Skocz do zawartości
Nerwica.com

Mój dzisiejszy dzień

daablenart

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś psycholożka pokazywała mi różne trójkąty i kwadraty i musialam je rysować na kartce. Czytała też różne słowa z kartki, a ja musialam je mówić z pamięci, na przykład indyk, kolor, nos, rolnik. Na koniec powiedziała: ,,Nie chcę pani na razie mówić, że ma pani ChAD, bo diagnoza się klaruje. Ale proszę się nie martwić. To się leczy. Zawsze lepiej wiedzieć, na co się choruje. "

Śmieszkowo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

joaszy, na podstawie rysunków i powtarzania słów jest w stanie stwierdzić czy masz chad?

Nie, podejrzewają to na podstawie moich objawów z ostatnich miesięcy, od kiedy jestem na terapii.

Ciągle zmieniają mi diagnozy i leki, bo żadne nie działają. Najpierw byłam zdiagnozowana jako zaburzenie czysto lękowe, potem depresja, potem długo miałam w karcie zaburzenia lękowo-depresyjne, a teraz kombinują z ChAD...

Juz męczy mnie to wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co czytalam, to test Bentona (ten z rysowaniem figur z pamięci) jest na zaburzenia organiczne w mózgu. I ze osoby z ChAD maja upośledzone funkcje które sprawdza ten test

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj znowu mnie podrywał taki jeden facet, ja już dawno mu dałam kosza a on dalej chce utrzymywać kontakt ze mną, nie rozumiem o co mu chodzi, przyczepił się do mnie i nie chce się odczepić. Zachowuje się jak zakochany nastolatek.

Sometimes I pretend to be normal but it gets boring so I go back to being me

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wizyta u psycholożki (,,noo, pani to się chyba jednak gorzej czuje, niż pani mówi, że jest"). Próby nauki w bibliotece. Egzamin z ochrony zdrowia publicznego. Rozmowa z panią doktor o egzaminie z chirurgii. Powrót do domu. Sen. Rozmowa przez Skype.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co za dziwny dzień! Pierwszy od nie pamiętam kiedy, cały spędzony w domu z rodzicami, który był ok. Był bardziej niż okej! Sama nie wiem jak mam się zachowywać i jak czuć w takim "normalnym" domu. Normalnym, czyli spokojnym, radosnym, wyluzowanym, pełnym czułości...nie umiem się odnaleźć, jestem w takim szoku... Ciekawe czy jutro wszystko wróci do normy...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajny dzień. Dzisiaj rano założyłam białe letnie spodnie i niebieski sweter, na to nałożyłam płaszczyk i założyłam sandały. Zjadłam śniadanie, wzięłam 2 tabletki Alventy i 1 tabletkę Fluanxolu, popiłam herbatą. Wyszłam z domu w stronę autobusu, akurat zdążyłam na autobus 319, który był bardzo luźny i można było usiąść, później przesiadłam się w drugi autobus i znalazłam miejsce siedzące. Jak dojechałam do oddziału akurat zaczynało się zebranie społeczności, podpisałam się imieniem i nazwiskiem, następnie wyszłam z oddziału i poszłam sobie na kawę i batonika, wyjęłam z torebki książkę i zaczęłam czytać (od niedawna mam nową torebkę, bardzo mi się ona podoba, bardzo elegancka, duża, biała) Kiedy zobaczyłam na komórce, że dochodzi jedenasta wróciłam na oddział na zajęcia budżetowe, mówiliśmy o tym jak zaplanować jadłospis na jeden dzień za 10 złotych. Poza tym mówimy na tych zajęciach jak oszczędzać pieniądze i uczymy się tego jakie są ceny produktów w sklepach. Potem były zajęcia z biblioterapii omawialiśmy mój rysuneczek, narysowałam na kartce moją rodzinę, moją mamę, siostrę, brata, tatę, w oddali słońce, samochód i drzewa. Cały rysunek oznaczał to, że moja siostra niedawno zrobiła prawo jazdy i ciągle gdzieś jeździmy razem, ostatnio byliśmy w pałacu w Wilanowie, mój brat też ma prawo jazdy i jeździ na zakupy z mamą, mój tata też ma prawo jazdy. Słońce oznacza, że moja mama i siostra lubią się opalać, lubią lato i wychodzą często na ogródek a drzewa oznaczają jedynie to, że ja, brat i mama lubimy spacerować po lesie.

Sometimes I pretend to be normal but it gets boring so I go back to being me

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi