Skocz do zawartości
Nerwica.com
Ten temat

Samotność

ixi

Rekomendowane odpowiedzi

Zebrec napisał(a):
  monk.2000 napisał(a):
Śledzę te wszystkie technologie i czasem marzę o życiu w jakimś średniowieczu na zamku.

Ja wręcz przeciwnie. Nie wyobrażam sobie życia bez kontaktu z ludźmi.

to podobnie jak ja ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zebrec napisał(a):
white Lily, chociaż czasami ciężko nawiązać kontakt. ;)

Mnie jakoś nie,nie wiem po prostu mam to coś idę i wszędzie prawie się odnajduje może dlatego że lubię ludzi generalnie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym zamkiem to chodziło o taką zamkową ekipę. Nie do końca wiem jak ci wszyscy ludzie się nazywali. Ale taki zamek tworzył określoną społeczność. Trzeba by szukać po różnych źródłach jak to wyglądało. W sumie to bym chciał obejrzeć jakiś dokument o takim życiu na zamku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uczucie samotności towarzyszy mi od kilku lat.Nie boję się ludzi ale sprawiam chyba wrażenie bardzo niedostępnego na zewnątrz,co jakoś odrzuca innych.Nie mam przyjaciół tylko kolegów,z dziewczynami nie utrzymuję kontaktów(Poza jedną internautką)trochę się krępuję i nie wiem co bym mógł takiej przyjaciółce zaoferować.Chciałbym mieć bogate życie towarzyskie,wychodzić gdzieś na weekend ze znajomymi,mieć z kim pogadać chociaż o pierdołach...

Jedyne namiastki życia towarzyskiego to pojawiające się turnieje w fifę gdzie czasem koledzy (mający już ułożone życie )znajdą czas i zbierze się 4,ale to wtedy się to wiąże z ostrym piciem.

W ogóle nie potrafię już spędzać beztrosko czasu,ciągle czuję jakąś presję że mi ucieka czas a ja nic nie robię ani ze swoim życiem ani z poczuciem tejże samotności...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

follow_the_reaper

Niwiem czy się da leki mnie spasły , niemoge skonczyc szkoły sredniej,jestem bez pracy bo mam lęki przed pojsciem do pracy, depresja,nerwica i ludzie mnie zniszczyło i dalej to wszystko niszczy z roku na rok coraz gorzej wyglądam na twarzy .Z tą pierwsza dziewczyną mogłobyc pięknie bo nirdosc ,że była ładna ja młodszy i jakoś lepiej wyglądałem o wiele ale się wstydziłem ze biore psychotropy i z nia będę no i lipido spadniete do zera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eh...

zadałam pytanie raczej po to by zastanowić się z czego ta samotność wynika i co można zrobić by jej zaradzić...

kwestia tego by zdać sobie sprawę na ile można mieć wpływ...

mając przed sobą ogromny problem człowiek może czuć się przytłoczony,

rozbijając go na części pierwsze wybierając te z którymi można sobie poradzić,

można poprawić jakość swojego życia...

i zmienić stan rzeczy...

będąc w depresji często czujemy się samotnie, mimo że są ludzie (czasem nawet kochający nas) bo skupiamy się na swoim bólu i cierpieniu nie widząc rozwiązań i tych ludzi...

Dawid stojąc przed Goliatem teoretycznie nie miał szans...

-- 25 wrz 2014, 19:10 --

Petek napisał(a):
follow_the_reaper

Niwiem czy się da leki mnie spasły , niemoge skonczyc szkoły sredniej,jestem bez pracy bo mam lęki przed pojsciem do pracy, depresja,nerwica i ludzie mnie zniszczyło i dalej to wszystko niszczy z roku na rok coraz gorzej wyglądam na twarzy .Z tą pierwsza dziewczyną mogłobyc pięknie bo nirdosc ,że była ładna ja młodszy i jakoś lepiej wyglądałem o wiele ale się wstydziłem ze biore psychotropy i z nia będę no i lipido spadniete do zera.

:<

jesteś w psychoterapii?

-- 25 wrz 2014, 19:12 --

jazzowa napisał(a):
icossstego? :cry:

nie wiem z czego, jestem zbyt uzależniona od ludzi

a mężczyźni chcą mnie tylko wykorzystać.

też mam takie odczucie, tylko ja jestem brzydka więc tłumaczę sobie tym, że jestem tylko do ruchania a nie kochania...

na czym polega Twoje uzależnienie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Petek napisał(a):
follow_the_reaper

:<

jesteś w psychoterapii?

Mam taki zamiar zacząć właśnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jazzowa, każda osoba czuję się na swój sposób samotna. Ja najwięcej kontaktów mam poza Łodzią(często też poza Polską) w Łodzi mam pare znajomych i może 2 przyjaciół ale z kolei nie lubi mnie ich towarzystwo(w szczególności kobiety) i tak jestem sam a moja wrodzona nieufność sprawia że nawet po roku nie mogę czasem nikogo zaakceptować. Nawet jak w pracy będę wśród ludzi to i tak będę czuł się samotny. W sumie mam tylko to forum i parę znajomości w Goalunited(manager piłkarski) do luźnego pogadania. Myślę czasem żeby się wybrać na jakiś ogólnopolski zlot ale chyba jeszcze do tego nie dojrzałem. W każdym razie spróbuj się odnaleźć w jakimś miejscu które naprawdę kochasz(zainteresowania,zespół muzyczny czy coś innego). Wspólne zainteresowania gdy jest o czym gadać potrafią scementować niezłą grupkę:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Je­dynie sa­mot­ność jest w życiu człowieka sta­nem gra­niczącym z ab­so­lut­nym spo­kojem wewnętrznym,z odzys­ka­niem in­dy­widual­ności. Tyl­ko w pochłaniającej wszys­tko pus­tce sa­mot­ności,w ciem­nościach za­cierających kon­tu­ry świata zewnętrzne­go można od­czuć, że się jest sobą aż do gra­nic zwątpienia, które up­rzy­tam­nia nag­le własną ni­cość w rosnącym prze­raźli­wie og­ro­mie wszechświata "

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi