Skocz do zawartości
Nerwica.com

Samotność

ixi

Rekomendowane odpowiedzi

@Abigail_1Sm25 Ludzie nie cierpią, może w trzecim świecie gdzie mieszkają w slamsach na wysypiskach. To mnie nie boli bo tego nie widzę na codzień. Ale jak widzę zdjęcia np pelikana z głową w torebce foliowej albo żółwie morskie zaplątane w sieci to budzi to we mnie ogromną pogardę do ludzi. I myśli w stylu takich, że Thanos miał jednak dużo racji z tym ludobójstwem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 15.11.2018 o 16:21, stworzonabyzyx napisał:

Przytulam wirtualnie.

To jest coś, czego najbardziej się teraz boję.

Może kogoś do 'przebywania' łatwo znaleźć, ale w dorosłym życiu jest już raczej ciężko znaleźć kogoś, kto po prostu jest ok. Już nie piszę o żadnym wsparciu, akceptacji. Najmocniejszą walutą współczesnego świata jest czas.

Można zrobić gwiazdkę i napisać, że na forum. :P

Ja sobie nie wyobrażam teraz interakcji z przypadkowymi ludźmi i rozmowy z nimi o czymkolwiek. Kiedyś? Bez problemu.

Dziękuję 😘 A czemu sobe nie wyobrażasz, przez nadmiar spraw i problemów?

W dniu 15.11.2018 o 15:22, Karalajna napisał:

Może my damy trochę wsparcia:-)

Pewnie nie wiem co mówię, ale ja bym chciała nie mieć emocji. Byłabym świetna w swojej pracy, osiągałabym same sukcesy, byłabym po prostu idealna......

Chętnie bym przyjęła :) Ale z tym jest problem, bo nie potrafię utrzymywać takich relacji gdzie otaczają mnie wspierający, normalni ludzie, nawet online. Taka moja naleciałość z bycia DDA. Z jedną osobą, w związku, jeszcze bym dała radę ale mało kto chce wiązać się z DDA, do tego grubo zaburzonym psychicznie :( Więc tylko sobie pojęczę tu czasem. 

Co robisz jeśli można wiedzieć i co Ci przeszkadza w tej pracy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

39 minut temu, carlosbueno napisał:

3/4 Polaków nie wie co to DDA także to nie problem. 😊

Myślę, że nawet więcej ;) ale potrzeby i charakter mam niefajny przez tą naleciałość + resztę zaburzeń. Chyba na żywo taki ze mnie maruda jak nie raz z Ciebie na forum :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, arahja7 napisał:

Co robisz jeśli można wiedzieć i co Ci przeszkadza w tej pracy?

Nic mi w pracy nie przeszkadza, po prostu byłabym w niej lepsza bez emocji :-)

Praca jak praca, nic szczególnego. Może @SarkastyczneSercezgadnie czym się zajmuję na co dzień, sprawdzimy tę jego wybitną inteligencję :classic_rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

34 minuty temu, Karalajna napisał:

Nic mi w pracy nie przeszkadza, po prostu byłabym w niej lepsza bez emocji 🙂

Praca jak praca, nic szczególnego. Może @SarkastyczneSercezgadnie czym się zajmuję na co dzień, sprawdzimy tę jego wybitną inteligencję :classic_rolleyes:

Musiałbym poczytać Twoje posty. Przypomnij mi jutro ;) Ale to brzmi jak wyzwanie! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 minut temu, SarkastyczneSerce napisał:

Musiałbym poczytać Twoje posty. Przypomnij mi jutro ;) Ale to brzmi jak wyzwanie! ;)

W moich postach nie ma nic o moim zawodzie, tak więc to strata czasu. No cóż, powodzenia, ale raczej nie zgadniesz........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

30 minut temu, Karalajna napisał:

W moich postach nie ma nic o moim zawodzie, tak więc to strata czasu. No cóż, powodzenia, ale raczej nie zgadniesz........

Zapewne nie ale są wskazówki. Zawsze są. Mojego zawodu też byś nie zgadła, zakładając, że sam nie mam dobrego tłumaczenia na polski ;) Wasze najeżdżanie na mnie jest dobre, pobudza moją ciekawość dlaczego. To krok do przodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

24 minuty temu, arahja7 napisał:

Ona pracuje w korpo z normami sprzedażowymi i ma kijowych współpracowników

On restauuruje stare sprzęty

A ja marzę by być bezrobotna 😐 

2/3 pudło ;)

Mój zawód i Twoje marzenie, u niej nie wiem, jeszcze nie myślałem o tym. Ale Ty nie chcesz być bezrobotna tylko mieć lepszą pracę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 godzin temu, SarkastyczneSerce napisał:

Wasze najeżdżanie na mnie jest dobre, pobudza moją ciekawość dlaczego

bo nic tak nie wkurwia jak rzeczy a w tym przypadku cechy które posiadają inni 😜 

W dniu 16.11.2018 o 16:56, Abigail_1Sm25 napisał:

Chyba jednak kot z torebką foliową na głowie jest widokiem częstszym. Może @KotJaroslawa? 😁

w czasach gdy ważyłem 145 kg to moim jedynym marzeniem było latanie z torbą na głowie xD

16 godzin temu, arahja7 napisał:

A ja marzę by być bezrobotna 😐 

dajesz wypowiedzenie i się zmywasz :P  dworzec w Katowicach ocieplany więc jakoś można przezimować xD a tak szczerze to przejebane masz 🤐

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 godzin temu, SarkastyczneSerce napisał:

2/3 pudło ;)

Mój zawód i Twoje marzenie, u niej nie wiem, jeszcze nie myślałem o tym. Ale Ty nie chcesz być bezrobotna tylko mieć lepszą pracę

<3

Lepsza byłaby najlepszą opcją!  Nie mam nic przeciwko temu by mało zarabiać i mieć taką prace jak kiedyś. Byle głowa była spokojna i rachunki zapłacone. Wtedy z przyjemnością pomyśle jak zdobyć świat.

4 godziny temu, KotJaroslawa napisał:

w czasach gdy ważyłem 145 kg to moim jedynym marzeniem było latanie z torbą na głowie x

Nie pojmuję jak można wagi się wstydzić. Fakt, nie schowasz się w tłumie ale waga nie definiuje tego czy dobrze wyglądamy czy nie. O wygląd się dba wielopłaszczyznowo 😆

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, arahja7 napisał:

Nie pojmuję jak można wagi się wstydzić. Fakt, nie schowasz się w tłumie ale waga nie definiuje tego czy dobrze wyglądamy czy nie. O wygląd się dba wielopłaszczyznowo 😆

Na świecie jest więcej ludzi otyłych niż niedożywionych. I z tego co zauważyłem podczas rozmów ze znajomymi mężczyźni bardziej cierpią wewnętrznie z powodu wagi niż kobiety. Znam przypadek gdy ktoś rzucił szkołę bo w klasie mówili, że jest gruby. Głupie, podłe wyglądające na Barbie ci*y spowodowały, że świetny gość przekreślił edukację. Kobiety mają łatwiej, nawet grube znajdą faceta.
Z ciekawostek dodam, że sam mam nadwagę, 192cm wzrostu, 106kg, BMI zawsze na czerwono. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, SarkastyczneSerce napisał:

Z ciekawostek dodam, że sam mam nadwagę, 192cm wzrostu, 106kg, BMI zawsze na czerwono. 

To BMI zwłaszcza u facetów to pic na wodę fotomontaż, ja też wiele lat miałem rzekomą nadwagę, teraz chyba w normie ale jak przytyje 2 kg to już ją będę  miał. Za to wg BMi waga 70 kg przy 194 cm to  norma, przecież wyglądałbym jak szkieletor, teraz mam 94 kg i słyszę że chudzielec ze mnie. 

9 minut temu, SarkastyczneSerce napisał:

Kobiety mają łatwiej, nawet grube znajdą faceta.

Tu akurat bym się nie zgodził, niektóre kobiety lubią takich miśków, a już na pewno bardziej od zbyt chudych. Gruba kobieta ma dużo gorzej, no i wygląd u  kobiet ma ogólnie większe znaczenie bo facet może bardziej nadrobić osobowością albo grubym portfelem.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, SarkastyczneSerce napisał:

nawet grube znajdą faceta

Mi się wydaje, że to działa trochę inaczej. Dla kobiet nie jest najważniejsze czy facet fest gruby czy nie. Mężczyznom, wzrokowcom, wydaje im się, że muszą wyglądać żeby się podobać kobietom. Tymczasem dojrzała kobita patrzy na inne cechy. Kobieta która wizualnie nie kręci faceta nie ma u niego szans. Mężczyzna który nie kręci kobiety wizualnie nadal ma szanse bo liczą się przede wszystkim inne cechy, psychiczny wymiar relacji. Tak więc trzymam stronę carlosa. No chyba, że o sam seks chodziło.

18 minut temu, carlosbueno napisał:

Mi waga 70 kg przy 194 cm to  norma, przecież wyglądałbym jak szkieletor,

Chyba nasze postrzeganie BMI zmieniło się na przestrzeni ostatnich lat bo społeczeństwo jest grubsze a większe ciuchy wiszą w normalnych sklepach.

W sumie sporo zależy od budowy ciała. Jak ktoś ma dużo w barach, w biuście to wydaje się większy. Taki jeden ma tyle wzrostu co ja, taką samą wagę a to ja wyglądam na większą... xp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, arahja7 napisał:

Chyba nasze postrzeganie BMI zmieniło się na przestrzeni ostatnich lat bo społeczeństwo jest grubsze a większe ciuchy wiszą w normalnych sklepach.

Właśnie ciuchy nie podążają za wzrostem masy a szczególnie wzrostu ludzi. Ja wg jakiś norm przy 194 cm powinienem mieć 110 cm w pasie a mam 93 cm, jak szukałem kurtki to 95% miało za krótkie rękawy a jak jakieś już znalazłem to były dużo za grube w pasie. Spodnie dostępne  w sklepach są zawsze mi za krótkie nawet te niby długie 34 są na  182 cm wzrostu a przecież pewnie 1/3 młodych ma więcej wzrostu.

No ale nie o tym jest wątek, mnie się kiepsko przytula bo mam za mało tłuszczu.😊   

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, carlosbueno napisał:

Właśnie ciuchy nie podążają za wzrostem masy a szczególnie wzrostu ludzi.

Tak! Tak Tak! Znaleźć dobrą długość nogawek i rękawów to jakaś komedia.

13 minut temu, arahja7 napisał:

Wracając do tematu wątku, chciałabym przytulić się do kogoś... ale się nie przytulę bo on jest egoistą.

Przytulam wirtualnie i nalewam różowej Fanty ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, SarkastyczneSerce napisał:

Tak! Tak Tak! Znaleźć dobrą długość nogawek i rękawów to jakaś komedia.

Ja spodnie noszę niżej niż się powinno dlatego jeszcze nie widać mi w nich łydek, no chyba że siedzę. Mam kończyny 2 metrowca a korpus tak 185 cm, przez co np wejdę w koszulkę l a rzeczy z długim rękawem mam  xxl lub xxxl a i tak rękawy krótkie.    

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi