Skocz do zawartości
Nerwica.com

Benzodiazepiny - Moja walka z uzależnieniem i odstawieniem

gosia hd

Rekomendowane odpowiedzi

Ty nie bierzesz tego leczniczo, ty to ćpasz i stosujesz rekreacyjnie.

Jesteś politoksykomanem.

Normalny człowiek co leczy lęk to bierze 0,5 - 1mg Klonazepamu i ma święty spokój.

Będziesz mieć ból dupy, przy odstawce :D

Na hyprerealu masz forum dla takich jak ty:

http://talk.hyperreal.info

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty nie bierzesz tego leczniczo, ty to ćpasz i stosujesz rekreacyjnie.

Jesteś politoksykomanem.

Normalny człowiek co leczy lęk to bierze 0,5 - 1mg Klonazepamu i ma święty spokój.

Na hyprerealu masz forum od tego:

http://Talk.hyperreal.info

Jestem Politoksykomanem. Nie ukrywam tego. Właśnie źle ze mną było jak to ukrywałem. Teraz się tego nie wstydzę.

Niby tak, ale co z tego, że nawet jak mam mega doła, to 2mg nie są w stanie mnie nawet lekko pocieszyć.

Hajpka znam i nie chcę go dłużej znać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brałam różne rzeczy. Mefedron, inne cuda. Ale nic nie uzależnia człowieka tak jak benzo, zwłaszcza kogoś kto ma zaburzenia lękowe. Dzięki benzo mogłam normalnie funkcjonować. Bez drżenia, natrętnych myśli, nadmiernego, niepotrzebnego zamartwiania się, napadów lęków, spałam głębokim snem bez koszmarów - cud. Ale przy odstawianiu to jest masakra. Różne, dziwaczne objawy, bezsenność, koszmary, lęki wracają jeszcze gorsze niż były. Szczerze mówiąc, brałabym benzo zdając sobie sprawę z uzależnienia, skoro pomaga mi to funkcjonować i normalnie żyć. Ale jest jeszcze jeden problem - tolerka rośnie w zawrotnym tempie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apek trzymam kciuki. Ja ostatnio trochę przymusowo odstawiłam na jakiś czas i to całkiem. Nadal nie jest łatwo i wiem że wrócę do tego, ale mam nadzieję że przez miesiąć tolerancja trochę zeszła. Pierwsze dwa tygodnie to był koszmar. Później została już tylko tęsknota i większa niż dotąd nerwowość/lękliwość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczęłam od najmniejszej dawki alprazolamu (0,25), później 0,5, później od 1 do 4 w zależności od sytuacji. Czasem brałam również lorafen od 2,5 do 5 mg. Tak, poniekąd właśnie dlatego się cieszę. Wiem, że to uzależnienie a żadne uzależnienie nie jest dobre, ale benzosy czasem naprawdę ratują mi życie - chodzi tu głównie o stany lękowe, problemy ze snem, natrętne myśli itp. Nie chcę ładować w siebie coraz większych ilości ze względu na tolerkę, a mam już nauczkę, żeby tych leków nie nadużywać tak jak wcześniej i tym samym minimalizować rozwój tolerancji. Na pewno nie będę brać ich codziennie. Wcześniej brałam nawet dwa lub trzy razy dziennie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!Niestety benzo nie tylko uzależnia lecz również uszkadza nerwy obwodowe.Osoba,która bierze to cudo przez lata może nabawić się NEUROPATI OBWODOWEJ.Stanie się praktycznie półkaleką.

Stąd niedaleka droga do popełnienia samobójstwa,Lekarze nic nie pomogą.Renty na to nie dostaniesz.Stracisz źródło utrzymania.Te "leki" o których mowa przyjmowali między innymi:Marylin Marylin Monroe.(barbiturany).Michael Jackson(25 mg clona).Whitney Houston.Philip Seimour Hoffman,Wayn Static i inni.Wyliczać by można długo.Benzosy na dłuższą metę i w dużych ilościach to śmierć.Oficjalne przyczyny śmierci tych znanch aktorów specjalnie opisuję się jako niezwiązane z przyjmowaniem tak popularnego xanaxu,Firmy farmaceutyczne muszą zarabiać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam dzisiaj rocznicę; 15 miesięcy bez Xanaxu (6 mg SR dziennie przez ponad 4 lata). Dwa detoxy szpitalne po dwa miesiące, drugi udany. To takie moje małe zwycięstwo nad ...sobą samym. Czuję się różnie, ale ja już nie mam powrotu do tego draństwa. Da się z tego wyjść... A kiedyś myślałem, że to jest niemożliwe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja doszedłem do 10mg Afobamu na dobę, masakra... Większego horroru nigdy nie przeżyłem. Odstawiłem psychotropy 5 lat temu i nigdy więcej nie wezmę, szczególnie z grupy benzodiazepin. Swoją drogą, też mieliście tak realistyczne koszmary po odstawieniu benzo? Ja w pewnym momencie słyszałem przez sen własny oddech. Chodziłem po lesie, paliłem zwłoki. Widziałem nagrobki ze swoim imieniem i różnymi datami. Normalnie tak realnie, jakby był obudzony. Co to robi z mózgiem o_O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WItam forumowiczów. Jestem bardzo uzależniony od benzodiazpin, bo zażywam ich naprawdę dużo . Byłem już parę razy na detoksie i zawsze jest to samo. Odtrucie fizyczne, a zaburzenie fizyczne i lęki pozostają. Mam już dość. Oprócz tego problemu nerwice lękową (to najbardziej), zaburzenia osobowości, snu, nerwica natręctw, depresja. Błagam podajcie mi jakiegoś lekarza, który pomoże mi żyć, a najważniejsze - niech nie skieruje mnie na kolejny detoks (którego mógłbym nie przeżyć, bo już na ostatnim byłem bliski popełnienia samobójstwa, a zażywałem znacznie mnie bezno) tylko na podstawie badania ilości benzodiazepin we krwi ustali mi schodzenie z tego leku (alprazolam). Maksymalna dawka alprazolamu to 4 mg na dobę. Ja zażywam dużo więcej. Nie napiszę tu ile bo się wstydzę. 4 mg w ulotce leku, zawierającego alprazolam wynosi tyle, a nie więcej, ponieważ taka dawka nie zagrozi w znaczny sposób życiu i zdrowiu pacjentowi, który zażyje taką dawkę naraz, nie zażywając wcześniej tej substancji. Tak są też określane maksymalne dawki w innych lekach. Czy w KRAKOWIE, podkreślam KRAKOWIE, chyba że okolicy znajdzie się lekarz który podejmie się programu schodzenia z dużej ilości alprazolamu, którą zażywam na podstawie właśnie badania, zawierającego ilość tej substancji w mojej krwi? Cena nie gra roli. BŁAGAM O POMOC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic Ci nie da schodzenie z benzo, jeśli porządny lekarz najpierw nie wyeliminuje przyczyny, dla ktorej w ogóle zacząłeś benzo walić.

Przechodzisz katorge odstawiania a i tak potem jestes nadal w czarnej doopie, ponieważ objawy zaburzeń/choroby podstawowej nie dają Ci żyć. I jedynym ratunkiem jest znów stado cudownych tabletek...

Z tym, że nie jest łatwo dobrać odpowiednie leki/terapię...

No chyba, że ktoś zaczął przygodę z benzo z powodow iście rekreacyjnych. Wtedy to inna historia, na temat ktorej sie nie będę wypowiadał - nie znam się, nie mam doświadczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie już mija 16 miesięcy bez benzodiazepin. Ponad 4 lata brania Xanaxu 6 mg dziennie (SR 3 x 2 mg). Straszny, okropny , masakryczny 2 miesięczny szpitalny detox na ciężkim oddziale w Sosnowcu, razem z ludźmi z najróżniejszymi chorobami psychicznymi. Gdyby nie wsparcie mojej zony i mojej pani psychiatry, raczej bym tego nie przeżył...Zrezygnowałem z pracy, aby z tego wyjść, inaczej nie dałbym rady. Kochani, nie poddawajcie się, jest to ciężkie, ale nie jest niemożliwe. Warto. Jestem cały czas pod opieką psychiatry. Biorę Pregabalinę, Sulpiryd, Anafranil i Valdoxan (antydepresant). Lęków nie mam, normalnie jeżdżę samochodem i motocyklem, staram się robić same przyjemne rzeczy. Wpadłem w depresję - po odstawce. Ale to podobno normalne. Nie mam już tego cholernego napięcia nerwowego, które kiedyś cały czas miałem, no i tych lęków, ataków paniki, derealizacji w mieście, gdzie nie wiedziałem co się ze mną dzieje...Nie boję się ludzi, nie boję się wychodzić z domu. Ale często mam zawroty głowy, jestem słaby fizycznie. Wróciły zainteresowania, hobby, odczuwanie muzyki...Walczę dalej...Nie poddawajcie się! Warto z tym gównem skończyć, niż być na haju do końca życia. Ja mam dla kogo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podziwiam. Ja znam się krótko z benzodiazepinami, ale miałem już kilka odstawek i były piekłem. Póki je ma się pod ręką to jest wszystko fajnie i pięknie. Gorzej jak zaczyna ich brakować. Wtedy stajemy przed wieloma dylematami. Ja raz prawie ze łzami w oczach błagałem psychiatrę o pomoc bo byłem w takim stanie, że mi demony po pokoju chodziły. Teraz na szczęście wiem jak z tego korzystać (i tak przedobrzam), ale robię tak by móc zawsze spokojnie redukować dawki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja przygoda z benzodiazepinami trwała na szczęście krótko. Ok. 3 miesiące temu po raz pierwszy zacząłem leczenie psychiatryczne. Dostałem 1 mg dziennie Lorafenu, który miał działać nasennie i łagodzić skutki uboczne wprowadzenia antydepresantów. Miałem wówczas silne zaburzenia lękowe, nie mogłem normalnie spać, budziłem się w środku nocy. Trafiłem na mądrego psychiatrę, który stwierdził że 2 tygodnie lorazepamu to maksimum. Potem odstawiałem stopniowo po połówce tabletki. Do długofalowego stosowania zostały mi tylko antydepresanty. Cieszę się, że się nie uzależniłem tym paskudztwem, bo w połączeniu z moimi objawami to by mnie chyba zamknęli w wariatkowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi