Skocz do zawartości
Nerwica.com

"JĘCZARNIA"-czyli muszę się komuś wyżalić!

magdasz

Rekomendowane odpowiedzi

prawa fizyki sa stosunkowo proste i uniwersalne im wyzsza ''warstwa'' chemia, biologia, socjologia tym wieksza zlozonosc, reguly lokalne i uwarunkowane.

ty postulujesz uniwersalna niczym prawa fizyki zasade sprawiedliwosci i reinkarnacje regulujace przebieg wydarzen na poziomie organizmow i spoleczenstw.

aby to uzasadnic nalezaloby pokazac jak taka zasada wynika z nizszych poziomow zlozonosci bo jesli bylaby po prostu dodana do znanych praw przyrody to bylaby tych praw zaprzeczeniem - bo skoro jakies inne zasady obok modelu standardowego reguluja przebieg wydarzen to sam ten model musialby byc wielokrotnie niezgodny z obserwacjami a tak sie sklada ze jest szalenie zgodny. tak wiec zasada karmy i reinkarnacja jesli dzialaja musza wynikac z praw fizyki i dopoki sie tego nie przedstawi w jaki sposob te zasady wylaniaja sie z praw fizyki albo chociaz chemii czy biologii to twierdzenie o karmie brzmi tak samo wiarygodnie jak np. twierdzenie ze ptakow jest zawsze tyle co ssakow bo taka uniwersalna zasada rownosci liczbowej miedzy ptakami a ssakami panuje.

to jest tak samo arbitralne twierdzenie. tzn. spoko jak ktos w to wierzy to okej, ja ze swojej strony napisalem ze nie wierze oraz uzasadnilem czemu w sposob mam nadzieje rzeczowy. napisalem tez w jaki sposob mozna to uwiarygodnic i dopoki ktos tego tak nie zrobi to jego postulaty o reinkarnacji i karmy sa tak samo wiarygodne jak te o rownosci liczbowej ptakow i ssakow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zajmuję się hackingiem jednej z większych sieci i to można powiedzieć publicznego uniwersytetu, wish me luck.

Straciłem życie 4 lata temu w szpitalu, a zresztą mam żółte papiery więc mi to tam rybka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Im więcej przebywam z ludźmi, tym bardziej dochodzę do wniosku, że zostałam stworzona do życia w samotności i to się nigdy nie zmieni...

Michellea czytałam twoje posty, powiedz mi czy w końcu do lekarza poszłać??

Ja mam depresję , ale bardzo brakuje mi mężczyzny. Chciałabym spotakać kogoś a kim fajnie będzie się gadać i fajnie będzie się kochać.

Potrzebuję faceta :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

xorrida faceci to zło wcielone..zajmij sie lepiej soba :D

Proponujesz jakieś wyrafinowane autozabawy? Zabrzmiało perwersyjnie ;)

Mówiłam, ze zło wcielone :smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

pewnie nie, bo tutaj ludzie cierpią i nie mają chyba takich potrzeb.

świra dostaję :(

A ja mam dziewczynę stąd. Już ponad 1,5 roku mieszkamy razem.

Tyle, że nigdy nie robiłem sobie samoudupiających założeń.

ktora to? zaraz ci ją odbije :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postanowiłem zakończyć wszelkie znajomości koleżeńskie, nie będę mówił o bliskich bo ich już nie mam. Zmierzam ku całkowitemu upakowi. Czekam na wypłatę i zacznę ćpać i pić w samotności aż mi coś glupszego odbije. Dosyć tej nadziei w ludzi, każdy liczy tylko swoje korzyści i każdy patrzy na swój interes. Zachłanne kurwy na każdym kroku oczekujące nie wiadomo czego.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co zrobić życie jest popieprzone ,nie ma na to lekarstwa,w każdej dziedzinie mi się pier...i wszystko,znowu wszystko od początku,ja chyba jestem skazana na porażke,chyba odpuszcze i zacznę palić ,bo po co się starać i dla kogo,wszystko na odwrót ,mam nadzieję że coś mnie jebnie po drodze i nie będę musiała się długo męczyć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi