z paniką.. Bierzesz jakieś leki? Nie wiem czy leki pomogą raczej solidna psychoterapia. Ja swojej głowy jeszcze nie macałam i wole nie macać bo nie wiadomo co tam znajdę :P

sinister Daj se spokój z boreliozą, nie tak dawno była białaczka. Chodź na randki i ciesz się czasem spędzonym z dziewczyną a nie tu mi jakieś boreliozy wymyślasz :nono:

d@ri@nk@ moje jelita też świrują ale ja biore inny lek od was. Nazywa się debretin. Ktoś coś słyszał o nim?

-- 16 gru 2014, 09:33 --

A tak w ogóle idą święta :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie co zal mi samej siebie, przez ta cholerne wglebienie w głowie nie spałam pol nocy... Jest to taki podłużny rowek ma ok 3 cm i głębokość 0,5 cm prędzej tego nie czułam...i mnóstwo mysli w głowie postanowiłam ze do lekarza z tym nie pójdę chyba ze strach mnie tak przyciśnie ze pójdę to zbadać ale prosze wyperswadujcie mi to bo tyle kasy wydałam ostatnio na badania i lekarzy ze miałabym Za to prezenty dla dzieci i całe święta wyprawila

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krwiozercza_Mysz, moja mama miała ten lek, nawet ostanio go brała. naprawde jej pomógł.miała coś z jelitami i nadkwasote więc miała ten lek i jeszcze jakiś po 3 dniach fruwała:)nic jej nie dolegało. tyle ,ze moja mam bardzo mało leków bierze, w sumie to poza Tamksifenem to nic.

-- 16 gru 2014, 10:30 --

paulag24, po raz kolejny powtórze! idz do psychiatry!!!!!!! nic Ci nie jest z głową! nie wmawiaj sobie. nie bądz ciężarem dla dzieci tylko zacznij walczyć o siebie i idź do psychiatry. chcesz ,żeby dzieci patrzyły na Ciebie taką jak teraz?????

-- 16 gru 2014, 10:39 --

A badania na borelioze są do dupy te na nfz (przekłamuja w obie strony) a te prywatne sa cholernie drogie.

Western Blotty są okej;) :)

chyba,że trafisz na oddzial zakaźny a normalnie robiąc płacisz chyba cos koło 100 zł.

na NFZ jest tylko Elisa i jest do dupy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paulag24 a jesteś pewna, że wcześniej tego nie miałaś i czy jest to w okolicy gdzie dzieci mają ciemiączko, tam gdzie schodzą się te kości?????? Mój syn miał tak kiedyś miał ok 4 lata pojechałam do lekarki, ale mnie uspokoiła, że to ślad po ciemiączku, było b duże i został się ślad. Powiedziała wtedy że dorośli też tak czasem mają. Pokaż to nie wiem mężowi czy komuś innemu w domu, bo ty widzę nie jesteś w stanie racjonalnie tego określić. My hipochondrycy tak mamy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hi:)

paulag24 takie wglabienie mam chyba od dziecka....po prawej stronie taki rower...kiedys sie tym przejemowalam..ale mialam i TK glowy i rezonans...i wiesz co jest o tym napisane...zwapienie....neurlog powiedzial ze to normlane...masa ludzi ma takie....nawet o tym nie mysle...wiec spokojnie...glowa do gory :yeah::yeah:

za to ja akcja jelita dalej....albo trzustka...poprostu woda z pupy((:jestem zalamana....dzis kolezanka mi przywiezie z pl te tabletki o ktorych pisalyscie,,,

Krwiorzercza Mysz ja bralam debretin...bylo ok..tylko te wszystkie leki maja to do siebie ze efekt jest widoczny po dluzszym czasie ich brania....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh wiem, wiem tymbardziej, ze moja mama i brat mieli jelitowke i te same objawy, mame nawet oslabienie trzymalo 5 dni. Dzis ide na randke mam to w d, juz w niedziele musialem przez to odwolac, jestem oslabiony, ale nie bede randek non stop odwolywac, bo sie potencjalnie fajny zwiazek posypie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie Towarzysze Niedoli :lol:

U mnie nic nowego, wczoraj sie wykąpałam z infekcją i dziś zdycham podwójnie. Drapanie w gardle, nudności, połykanie śliny, wielki katar.

Do tego jak zwykle jakies wzdęcia, bóle jelitowe, na szczęście bez biegunki 2 dzień. Doszły wyraźniejsze pobolewania w plecach, na żebrach, głównie po prawej.

ALe widzę, ze każdy ma "coś" więc nie jestem samotna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie było lepiej, chodzę do psychologa, ale od prawie deoch tygodni boli mnie prawa strona ciala... Zaczelo sie pod zebrami, przeszlo potem w bok, po tygodniu dołączyła lopatka i teraz glownie ona mi doskwiera. Jednoczesnie przejmuje sie moimi pieprzykami i obawiam sie, ze lopatka i zebra to przerzuty do kosci lub wątroby... Mama mowi, ze to os kręgosłupa i mam za malo sportu i do od stresu ale ja schizuje ;( na dzisiaj jestem umówiona D dermatolog na dermatoskopem, boje sie,mze skieruje mnie do wycięcia,mieszczę prsed swietami, a ja nigdy nie badalam pieprzykow, a dwa mi sie posobaja; jeden ma nierówne brzegi, a drugi ma ciemnobrązowe kropki i lekkie szare zabarwienie... Mam i od lat, ale i tak panikuje :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

paulag24, ja mam dłuższe to wgłębienie. Mówię ci nic złego. Moja córka za to ma wypukłość i tak jak pisze marta80, sa to zwapnienia

Prakseda, mozliwe że już miała WB bo inne badania wczesniej wykazały boreliozę Generalnie nie ma tego badania na liście badań refundowanych. A WB samo w sobie też nie zawsze daje 100% pewności

Krwiozercza_Mysz, ja słyszałam, ponoc tak samo dobry tyle że na receptę, a ja do lekarza już nie idę, mam dość na ten rok lekarzy, nadrobiłam zaległości za 38 lat :roll:

sinister, rak hiv ?? No nie żartuj ;)

nefretis, kuruj się i wracaj do życia, święta za pasem :D

Stokrotk@, nie panikuj, zobaczysz że lekarz powie że wszystko ok :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam kurwa tego wszystkiego dosyć !!! Nie mam zamiaru dłużej się bać i wymyślać sobie choroby. PIERDOLE.

-- 16 gru 2014, 17:00 --

Za świętami specjalnie nie przepadam, ale postaram się jakoś je przeżyć. Natomiast na sylwestra wybieram się do knajpy i już tym żyję. Zamówiłam sobie doczepiane kłaki, fryzjera, kępki rzęs i czuję się jak nastolatka. Mąż pyta po co mi to wszystko, że chyba mi odbija a mam na wszystko wyjebane.

Trzeba korzystać z życia ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam /cenzura/ tego wszystkiego dosyć !!! Nie mam zamiaru dłużej się bać i wymyślać sobie choroby. /cenzura/.

-- 16 gru 2014, 17:00 --

Za świętami specjalnie nie przepadam, ale postaram się jakoś je przeżyć. Natomiast na sylwestra wybieram się do knajpy i już tym żyję. Zamówiłam sobie doczepiane kłaki, fryzjera, kępki rzęs i czuję się jak nastolatka. Mąż pyta po co mi to wszystko, że chyba mi odbija a mam na wszystko wyjebane.

Trzeba korzystać z życia ...

No ale chyba jako mężczyzna powinien być zadowolony, że się odstrzelisz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

braksił22, jesteś :papa: Kopa lat :mrgreen: Pamiętasz, mieliśmy codziennie ćwiczyć, wywiązałeś się? :lol:

A jak tam u Ciebie? Co z Twoimi nagłymi napadami gorączki? Mogą pochodzić od choroby Crohna? Cieszę się, że w końcu trafiłeś do profesjonalnego lekarza:)

Ćwiczyć to nie ćwiczę, ale aktywnie teraz spędzam czas :) A to pomogę w remoncie fundacji, która powstaje u mnie w mieście, a to wyskoczymy gdzieś ze znajomymi. Już nie siedzę przed lapem po 10 godzin dziennie :)

Gorączki chyba już ustały. Nie pamiętam kiedy ostatnio miałem, bo nawet nie sprawdzam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie :) od razu przepraszam za moje pytanie, ale znowu mi sie sieczka w głowie robi. czy dwa stolce dziennie to jest normalne czy to jest biegunka? w necie wyczytałam, że zdrowo jest 3-7 na tydzień a u mnie wychodzi 14.

P.S. liczyć własne stolce? - naprawdę wątpie w moje zdrowie psychiczne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

D@ri@nk@, dziękuję! Pani doktor powiedziała, że mam bardzo ładne znamiona, więc po strachu ;-) Na ból pod łopatka i pod żebrem wzięłam Voltaren, a jutro i pojutrze idę na fitness :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

D@ri@nk@, dziękuję! Pani doktor powiedziała, że mam bardzo ładne znamiona, więc po strachu ;-) Na ból pod łopatka i pod żebrem wzięłam Voltaren, a jutro i pojutrze idę na fitness :)

Uwielbiam pisac w tym temacie " a nie mówiłam" :yeah::yeah::yeah:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi