Skocz do zawartości
Nerwica.com

Wkurza mnie:

linka

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, mała_mi123 napisał(a):

Kto chce popełnić? 

Daj spokój, nie rób tego.

Nie, ja nie. Ogólnie mówię, że ludzi czasem przestaje motywować fizjologia i to, że nie mają cos jeść i po prostu się wylogowują. Może to dla niektórych zbrzmi  kontrowersyjnie, ale czuję, że to w niektórych sytuacjach może być jedyny sposób by zachować honor czy godnośc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, mała_mi123 napisał(a):

Mocne słowa, to fakt.

Ja ogólnie mam problem z samym faktem, że mam jakieś potrzeby, choćby fizjologiczne. Nie mogę znieść tej swojej słabości, chciałbym w godzinie próby mieć na tyle odwagi, żeby zachować swoje wewnętrzne JA nawet kosztem życia, które dla mnie samo w sobie nie ma wartości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Mic43 napisał(a):

Ja ogólnie mam problem z samym faktem, że mam jakieś potrzeby, choćby fizjologiczne. Nie mogę znieść tej swojej słabości, chciałbym w godzinie próby mieć na tyle odwagi, żeby zachować swoje wewnętrzne JA nawet kosztem życia, które dla mnie samo w sobie nie ma wartości.

Dla ciebie może Twoje zycie nie mieć wartości ale dla innych ma… ja bym nie romantyzowala samobojstwa, że to jest jakaś odwaga itp, bo to jest coś strasznego trauma rozlana dla wszystkich bliskich osób, część się może nie pozbierać do końca życia 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Mic43 napisał(a):

Ogólnie mówię, że ludzi czasem przestaje motywować fizjologia

Wbrew pozorom jak kogoś przestaje motywować nawet fizjologia, to to nie jest najgorszy okres pod względem potencjalnego samobójstwa. Jak nie ma siły pójść do toalety, to tym bardziej nie ma siły podejmować prób. Bardziej niebezpieczny jest okres gdzie wraca napęd, a nastrój nadal na dnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

21 minut temu, Catriona napisał(a):

Wbrew pozorom jak kogoś przestaje motywować nawet fizjologia, to to nie jest najgorszy okres pod względem potencjalnego samobójstwa. Jak nie ma siły pójść do toalety, to tym bardziej nie ma siły podejmować prób. Bardziej niebezpieczny jest okres gdzie wraca napęd, a nastrój nadal na dnie.

Ale są też sytuację że ktoś przestaje jeść, ale to musi być mocno chory w głowie prawda 

Jeść i wstawac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, Dalila_ napisał(a):

Jeść i wstawac

Zje i wstanie, ty się o to już nie martw.

5 godzin temu, Catriona napisał(a):

100% racji. Dlatego niektóre leki przeciwdepresyjne mogą być zdradliwe podczas rozpoczynania farmakoterapii – gdy dają ten napęd, ale jeszcze nie dają poprawy nastroju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

34 minuty temu, Doktor Indor napisał(a):

Zje i wstanie, ty się o to już nie martw.

100% racji. Dlatego niektóre leki przeciwdepresyjne mogą być zdradliwe podczas rozpoczynania farmakoterapii – gdy dają ten napęd, ale jeszcze nie dają poprawy nastroju.

A ja czytałam o przypadku niedawno że babka przestała jeść i nie wstawala z łóżka i się zmarło jej! Pewnie była aż w otępiennym stanie, nie mówię zw to nie są skrajne przypadki i to na pewno gorsze niż depresja zwykla

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi