Skocz do zawartości
Nerwica.com

Myśli samobójcze

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Co za różnica kiedy kończy się studia? Studia nie są gwarantem znalezienia pracy. Zrób jakieś projekty, jakieś portfolio. Jeśli nie możesz dostać pracy jako informatyk to znajdź prace około tego tematu tj. naprawa laptopów, ogłoś się ze za oplata możesz zainstalować system, antywirus, skonfigurować serwer, postawić stronę itp. w ten sposób zdobędziesz doświadczenie. Zainteresuj się SEO,grafiką cokolwiek co będzie wartościowe dla pracodawcy. Poszukaj staży z urzędu pracy.

Opieranie swojego szczęścia na drugiej osobie jest równoznaczne z tym ze nigdy nie będziesz szczęśliwy. Tak samo włożenie członka do waginy z automatu nie da ci szczęścia.

Jeśli masz myśli samobójcze do idź do psychiatry po leki a potem obowiązkowo na psychoterapie.

Edytowane przez giroditalia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@muminek123 niestety życie większości teraz tak wygląda, świetne studia, jedne, drugie, trzecie, a praca gówniana za gówniane pieniądze w miejscu gdzie mają człowieka za nic. Dlatego myślę o własnej działalności, bo nie potrafię pracować u kogoś i być komuś podległa 😕 Może i Ty pomyśl o własnym biznesie, tym bardziej, że IT jest teraz na topie, więc szybko byś coś rozkręcił, o ile masz też do tego zapał i smykałkę. Ale myślę, że skoro wybrałeś takie studia to chyba to lubisz. A co do tego, że jesteś prawiczkiem, żadnej dziewczynie nie musisz się przyznawać, masz o tyle łatwiej, że jak się technicznie dobrze postarasz, to żadna się kapnie. Inaczej niestety wygląda to u kobiet. Więc nie myśl o kończeniu ze sobą tylko zacznij chodzić na randki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, giroditalia napisał:

Opieranie swojego szczęścia na drugiej osobie jest równoznaczne z tym ze nigdy nie będziesz szczęśliwy. Tak samo włożenie członka do waginy z automatu nie da ci szczęścia.

Jeśli masz myśli samobójcze do idź do psychiatry po leki a potem obowiązkowo na psychoterapie.

U mnie w domu nigdy nie było miłości, i rodzinnej atmosfery, moi rodzice po prostu wpadli, i podeszli do sprawy po najmniejszej lini oporu. Nic więcej poza to co muszą, zazdrościłem wszystkim dookoła że obchodzą rodzinne święta itp. a my nic. Więc chciałem założyć swoją i spędzać jak najwięcej czasu z zona i dziećmi, mieć prawdziwą rodzinną atmosfera, ale dzisiaj już czegoś takiego niema.

Pewnie włożenie członka do waginy nie poprawi mi humoru, ale nie mam co liczyć na dziewczynę, czy żonę, więc wole byle jak byle gdzie z prostytutką niż, umrzeć jako prawiczek.

2 godziny temu, ozesek napisał:

A co do tego, że jesteś prawiczkiem, żadnej dziewczynie nie musisz się przyznawać, masz o tyle łatwiej, że jak się technicznie dobrze postarasz, to żadna się kapnie. Inaczej niestety wygląda to u kobiet. Więc nie myśl o kończeniu ze sobą tylko zacznij chodzić na randki.

Człowieku ja nigdy nie widziałem kobiety nago na żywo, nie dotykałem, nie trzymałem za rękę, nie całowałem. Więc jak mam udawać że wiem co robię. Kobiety od 30 latka wymagają już jakiegoś obycia w kontaktach damsko męskich, a ja nigdy nie byłem na prawdziwej randce, i to widać jak na dłoni w moim zastosowaniu, im jestem starszy tym coraz trudniej. A miałem bardzo dużo podejść, jedynie zlewa albo wyśmianie. Nie będę już się starał o randkę bo i tak nic z tego nie będzie.

Dzisiaj jest krótko facet co nie  miał związku i seksu przed 20 rokiem życia w oczach kobiety to zero, ponieważ seks to nie jest już coś więcej dla zakochanych tylko normalna potrzeba fizjologiczna którą trzeba zaspokajać kto tego nie robi nie może być normalny, więc nie będę się już starał o randki bo skończy się wyśmianiem .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

muminek,nie jest tak ze wszystkie kobiety cie wysmieja.

mnie np.nie przeszkadza 30 letni prawiczek.no ale ja 37 letnia dziewica))

to czy jesteś/nie jesteś prawiczkiem nie swiadczy o twojej wartości.

tez tak długo myslalam,ze jestem wybrakowana/mimo ze faceci na mnie leca/ ale wiesz co powoli

zmieniam zdanie, dziewica czy nie,to nie ma znaczenia.ludzie sa rozni

jedna dziewczyna cie wysmieje a inna się ucieszy.

tak ze uszy do góry i nie gadac mi tu o śmierci!

ps.a do prostytutki możesz isc czemu nie, zobaczyć jak to jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, muminek123 napisał:

Człowieku ja nigdy nie widziałem kobiety nago na żywo, nie dotykałem, nie trzymałem za rękę, nie całowałem. Więc jak mam udawać że wiem co robię

To naprawdę nie jest skomplikowane. Miliony ludzi od setek tysięcy lat to robili i to na długo przed tym, jak powstały jakiekolwiek instruktaże na ten temat 🙂 ALE, jeśli aż tak bardzo czujesz się spięty i masz blokady w głowie z powodu swego prawictwa, to może spróbuj, jeśli ma ci to pomóc pozbyć się tych blokad. Ale przecież to cię nie wyklucza ze związków w przyszłości, nie skreślaj się. Jesteś jeszcze młody, a poza tym każdy żyje swoim tempem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@muminek123 ale to nie moja wina, że nie trzymałeś kobiety za rękę, więc się nie bulwersuj. Trzeba wziąć się w garść i pomyśleć czemu jest tak a nie inaczej. Może pora coś zmienić w sobie ;) A przede wszystkim zmienić nastawienie, bo jak z góry zakładasz, że czeka Cię porażka, to tak będzie. Spróbuj być stanowczy w kontaktach z kobietami. Wiem co mówię, bo sama jestem kobietą. Bycie wrażliwym i spokojnym schowaj w kąt. Wiem co mówię, bo ja też jestem wrażliwa. Ale partnerowi nigdy nie wolno tego okazywać. Bo jak pokażesz swą delikatność, wykorzysta to i tak jak piszesz: wyśmieje albo oleje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam też mam myśli samobójcze myślę o własnym pogrzebie życie jest nie znosznie nie idzie tego wytrzymać tego bólu który mam lekarz karmi mnie lekami ssri które nie pomagają brałem cztery leki z grupy ssri i nic jakie leki są na myśli samobójcze 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 22.03.2019 o 20:49, wTymTygodniu napisał:

To naprawdę nie jest skomplikowane. Miliony ludzi od setek tysięcy lat to robili i to na długo przed tym, jak powstały jakiekolwiek instruktaże na ten temat 🙂 ALE, jeśli aż tak bardzo czujesz się spięty i masz blokady w głowie z powodu swego prawictwa, to może spróbuj, jeśli ma ci to pomóc pozbyć się tych blokad. Ale przecież to cię nie wyklucza ze związków w przyszłości, nie skreślaj się. Jesteś jeszcze młody, a poza tym każdy żyje swoim tempem. 

A Milionom ludzi się również nie udawało, i żyli i umierali samotnie. Jak ma mi prawictwo nie przeszkadzać jak przeciętna kobieta patrzy na takiego z obrzydzeniem. dzisiaj nie ruchasz w szkole jesteś zerem. Poco się interesować kimś takim, jak można bez problemu znaleźć jakiegoś imprezowicz i ruchacza który wie co robi.

W dniu 22.03.2019 o 21:05, ozesek napisał:

@muminek123 ale to nie moja wina, że nie trzymałeś kobiety za rękę, więc się nie bulwersuj. Trzeba wziąć się w garść i pomyśleć czemu jest tak a nie inaczej. Może pora coś zmienić w sobie ;) A przede wszystkim zmienić nastawienie, bo jak z góry zakładasz, że czeka Cię porażka, to tak będzie. Spróbuj być stanowczy w kontaktach z kobietami. Wiem co mówię, bo sama jestem kobietą. Bycie wrażliwym i spokojnym schowaj w kąt. Wiem co mówię, bo ja też jestem wrażliwa. Ale partnerowi nigdy nie wolno tego okazywać. Bo jak pokażesz swą delikatność, wykorzysta to i tak jak piszesz: wyśmieje albo oleje.

Zbyt wiele razy sie przekonałem że ktoś taki niema szans, moja statystyka przez te wszystkie lata wynosi 0% udanych podejść a uzbiera sie kilkaset. Ani jednej randki od czasów szkoły. A im jestem starszy i nikogo nie miałem tym trudniej, bo dla przeciętnej kobiety jestem zerem, bo powinienem już mieć kogoś kilka razy.

W dniu 22.03.2019 o 19:25, shira123 napisał:

muminek,nie jest tak ze wszystkie kobiety cie wysmieja.

mnie np.nie przeszkadza 30 letni prawiczek.no ale ja 37 letnia dziewica))

to czy jesteś/nie jesteś prawiczkiem nie swiadczy o twojej wartości.

tez tak długo myslalam,ze jestem wybrakowana/mimo ze faceci na mnie leca/ ale wiesz co powoli

zmieniam zdanie, dziewica czy nie,to nie ma znaczenia.ludzie sa rozni

jedna dziewczyna cie wysmieje a inna się ucieszy.

tak ze uszy do góry i nie gadac mi tu o śmierci!

ps.a do prostytutki możesz isc czemu nie, zobaczyć jak to jest

Dziewicą żaden facet nie wzgardzi, wręcz niektórzy za sex z taką płaca ciężkie pieniądze. Z Prawiczkiem tak to nie działa, bo sex jest takim samym kryterium w związku jak cała reszta, jeśli facet nie umie jeszcze w takim wieku to nawet niema co o nim mysleć.

Ja tego nie zaakceptuje tak jak ty, jedna jedyne rzecz jakiej zawsze chciałem jaką jest rodzina nie jest mi pisana, a ja tak żyć nie zamierzam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 godzin temu, muminek123 napisał:

Jak ma mi prawictwo nie przeszkadzać jak przeciętna kobieta patrzy na takiego z obrzydzeniem. dzisiaj nie ruchasz w szkole jesteś zerem. Poco się interesować kimś takim, jak można bez problemu znaleźć jakiegoś imprezowicz i ruchacza który wie co robi.

Ale po co ci zdanie "przeciętnej" kobiety? Miernoty i przeciętniary umysłowe zostaw miernotom i przeciętniakom :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, pamiętam te piekło, trwało to latami, depresja, teraz przeszło, że ja z tego wyszłam, dziś pracowałam cały dzień, i byłam szczęśliwa, jak życie potrafi się tak diametralnie zmienić

To co pisze autor tego posta to wszystko u mnie było, czasem mam jakieś tam przebłyski z przeszłości, ale to takie już bez znaczenia.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 24.03.2019 o 00:54, edi2933 napisał:

Witam też mam myśli samobójcze myślę o własnym pogrzebie życie jest nie znosznie nie idzie tego wytrzymać tego bólu który mam lekarz karmi mnie lekami ssri które nie pomagają brałem cztery leki z grupy ssri i nic jakie leki są na myśli samobójcze 

U mnie leki na ms nie pomagają, ssri podwyższa mi tylko nastrój. Od tego mam psychoterapię by zrozumieć skąd te myśli się biorą i do czego mi służą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postanowiłem. Ktoś taki jak jak raczej nie może liczyć na miłość i związek. Jedynie samotne i smutne życie.

Wydzwaniałem dzisiaj pół dnia dopiero 6 laska się zgodziła i idę w sobotę.

400zł w plecy ale lepszy taki seks niż żyć całe życie jako prawiczek.

Edytowane przez muminek123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, shira123 napisał:

Dzis mam b.silne...nie radze sobie ze stresem,ciaglymi zmianami,nie pasuje do tego swiata. Moze skoncze jak moj wujek samobojca,on tez mial prawdop.borderline...

Witaj nigdy tego nie rób bo życie jest fajnie trzeba wierzyć leki samobójcy idą do piekła 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisze bo ostatnio coraz trudniej mi z tym walczyć, zwłaszcza po ostatnich wydarzeniach.

Myśli samobójcze towarzysza mi od dawna, ale ostatnio nie potrafię się położyć spać i o tym nie myśleć, i nawet nie mogę usnąć czasami tylko myślę czy by nie było lepiej już zakończyć to gówno.

W sumie to mam gówniane życie jak by na to nie spojrzeć, jestem samotny, praca której nienawidzę, nie zarabiam najlepiej, każdy dzień to to samo. Samotność mi niestety doskwiera coraz bardziej, nigdy nie byłem popularny wśród kobiet, a przez to że byłem i wciąż jestem prawiczkiem byłem wyśmiewany. Nawet w internecie nie udało mi się utrzymać znajomość na dłużej, jestem chyba najgorszym typem faceta skazanym na samotność. Od jakiegoś czasu nawet nie próbowałem podrywać dziewczyn, ale ostatnio spróbowałem raz jeszcze z jakąś porozmawiać, było jeszcze gorzej, mój brak doświadczenia w kontaktach z kobietami chyba mam wypisany na twarzy i znowu skończyło się upokorzeniem.

Moje życie to jedynie praca i dom, chciałbym założyć rodzinę ale najwidoczniej ktoś na górze miał inne plany wobec mnie, przez co go nienawidzę. Żyje tylko po to aby pracować, aby ktoś inny mógł się bawić. Nie wiem po co to ciągnąć, jakieś 40 lat gównianego życia przede mną a i tak pewnie umrę w samotności więc dlaczego tego nie przyspieszyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 godzin temu, przegryw90 napisał:

mój brak doświadczenia w kontaktach z kobietami chyba mam wypisany na twarzy i znowu skończyło się upokorzeniem.

Tak faktycznie jest - kiedy stwarzasz sobie wewnętrzną presję. Gdybyś pozbył się tych psychicznych blokad, przestał się skupiać na "przegrywie" i prawictwie to by sprawy zupełnie inaczej wyglądały. Kobiet nie odstrasza prawictwo, tylko schemat zachowań, w jakie popadają późni prawiczkowie, zupełnie niepotrzebnie. Wytwarza się w ten sposób błędne koło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siedzą mi w głowie natrętne myśli. Nie wiadomo skąd, nie wiadomo po co, kiedy ani jak i z jakiego powodu. Po prostu przychodzą i są, coraz częściej i dłużej, praktycznie przez cały czas. Aż strasznie mówić o nich głośno, bo przybierają wtedy na sile. Przymus, który "mówi" "zrób to". Ale może mówić trzeba?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, wTymTygodniu napisał:

Tak faktycznie jest - kiedy stwarzasz sobie wewnętrzną presję. Gdybyś pozbył się tych psychicznych blokad, przestał się skupiać na "przegrywie" i prawictwie to by sprawy zupełnie inaczej wyglądały. Kobiet nie odstrasza prawictwo, tylko schemat zachowań, w jakie popadają późni prawiczkowie, zupełnie niepotrzebnie. Wytwarza się w ten sposób błędne koło.

Nigdy nie udało mi zaprosić dziewczyny na randka, więc nie umiem podejść i od tak podejść porozmawiać i  się nie stresować, w tym wieku kobiety już oczekują doświadczenia którego nie mam no nigdy nie miałem okazji się przyzwyczaić do takich sytuacji.

No i nie ukrywajmy większość kobiet pogardzi prawiczkiem, pojęcie rodzina odchodzi w zapomnienie, dzisiaj jest tylko seks, na tym i na innych forach spotykałem się z opiniami że to normalna potrzeba która trzeba zaspokajać, albo że prawiczek to normalny szanujący się facet ale ja z takim być nie mogę, albo poznałem prawiczka jest super facetem ale seks był okropny, plus moje własne doświadczenia mnie w tym utwierdzają.

Związek nie polega już na budowaniu wspólnej przyszłości mało kto tego chce tylko na seksie. Mądrymi słówkami nie zmienisz rzeczywistości. Chciałbym poznać te jedną jedyną, ale coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu że takim jak ja to tylko dziwki zostają, chociaż i tak pewnie nigdy nie pójdę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi