Skocz do zawartości
Nerwica.com

Czy są na forum muzycy?

alienor

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, exodus! napisał:

oj tak! :mrgreen:

nie można spocząć na laurach, krytyka często daje nam kopa do działania, aby stać się jeszcze lepszym w tym co się robi, wiem wiem, łatwo się mówi ale wszystko da się wypracować! będzie dobrze! 🙂

Dziękuję, nie poddałam się i jestem w muzyce dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również siedziałem w temacie FL Studio prawie 15 lat temu, przez okres kilku lat i spłodziłem kilka pełnych produkcji, ale większość została utracona. Zachował się za to jeden gniot, z czasów, kiedy słuchałem regularnie disco polo 😁 i robiło się z kumplami wiejskie dyskoteki w remizie strażackiej.

Oto, to badziewie:

Ogólnie ukończyłem szkołę muzyczną pierwszego stopnia, wcześniej przez jakieś 2 lata pobierając prywatne nauki. Instrument- pianino/fortepian. Na początku kochałem to robić, ale tylko dla siebie, nie dla publiki, z czego wynikły późniejsze problemy. Ponieważ co raz częściej zaczynały się najpierw kameralne występy na kilkanaście osób w małej sali, potem większe koncerty na fortepianie w sali kinowej, co raz większy rozmach, większe tempo, trudniejsze utwory, a w domu atmosfera była bardzo niesprzyjająca i z biegiem czasu nadmierny stres przerodził się w stany lękowe i będąc na scenie zapominałem co miałem grać, i albo udawało mi się na raty dokończyć utwór, albo z opuszczoną głową schodziłem ze sceny. W końcu postanowiłem rzucić to całkowicie bo czułem, że zwyczajnie nie dam sobie z tym rady.

Nadmienić mogę, że zdążyłem zająć pierwsze miejsce w konkursie muzycznym i zdobyć specjalną statuetkę (2005 rok..) tym utworem:

Edytowane przez Fobic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są, skrzypce, fortepian, gitara.

Nie odczuwam lęków, gdy gram, w ogóle na scenie przed publicznością nie odczuwam żadnej tremy ani nic podobnego czy to grając, śpiewając, recytując, czasem odczuwałam je po przebudzeniu. Czy przy wyjściu z domu w ogóle, ale jak już wyszłam niczego się nie bałam, teraz w ogóle. Zresztą w mój układ nerwowy też było ingerowane, ale nawet gdy nie było, miałam jakieś lęki wcześniej tak po prostu. Coś w rodzaju fobii społecznej z tym, że bardziej czułam się aspołeczna, zresztą przez cały czas jestem inna. Zwracam uwagę od dziecka nawet, gdy wyglądam zupełnie normalnie to i tak rzucam się w oczy, zawsze znajdzie się ktoś kto zwróci na mnie uwagę i to mnie denerwowało. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I przez ingerencję i wcześniej też bywały. Mam delikatny układ nerwowy, nie znoszę awantur, krzyków lubię to tylko w Muzyce w sensie krzyki, growl, nie w codziennym życiu. Ktoś coś wykrzyknie, wydrze się, nawet za głośno powie i już mnie tym wystraszy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi