Skocz do zawartości
Nerwica.com

"JĘCZARNIA"-czyli muszę się komuś wyżalić!

magdasz

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Dalila_ napisał(a):

Boże ile jeszcze razy usłyszę że kogoś nie szanuje i mam za śmiecia tylko dlatego że NIE CHCE PISAĆ

Czy ludzi już do reszty popi******

Czy to ja jestem jakas dziwna czy to oni mają problem ze sobą?!

Chętnie usłyszę wasze opinie

Pewnie wszystko zależy od kontekstu i formy w jakiej coś komunikujesz. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Mic43 napisał(a):

Pewnie wszystko zależy od kontekstu i formy w jakiej coś komunikujesz. 

Może. Ale może też od tego że te osoby nie wiedzą co to znaczy, bo zwyczajnie takich relacji nigdy nie mieli z obcymi ludźmi. I to że ktoś nie chce pisać, traktują jak totalne zranienie... jakby co nie wyzywam wyzwiskami 🙄 czy cos

O wiele gorsze zło może spotkać człowieka gdyby się nie domyslali -.-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

26 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Może. Ale może też od tego że te osoby nie wiedzą co to znaczy, bo zwyczajnie takich relacji nigdy nie mieli z obcymi 

A mogę dopytać o jakie relacje chodzi? O tutejsze, na forum ( wiadomości prywatne )?

Czy w normalnym , realnym życiu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Okej to już chyba rozumiem…Ludzie mają dużo lęku żeby wejść w jakąś relację, choćby „online” i czują duży lęk przed odrzuceniem. Ciężko też zrozumieć co jakie emocje towarzyszą osobą po drugiej stronie kabla internetowego. Łatwo złapać do kogoś bezpodstawnie urazę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

21 minut temu, spidi napisał(a):

nie chciałem nic od nikogo to był tepst żegnajcie

Spidi nie wiem o co chodzi, ale ja nie mówię o tobie jak coś:D 

34 minuty temu, mrNobody07 napisał(a):

Okej to już chyba rozumiem…Ludzie mają dużo lęku żeby wejść w jakąś relację, choćby „online” i czują duży lęk przed odrzuceniem. Ciężko też zrozumieć co jakie emocje towarzyszą osobą po drugiej stronie kabla internetowego. Łatwo złapać do kogoś bezpodstawnie urazę.

No niech sobie czuja, ale gadanie komuś że robi kogoś z śmiecia bo nie ma ochoty czatowac? Jak ta osoba jest znajomym tylko? Wg mnie to niezdrowa przesada

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 godzin temu, Dalila_ napisał(a):

Boże ile jeszcze razy usłyszę że kogoś nie szanuje i mam za śmiecia tylko dlatego że NIE CHCE PISAĆ

Moja opinia: olej toksyków. Jeśli ktoś tak do ciebie podchodzi, to tak naprawdę ciebie – jako osobę, która ma prawo mieć własne potrzeby – ma głęboko w dupie. Nie ma w tym ciebie. Jesteś dla kogoś takiego tylko przedmiotem, obiektem, który ma spełnić jakąś funkcję. Jak nie czujesz się dobrze w jakiejś relacji, nie czujesz potrzeby, żeby komuś odpisywać, to nie masz takiego obowiązku, a jakieś wjazdy na sumienie w takiej sytuacji, czy naciskanie, to zwykła manipulacja.

Każdy ma prawo mieć swoje granice i jeśli ktoś je przekracza, to należy mu się ostrzegawczy, symboliczny plaskacz, a jak nie, to mniej ostrzegawczy i mniej symboliczny kop.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Doktor Indor napisał(a):

Moja opinia: olej toksyków. Jeśli ktoś tak do ciebie podchodzi, to tak naprawdę ciebie – jako osobę, która ma prawo mieć własne potrzeby – ma głęboko w dupie. Nie ma w tym ciebie. Jesteś dla kogoś takiego tylko przedmiotem, obiektem, który ma spełnić jakąś funkcję. Jak nie czujesz się dobrze w jakiejś relacji, nie czujesz potrzeby, żeby komuś odpisywać, to nie masz takiego obowiązku, a jakieś wjazdy na sumienie w takiej sytuacji, czy naciskanie, to zwykła manipulacja.

Każdy ma prawo mieć swoje granice i jeśli ktoś je przekracza, to należy mu się ostrzegawczy, symboliczny plaskacz, a jak nie, to mniej ostrzegawczy i mniej symboliczny kop.

Dzięki za opinie ;) plaskacz ostrzegawczy haha dobra nazwa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Doktor Indor napisał(a):

Podam przykład z dzisiaj. Wchodze dzisiaj na fejsa i pisze były i się mnie czepia, że Nie odpisałam ostatnio.

A ja do niego. A czego Ty ode mnie oczekujesz skoro pół roku temu traktowałes mnie jak śmiecia wiedząc w jakim jestem stanie.

No kurde co za ego. Nie cierpię ludzi, którzy mają do mnie roszczenia a za chwilę mnie wyzywają. Właśnie go zablokowalam

Znalazł nowe konto do napisania do mnie, bo tamto też było zablokowane.

Jak się pytam o co tu chodzi.

Gościu. Zostałeś bloknieety i teraz piszesz i mówisz że nic nie pamiętasz.

Znowu trzeba spróbować usuwać ten syf jakim jest Facebook. Ludzie w internecie... Toksyczni!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Verinia napisał(a):

Podam przykład z dzisiaj. Wchodze dzisiaj na fejsa i pisze były i się mnie czepia, że Nie odpisałam ostatnio.

A ja do niego. A czego Ty ode mnie oczekujesz skoro pół roku temu traktowałes mnie jak śmiecia wiedząc w jakim jestem stanie.

No kurde co za ego. Nie cierpię ludzi, którzy mają do mnie roszczenia a za chwilę mnie wyzywają. Właśnie go zablokowalam

Znalazł nowe konto do napisania do mnie, bo tamto też było zablokowane.

Jak się pytam o co tu chodzi.

Gościu. Zostałeś bloknieety i teraz piszesz i mówisz że nic nie pamiętasz.

Znowu trzeba spróbować usuwać ten syf jakim jest Facebook. Ludzie w internecie... Toksyczni!

Trzymaj się;/ 

Właśnie, granice kluczowe słowo, każdy ma swoje i nikomu nic do tego 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

25 minut temu, Dalila_ napisał(a):

gadanie komuś że robi kogoś z śmiecia bo nie ma ochoty czatowac? Jak ta osoba jest znajomym tylko? Wg mnie to niezdrowa przesada

No nie fajna akcja, rzeczywiście…Napisz tej osobie co czujesz. Dlaczego masz zostać z tymi emocjami sama? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 minut temu, mrNobody07 napisał(a):

No nie fajna akcja, rzeczywiście…Napisz tej osobie co czujesz. Dlaczego masz zostać z tymi emocjami sama? 

Oj jak znów zacznę pisać to jeszcze powiem co myślę 😂 ja już milion razy mówiłam co i czemu.

12 minut temu, mrNobody07 napisał(a):

Oj jak znów zacznę pisać to jeszcze powiem co myślę 😂 ja już milion razy mówiłam co i czemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 godzin temu, Dalila_ napisał(a):

A kilka miesięcy temu sama do mnie napisałaś co to się stało, że nagle nie odpisuję albo dopiero po kilku godzinach zamiast od razu i czułaś się taka zignorowana i porzucona :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 godzin temu, Ladyboy napisał(a):

jak tylko cos zacznie mi dokyczac to niezwlocznie poinformuje o tym 🙂 , narazie jest wzglednie spokoj 🙂 

No widzisz. Jest ok. To niepotrzebnie sam się nakrecasz i piszesz że już coś na horyzoncie nowego na Ciebie czeka. Tak myślałam 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Grouchy napisał(a):

A kilka miesięcy temu sama do mnie napisałaś co to się stało, że nagle nie odpisuję albo dopiero po kilku godzinach zamiast od razu i czułaś się taka zignorowana i porzucona :P

A co to ma do rzeczy? Zaczęłam ci mówić że mnie szanujesz albo że traktujesz jak śmiecia? Wiem że mam trochę tendencje do paranoi i mogę coś sobie wmawiać czy podejrzewac

Taki mechanizm występuje, szczególnie jak masz słaba samoocene

Zreszta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi