Skocz do zawartości
Nerwica.com

Wierzycie w miłość do grobowej deski..?

ewa125

Rekomendowane odpowiedzi

Eeeetam...na każdego przyjdzie pora.

Zanim poznalam mojego T. to miałam długie okresy samotnosci przerywane takimi "super" związkami że lepiej żeby juz ich wogóle nie było :? A jak się poznalisy to wcalenie zapowiadało się na "wielką miłość", zaatakował mnie znienacka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i mam przyziemne podejście - ale dla mnie miłość to nic innego, jak proces chemiczny ; ) wydzielają się hormony powodujące podniecenie i setki innych uczuć. Z czasem owa miłość po prostu wyparowuje, przeradza się w przyzwyczajenie i sentyment... a to, czy małżeństwa są trwałe... to już w grę wchodzi zgodność partnerów i umiejętność dogadania się, nic więcej. ; )

...O sancta simplicitias.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja taką miłość znalazłem po wielu nie powodzeniach 12 lipca 2008 Pobieramy się i jesteśmy szczęśliwi .

Mamy dwa sukcesy

to że sie kochamy

i że nasza miłość w wielkim stopniu przyczyniła sie do tego że jestem zdrowy

Miłość to coś pięknego czego nie da sie opisać słowami, to trzeba czuć

Jeśli ktoś nie kochał i nie był kochany nie zrozumie tego. Jedyne na co człowiek czeka w życiu to miłość od tego zaczyna sie nowe życie, potem poczęcie dziecka. To jest takie piękne że Ciarki człowieka przechodzą.

Miłością Pokona sie Wszystkie zło na tym świecie !

Podpis usunięty przez administratora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam w miłość nie wierzę,bo przecież gdyby istniała naprawdę to nie byłoby samotnych na świecie,a to że ktoś wytrzymuje ze sobą wiele lat to świadczy tylko i wyłącznie o przywiązaniu się do tej drugiej osoby,o niechęci bycia samotnym....niestety tak jest takie cudo jak miłość nie istnieje... :cry: :cry: :cry:

Do człowieka nerwicy z 2006 r. - jebnij się w łeb debilu.

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do konca zycia to nie wierze tak jak nie wierze ze do konca zycia bedzie mi sie podobal kolor czerwony

Nie musze byc najlepsza ze wszystkich. Wystarczy, że będę trochę lepszą sobą, niż byłam wczoraj.

Kazdy współczuje słabym.. na zazdrość trzeba zapracować ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miłość do grobowej deski to chyba tylko w bajkach o księżniczkach i księciach na białych rumakach. Życie jednak to nie bajka.

“Ja… ja naprawdę w tej chwili nie bardzo wiem, kim jestem, proszę pana. Mogłabym powiedzieć, kim byłam dziś rano, ale od tego czasu musiałam się już zmienić wiele razy.”

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja wierzę w taką miłość :D Wiadomo miłość w związku przechodzi przez różne etapy, od tej namiętnej , z początku znajomości , kiedy ma się ''motyle w brzuchu '' , po bardziej dojrzałą , zbliżoną do przyjaźni . Ale wciąż może to być miłość oparta na wzajemnym szacunku i zrozumieniu. Sama jestem w związku od 11 lat i moja miłość do męża jest niezmienna , a może nawet mocniejsza niż na początku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

agat 7, problem w tym, ze Ty mozesz kochac a drugiej stronie przejdzie.. chyba lepiej cieszyc sie kazdym dniem razem niz wierzyc ze tak juz bedzie zawsze. W tej chwili nie wyobrazam sobie rozstania z moim partnerem ale dopuszczam mozliwosc ze nie befziemy ze soba do konca zycia. Roznie moze byc

Nie musze byc najlepsza ze wszystkich. Wystarczy, że będę trochę lepszą sobą, niż byłam wczoraj.

Kazdy współczuje słabym.. na zazdrość trzeba zapracować ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wierzę i w miłość do grobowej deski, ale też wierzę w taką która może się wypalić.

Spotkałam się z opinią, że jeśli się przestało kochać, to znaczy, że nigdy się nie kochało.

Nie wierzę w to, można kochać kogoś przez całe życie, ale można też kochać przez kilka lat, wypalić się w związku i zakochać się ponownie.

'Każdy z nas jest łodzią, w której może się z potopem mierzyć,

cało wyjść z burzowej chmury, musi tylko w to uwierzyć"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jasne że istnieją takie wartości jak miłość czy przyjaźń,a zazwyczaj jak ktoś mówi że nie,to widocznie się na tym przejechał i trafił na niewłaściwych ludzi.bo o to bardzo łatwo,natomiast trafić na tych dobrych już trudniej,ale to nie jest nie możliwe

You have to die a few times

before you can really

live.

Von all den Dingen, die ich verloren habe, vermisse ich meinen Verstand am meisten

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niema czegoś takiego,zawsze będą jakieś konflikty,problemy.

Zawsze znajdzie się coś,co może rozdzielić tych 2 ludzi.

Te "łańcuchy" potrafią być mocne,ale jak wszystko - są do zerwania.

"Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster. And when you look into the abyss, the abyss also looks into you"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem taka miłość istnieje..

Znam co najmniej dwie takie pary , które mimo przeciwności losu są ze sobą baaardzo długo i ich miłość ciągle rośnie.. :D

"Na pewno czułeś kiedyś wielki strach
Że oto mija twój najlepszy czas
Bezradność zniosła cię na drugi plan
Czekanie sprawia, że gorzknieje cała słodycz w nas.."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

silence_sadness, ja też-osobiście nie doznałam,ale widze po innych:)

fajnie że nie tylko ja mam szansę coś takiego zobaczyć...

before you can really

live.

Von all den Dingen, die ich verloren habe, vermisse ich meinen Verstand am meisten

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Absinthe, no własnie...

Dlatego staram się uświadomić ludziom , ze takie uczucie istnieje..

Osobiście denerwuje mnie jak ktoś na siłę wpaja innym , ze nie..

To , że taka osoba źle trafiła, to nie znaczy , że u każdego tak ma być..

Tyle mojego w tym temacie.. :D

"Na pewno czułeś kiedyś wielki strach
Że oto mija twój najlepszy czas
Bezradność zniosła cię na drugi plan
Czekanie sprawia, że gorzknieje cała słodycz w nas.."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

silence_sadness, ja tez.Poprzez takie pesymistyczne nastawienie mogą zaprzepaścić super szansę na znalezienie kogoś fajnego

before you can really

live.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi