Skocz do zawartości
Nerwica.com

"JĘCZARNIA"-czyli muszę się komuś wyżalić!

magdasz

Rekomendowane odpowiedzi

Monika, nie chcę ciagnąć. Nie umiem sobie poradzić z pustka jaka pozostała, sto razy na minutę zerkam na telefon. A dobija mnie, ze kolejny raz podobny scenariusz. To chyba coś ze mna jest nie tak. Z tego powodu wpadam w pracoholizm. Pracuję już 7 dni w tygidniu w 3 róznych miejscach. Padam na pysk i mam pretensje do siebie, że niby gdzie mam kogoś spotkac skoro ciągle pracuję. I koło się zamyka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

S jak..., Napisz cos więcej?? Dlaczego , co się dzieje?

Nieumiejętność poradzenia sobie z elementarnymi sprawami życia codziennego, ale to tyczy się kazdego z nas kto tu jest-jednak świadome dążenie do samozagłady jest czymś nader dziwnym gdy ma się pełną świadomość swojego jestestwa. Czy to jest już początek końca? Mówienie o sobie że jest się wariatem może być zabawne ale być wariatem zabawne już nie jest. Trzeba mieć chory mózg by myśleć o śmierci, przerażajacym jest mieć świadomość, że masz chory mózg.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

klamczucha_88, Masz przed sobą całe życie maleńka.

Ten pesymizm jest wstrętny, wiesz o tym?

Masz dużo czasu, a ja trzymam kciuki za Ciebie i Ci dopinguję!

Dzięki. Dobijac się trzeba.

Pisałam o swoim kolejnym niepowodzeniu z kolejnym facetem. Nie panuje nad soba i wygarniam jak facet ma mnie za taką naiwną. Kiedyż jeden powiedział, że duma kosztuje i że przez to już na zawsze bede sama.

Nie rozumiem z czego wynikać ma ta duma. Masz pójść na jakiś kompromis?

Monika, nie chcę ciagnąć. Nie umiem sobie poradzić z pustka jaka pozostała, sto razy na minutę zerkam na telefon. A dobija mnie, ze kolejny raz podobny scenariusz. To chyba coś ze mna jest nie tak. Z tego powodu wpadam w pracoholizm. Pracuję już 7 dni w tygidniu w 3 róznych miejscach. Padam na pysk i mam pretensje do siebie, że niby gdzie mam kogoś spotkac skoro ciągle pracuję. I koło się zamyka.

Słuchaj, bardzo możliwe, że możesz mieć jakiś niewiadomy mechanizm postępowania.

A zastanawiałaś się nad psychoterapią?

Dużo ludzi z niej korzysta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi