Skocz do zawartości
Nerwica.com

Książki, książki..i książeczki.

meskalina

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma czego się bać - interesuję się materiałami wybuchowymi tylko TEORETYCZNIE.!!! :twisted:

Już raz miałem odwiedziny policji o 6:00 (miałem wtedy 16 lat) i mi starczy wrażeń, hehe. :lol::lol:

Wpadli mi na chatę, że tak powiem...na pełnej ku*wie. :lol::lol:

Edytowane przez Gość

"Ani kroku wstecz!"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wciągnęłam się na maxa w thrillery polityczne Forsytha. Niesamowite, wielowątkowe, misternie utkane historie trzymające w napięciu od pierwszej do ostatniej strony, zaskakujące zakończenia, perfekcyjny splot rzeczywistości z fikcją - polecam!

wild hearts can't be broken.

F31

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rafka, sceny z zycia za ścianą czytałam, podobało mi się leaslie, "jedz, modl sie kochaj" czytałam 3 razy

czytam M. Szwaja "zupa z ryby fugu"

'Jeśli nie umiesz latać, biegnij. Jeśli nie umiesz biegać, chodz. Jeśli nie umiesz chodzić czołgaj się. Ale bez względu na wszystko- Posuwaj się naprzód '

M. Luther King

'jak o mnie ktoś zapyta powiedzcie mu że znikam, za równoległym światem, gdzie liczby nie są ważne'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

leaslie, nie, nie czytałam

'Jeśli nie umiesz latać, biegnij. Jeśli nie umiesz biegać, chodz. Jeśli nie umiesz chodzić czołgaj się. Ale bez względu na wszystko- Posuwaj się naprzód '

M. Luther King

'jak o mnie ktoś zapyta powiedzcie mu że znikam, za równoległym światem, gdzie liczby nie są ważne'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kinky Kylie, jest taka głośna książka Porti de Rossi o jej zmaganiach i wyleczeniu ED, "Unbearable Lightness" niestety chyba nie przetłumaczona na polski. Mam ją w oryginale w pdf, jakbyś chciała, niestety przeczytałam tylko początek, bo jakoś nie mialam czasu i ochoty tego czytać.

"I czemu głupi człowiek czepia się tak uparcie popełnionej omyłki, czemu poraniony, pokaleczony, świadomy, że idzie złą drogą brnie wciąż dalej, ciągle się łudząc, że to może nie była omyłka?"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaczęłam Monika Szwaja"zupa z ryby fugu"

M. Luther King

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś lubi książki o psychologii i psychiatrii -to ja polecam ksiązki Irvina D.Yaloma-amerykańskiego psychoterapeuty który nie boi się pokazać że jest też człowiekiem;)

You have to die a few times

before you can really

live.

Von all den Dingen, die ich verloren habe, vermisse ich meinen Verstand am meisten

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem w trakcie czytania "Złodziejki książek" Markusa Zusaka, kolejne do przeczytania mam "Pachnidło" Patricka Süskinda, za które zabieram się od kilku ładnych lat. Zwykle czytam fantastykę, jednak ostatnio wzięła mnie ochota na zupełnie inne "klimaty".

"Złodziejkę książek" polecam, ale ostrzegam że momentami książka jest dość przygnębiająca

A jak już jesteśmy przy ochronie, to ja dam ci podarek.

Kotka. Będziesz go karmił, czesał i codziennie głaskał, bo kotek to bardzo lubi.

Za to jak ktoś przyjdzie ciemną nocką, żeby ci poderżnąć gardło, to kotek go zeżre.

(Ewa Białołęcka)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...a ja wracam do lektur (dziwna tęskność), biorę się za "Mistrza i Małgorzatę" Bułhakowa :)

super-czytałem 3 razy i pewnie na tym sie nie skonczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi