Skocz do zawartości
Nerwica.com

Filmy i seriale

Magnolia

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 27.10.2020 o 21:52, ehempatia napisał:

Obejrzałam w dwa dni miniserial "Gambit Królowej" na Netflixie. 

Potwierdzam, dobry serial, na pewno warty obejrzenia. Tez zajęlo mi to mniej wiecej 2-3 dni, choc z reguły nie lubię robic takich maratonow, chyba, ze cos mnie naprawde wciagnie; ostatnim razem był to "Belfer" z M. Sztuhrem, tez godny, moim zdaniem polecenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Filmy, które ostatnio obejrzałam: Święty Mikołaj z 34 ulicy, Dirty dancing, Kevin sam w domu,
Gdzie jest Nemo, Miłość na gwiazdkę, Poszukiwany, poszukiwana, Tylko ty, Holiday,
Dziadek do orzechów i cztery królestwa, Pingwiny z Madagaskaru, Królewna Śnieżka i Łowca,
Charlie i Fabryka Czekolady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 12.01.2013 o 13:26, linka napisał:

Anna Karenina, sama nie wiem, być może wynika to z mojej niechęci do Kiry-drewnianej-najtli ale poza nią cały film podobał mi się bardzo, oczywiście jako wariacja na temat książki.

Ciekawe połączenie teatru z filmem, ciekawy motyw ze sceną, Jude Law - świetny, Domhnall Gleeson także. Natomiast Keira Knightley jakoś zupełnie nie, niby zagrała w miarę nieźle... ale zupełnie nie pasuje do opisu Anny jaką znam z książki nie bardzo podobał mi się też Wroński.

Generalnie osobiście wolę wersję z Sophie Marceau.

Pierwszy raz obejrzałam Annę Karenine. Książki nie czytałam.  Połączenie teatru i kina dość nietypowe. Nie podobał mi się ten film. Ale przynajmniej wreszcie  poznałam historię Anny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Wirginia Zachodnia napisał:

Obejrzałam film "ostatnia RODZINA" O beksińskich. Ten film podniósł mnie na duchu. Nadopiekuńcza matka, dziwny ojciec i dziwny syn. 

Polecasz? Od roku zamierzam obejrzeć, ale coś mnie powstrzymuje. Lubię Beksińskiego, jego twórczość= polecam muzeum w Sanoku. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Film jest mocno przerysowany. Przynajmniej ci, którzy znali Tomka tak twierdzą . To się ogląda trochę jak dokument. Ci ludzie są pokazani trochę jako głupcy.

Ale ta duszna atmosfera, klaustrofobia panującą w zagraconym mieszkaniu mi się podobała. 

Zdzisław to raptem 30 sekund stoi przy sztalugach. Biega po mieszkaniu i nagrywa na kamerę lub robi zdjęcia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obejrzałam film coco chanel z 2009r. Historia dotyczy okresu życia Coco chanel, gdy nie była ona sławna. Film skupia się na jej życiu miłosnym. Film kończy się na 1919r. Gdy zmarł jej kochanek. Z tego filmu nie dowiemy się w jaki sposób zbudowała swoje imperium modowe. Coco żyła w latach 1883 - 1971. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa pierwsze sezony "Westworld" i "Czarnobyl" to produkcje, które chyba najbardziej zapadły mi w pamięć na przestrzeni ostatnich kilku lat. Zwłaszcza ten pierwszy pozamiatał całkowicie, chociaż zdaje się, że mój jego odbiór jest nieco inny niż większości widzów [nastawiony bardziej na filozofię czy metafizykę nawet niż kwestie związane bezpośrednio z rozwojem technologii i sztucznej inteligencji / świadomości]. A co jeśli również nasz świat jest takim parkiem rozrywki / poletkiem eksperymentów nieznanych bogów?

Poza tym uznaję za ważne "13 Powodów" oraz - skoro już przy młodzieżówkach jesteśmy - mniej znane i starsze "My Mad Fat Diary". Kilka anime, trochę bajek dla dzieci [z "Muminkami" na czele] i staroci w rodzaju "'Allo 'Allo"... nie mogę też chyba mimo wszystko pominąć "Gry o tron", choć ten serial największe wrażenie wywarł na mnie za pierwszym oglądem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi