Skocz do zawartości
Nerwica.com

Filmy i seriale

Magnolia

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Piotrek1996
Piotrek1996, Utopia świetna i mało znana. Szkoda ze nie kontynuowali tego serialu. Przebudzenie to świetny film, masz dobry gust przyznam, w sumie to taki jak ja czyli bardzo dobry:)

A dziękuję. Jeszcze drugiego sezonu Utopii nie zacząłem, ale zamierzam. Choróbsko mnie wzięło od wczoraj, więc może nawet dziś się skuszę. Jest taki świetny jak pierwszy i też rozwala mózg, ale jednocześnie daje do myślenia na pewne sprawy czy gorszy? Czytałem różne opinie, więc dlatego pytam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam brytyjski mini-serial "Black Mirror". Właściwie jest to kilka zupełnie odrębnych historii, odcinki nie są połączone fabularnie, więc można je traktować jako osobne filmy niepełnometrażowe.

A z typowych filmów, które ostatnio obejrzałem, "Jacob's Ladder" (Drabina Jakubowa), klasyk z 1990, ale dopiero teraz obejrzałem po raz pierwszy, moim zdaniem świetny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Piotrek1996

O, stary. Już na dzień dobry Ciebie polubiłem i masz u mnie plusa za to, że polecasz Black Mirror. Arcydzieło po prostu! Mój numer jeden, jeśli chodzi o seriale. Króciutki, ale jednak wciągający cholernie oraz prawdziwy, jakby tak popatrzeć na to co się dzieje w świecie technologii, tego jak ludzie łatwo się od niej uzależniają itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warcraft początek - jako blizzardozjeb musiałem udać się na ten film...gulbon i lothar byli szefami tej siłowni,aczkolwiek mimo słabej znajomości lore azeroth czy ogólnie wowa wyłapałem pare dziwów i nieścisłości,generalnie jednak oglądało się całkiem przyjemnie,coniektórzy byli drewniani...ale pal licho,dla każdego blizzardozjeba polecam :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pitbull. Nowe porządki - zbiór kurw, wyruchań w dupę i gagów. Prosta emocja/komunikacja. Estymy filmowej co by to podniosło wyżej niema ale też chyba nie o to w tym chodzi. Dobrze się to ogląda, przypomina to montażowo pocisk za pociskiem. aha no i Gebels. Andrzej przejął film. Nie za szybko się rusza ale za to mocny w gębie. Jest to wartość dodana, postać z historią i dobrą grą nie na odpierdol. On tam za bardzo nie gra, on tam od dawna jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj oglądałam film: "Ja, Irena i ja", jest świetny, lubię komedie, ale nie każdą a ten jest masakrycznie zabawny, świetna scena z krową, która nie chce umrzeć, dużo śmiesznych scen z Carreyem, Charliem walczącym ze swoim alter ego Hankiem a wszyscy ludzie na ulicy patrzą się na niego jak na czubka, jeszcze była śmieszna scena jak Charlie/Hank zdemolował samochód i nasikał na niego. Jak uciekają przed policją to Charlie zakochuje się w Irene. Po wspólnie spędzonej nocy penis mu się wykrzywia. Potem musi ratować Irene porwaną przez policjanta, to jest naprawdę niebezpieczna scena, bo stoją na moście nad rzeką i potem wszyscy wpadają do rzeki. W rzece znajduje ich helikopter, którym lecą synowie Charliego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby jest temat o filmach, ale to przecież nie to samo!

Dopiero co obejrzałam ostatni odcinek gry o tron i jestem wstrząśnięta! Bardzo szkoda mi Margery bo polubiłam ją, ale cóż. Wszystko jednak zmierza w jednym kierunku, Dany będzie królową i będą epickie bitwy! :mrgreen: Już nie mogę się doczekać.... Ale cały rok czekać? Za co? :why:

Oprócz tego polubiłam jak poznałem waszą matkę, lostów i żywe trupy! Z nowszych seriali ciekawie zapowiada się 12 małp oraz pierwszy sezon Humans mnie strasznie wciągnął. A jak jest z wami duperelki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem, również uważam, że całkiem porządny film. Twórcy starają się budować napięcie.

Nathaliee, dzięki za namiar, chętnie obejrzę.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi